محمدرضا تابش امروز در نشست خبری در سازمان صنعت ، معدن و تجارت با اشاره به مزیت های سامانه جامع انبارها گفت: در بررسی های انجام شده از سامانه جامع انبارها رشد بازرسی ها را در سال ۹۸ نسبت به ۹۷ داریم.
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به سامانه گارانتی بیان داشت: این سامانه دو هفته آینده رونمایی خواهد شد که نقش قابل توجهی در کنترل بازار کالاهای مصرفی و با دوام خواهد داشت.
تابش با اشاره به مصوبه ستاد تنظیم بازار اظهار داشت: بر اساس این مصوبه ثبت قیمت لوازم خانگی در سامانه ۱۲۴ الزامی است و هر ذینفعی فارغ از اینکه کالای لوازم خانگی آن تولید داخل و غیره و فارغ از نوع بزند مکلف است قیمت عرضه را در سامانه ۱۲۴ ثبت کند.
وی در مورد افزایش قیمت لوازم خانگی بیان داشت: براساس بررسی های انجام شده در ستاد تنظیم بازار حداکثر افزایش قیمت مجاز برای تلویزیون ۲۰ درصد و برای سایر لوازم خانگی ۲۵ درصد تعیین شده است.
چرا لوازم خانگی گران شد؟
محمدرضا غزنوی ، اظهار کرد: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه تولیدکنندگان پیشنهاد افزایش قیمت ۲۰ تا ۳۰ درصدی لوازم خانگی را به سازمان حمایت ارائه کردند و احتمالا سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در هفته جاری تصمیم خود را اعلام میکند.
وی از افزایش قیمت ۵۰ درصدی فولاد و کمبود عرضه این کالا در سال جاری خبر داد و گفت: به نظر میرسد زیرساختهای بورس در حال حاضر مشکل دارد و شرکتها باید بتوانند مانند خودروسازها مستقیم با فولادسازی قرارداد ببندند.
به گفته سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی عدهای دلال خودشان را تولیدکننده معرفی میکنند، در بورس برنده میشوند و فولاد را در بازار گرانتر به تولیدکنندگان میفروشند.
غزنوی در ادامه با اشاره به افزایش نرخ ارز در در سال جاری، آن را دلیل دیگر افزایش قیمت لوازم خانگی عنوان کرد و گفت: واحدهای تولیدی لوازم خاگی بین صفر تا ۵۰ درصد ارزبری دارند و عمق ساخت داخل در هر کارخانه متفاوت است که این موضوع باید در افزایش قیمتها در نظر گرفته شود.
وی همچنین از مشکلاتی در زمینه تامین ارز نیمایی برای تولیدکنندگان در سال جاری خبر داد و گفت: علاوه بر افزایش نرخ ارز نیمایی از شروع سال جاری ارز نیمایی برای تامین مواد اولیه تخصیص داده نشده که این موضوع هم به افزایش قیمتها دامن زده است.
غزنوی در پاسخ به اینکه آیا تولیدکنندگان تاکنون این افزایش قیمت را اعمال کردند و آیا بعد از صدور مجوز سازمان حمایت قیمتها دوباره افزایش خواهد داشت؟ تصریح کرد: خیلی از تولیدکنندگان افزایش قیمت کالاهای خود را اعمال کردند، اما بازار کشش افزایش قیمت بیشتر را ندارد و احتمالا با صدور مجوز افزایش قیمت از سوی سازمان حمایت قیمتها افزایش مجدد نخواهد داشت.
سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی در پایان خاطرنشان کرد: برای حمایت از مصرفکنندگان هر فردی، چه تولیدکننده و فروشنده که تخلف میکند و قیمت خود را غیرمنطقی افزایش داده نیز باید با او برخورد شود.
مشاهدات میدانی از بازار لوازم خانگی نشان میدهد که در سال جاری لوازم خانگی ایرانی ۲۵ تا ۳۰ درصد و کالاهای خارجی که عمدتا به صورت قاچاق وارد کشور میشود تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است.