به گزارش سایت طلا به نقل از سیانان(بیزینس)، پنجشنبه بدترین روز بورس طی ماه مارس بود، روزی که سرمایه گذاران تحت تاثیر خطر بروز موج دوم ویروس کرونا و تاثیر ویرانگر آن بر اقتصاد زخمی کشورها، سود زیادی را از دست دادند. دراین روز چه اتفاقی افتاد: S&P 500 کاهش ۵.۹ درصدی داشت، یک عقبگرد (پولبک) گسترده که برخی سرمایه گذاران تصور می کردند فعلا رخ ندهد. سهام نیز در این روز تا حد زیادی از آنچه در اقتصاد واقعی روی می دهد، فاصله گرفت.
بنا بر اعلام گروه سرمایه گذاری Bespoke، تمام سهام در S&P 500 به جز Kroger در این روز سقوط کرد. حال سوالی که مطرح می شود این است که آیا مداخله بی سابقه بانک های مرکزی و سایر سیاست گذاری ها ـ یا کمک های بالقوه ای که در راه است ـ برای ایجاد ثبات در دارایی های پرخطر کافی خواهد بود یا خیر؟ یا اینکه این سقوط پله به پله بیشتر می شود؟
برخی از سرمایه گذاران معتقدند با توجه به چشم انداز بسیار نامشخص، سهام باز هم نزولی خواهند بود و سقوط ارزش آنها ادامه خواهد یافت. رابرت کارنل از شرکت (ING) که یک موسسه مالی بین المللی واقع در هلند است در این باره می گوید: تجربه اخیر نشان داده که این تصور که وضعیت نزولی کنونی در بازار سرمایه همواره به همین شکل خواهد بود، اشتباه است. حتی اگر خبرهای بد اقتصادی در دنیا روز به روز بیشتر شود.
شاید نزول بازار بورس در آخرین روز فعالیت در هفته(جمعه) ناشی از اظهارات پاول، رییس صندوق فدرال رزرو باشد، اظهاراتی مبنی بر اینکه بازار کار در آمریکا همچنان در وضعیت بسیار ضعیفی قرار دارد و بهبود این روند تا حدودی به بهبود وضعیت همه گیری کرونا بستگی دارد. کارنل در واکنش به این اظهارات تاکید کرد: پاول بهتر و زودتر از هر کس دیگری می داند که اقتصاد جهانی روزهای بدی را می گذراند و بهبود سریع آن امکان پذیر نیست.
تجارت خوش بینانه گاهش اوقات وابسته به رویارویی به تجارت واقعی است. اکنون واقعیت این است که اگر نگاهی به اوضاع اقتصادی کشورها بیاندازیم در می یابیم که بسیاری از مشاغل فعلا امکان بازگشایی ندارند. به همین دلیل است که وعده کمک های مالی بیشتری از سوی واشنگتن به مشاغل به شدت آسیب دیده داده شده است.
در این میان، برخی سرمایه گذاران فرصت را سوخته می دانند و با فروش سهم های خود، از بازار بورس خارج شدند. در حالی که برخی دیگر این روزها را فرصتی طلایی برای خرید می دانند.