دژپسند: نقش بانک‌ها در کمک به جهش تولید بی‌بدیل است

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه کار بزرگی که بانک‌ها باید انجام دهند، تجهیز منابع برای تامین مالی اقتصاد کشور است، تاکید کرد: نقش بانک‌ها در کمک به جهش تولید بی‌بدیل است.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ، فرهاد دژپسند روز شنبه در جلسه هم اندیشی با مدیران عامل و اعضای هیات مدیره بانک ها تاکید کرد: اعطای تسهیلات به بخش تولید با توجه به تأکید مقام معظم رهبری در خصوص تحقق جهش تولید، باید در اولویت نظام بانکی قرار گیرد.

دژپسند یادآور شد: برنامه ریزی ما بر تامین مالی بنگاه های بزرگ مقیاس توسط بازار سرمایه کماکان به قوت خود باقی است، اما حقیقت این است که در شرایط فعلی، نقش نظام بانکی در این امر، غیر قابل انکار است.
وی افزود: آنچه در این شرایط باید انجام شود، کمک به افزایش تولید و بهبود اشتغال است. بالا بردن بهره برداری از ظرفیت، افزایش تقاضا برای شغل جدید ایجاد می کند، بنابر این باید در جهت تامین سرمایه در گردش بنگاه های موجود تلاش کرد. در اصل کار بزرگی که بانک ها باید انجام دهند تجهیز منابع برای تامین مالی اقتصاد کشور است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: خدمت به کسانی که در عرصه سرمایه گذاری و تولید فعالیت می کنند را باید نوعی عبادت تلقی کنیم. زیرا هرچه سرمایه گذاری و تولید بیشتر افزایش یابد، مشکلات سریعتر برطرف می شود.

دژپسند با تاکید بر جدی بودن عزم دولت برای کنترل و کاهش تورم، نقش نظام بانکی در تحقق این هدف را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: قصد ما این نیست که تورم را با ایجاد رکود کنترل کنیم، بلکه باید با افزایش طرف عرضه اقتصاد، رشد تورم را کاهش داد. از این جهت انتظار این است که نظام بانکی با کمک به افزایش سرمایه در گردش بنگاه ها و همچنین تامین سرمایه ثابت، در افزایش نرخ بهره برداری از ظرفیت های تولیدی کشور و ارتقای تولید نقش آفرین باشد.
وی افزود: بخصوص در شرایط فعلی، این موضوع باید دغدغه مدیران بانکی باشد و مورد غفلت واقع نشود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم حرکت به سمت بانکداری هوشمند و بیان اینکه این نوع بانکداری، صرفا دیجیتالی کردن فرآیند ها نیست، اظهار داشت: پیاده سازی بانکداری دیجیتال و غیر حضوری کردن فرآیند ها، تاثیر بسیار قابل توجهی در کاهش هزینه های عملیات بانکی دارد، لذا نظام بانکی باید در تحقق بانکداری دیجیتال به عنوان مقدمه ای برای بانکداری هوشمند، تسریع کند.

وی افزود: طبق مطالعات، هزینه تراکنش در نظام بانکی با اپلیکیشن های تلفن همراه، نسبت به بانکداری مرسوم، ۴۳ برابر هزینه‌ها کمتر است. شایان ذکر است که این هزینه در مقایسه با بانکداری مبتنی بر تلفن ثابت ۱۳ برابر و نسبت به دستگاه خودپرداز ۱۲ برابر کمتر است.

دژپسند با اشاره به ضرورت تجربه گزینی، بر شناسایی تجربه های موفق، بومی سازی و اجرای آنها تاکید کرد و گفت: نظام بانکی باید با استفاده از ظرفیت های دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور بویژه شرکت های دانش بنیان، تجربیات بخش خصوصی و اساتید و صاحبنظران، به توسعه خدمات بانکی دیجیتال و حرکت به سمت بانکداری هوشمند، تحرک بیشتری بخشد.