شاخص بورس به مدار صعودی بازگشت/ شاخص بورس تهران در بهار ۹۹ چقدر رشد کرد؟

معاملات امروز بازار سرمایه در حالی به پایان رسید که شاخص کل بورس با ۱۴ هزار و ۶۹۸ واحد صعود رقم یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد را ثبت کرد.

خبر را برای من بخوان

براساس معاملات امروز بیش از هشت میلیارد و ۲۲۷ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۳۲ هزار و ۴۵۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) با هشت هزار و ۷۶۱ واحد افزایش به ۳۸۹ هزار و ۳۳۶ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) با پنج هزار و ۷۸۷ واحد رشد به ۲۵۷ هزار و ۲۰۵ واحد رسیدند.

شاخص بازار اول ۱۰ هزار و ۱۱۸ واحد و شاخص بازار دوم ۳۲ هزار و ۳۶۰ واحد افزایش داشتند.

علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد مخابرات ایران (اخابر) با یک هزار و ۳۲۷ واحد، ایران خودرو (خودرو) با ۹۶۵ واحد، پتروشیمی پارس (پارس) با ۸۹۳ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۸۵۶ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۸۳۸ واحد، سرمایه‌گذاری غدیر (وغدیر) با ۸۲۶ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۸۱۳ واحد و نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۷۶۱ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند.

در مقابل نماد فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با یک هزار و ۱۷۰ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با یک هزار و ۱۴۸ واحد، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید (وامید) با ۹۴۴ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۸۳۳ واحد، معدنی و صنعتی چادرملو(کچاد) با ۸۲۹ واحد، گروه مپنا (رمپنا) با ۷۰۵ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۶۴۲ واحد)، توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با ۴۸۳ واحد و پالایش نفت تبریز (شبریز) با تاثیر منفی بر شاخص همراه بود.

امروز نماد بانک ملت، پالایش نفت اصفهان، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو، بانک تجارت و سرمایه‌گذاری غدیر در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

گروه فرآورده های نفتی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۶۰۲ هزار برگه سهم به ارزش ۳۰ هزار و ۱۲۱ میلیارد ریال داد و ستد شد.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز بیش از ۲۱۴ واحد رشد داشت و بر روی کانال ۱۳ هزار و ۴۹۶ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار دو میلیارد و ۲۶۸ میلیون برگه سهم به ارزش بیش از ۵۴ هزار و ۱۳۱ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نمادهای هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، فرابورس ایران (فرابورس)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا)‌ تاثیر مثبت بر شاخص این بازار را داشتند.

همچنین نماد سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، پتروشیمی غدیر (شغدیر)، پالایش نفت شیراز (شراز)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، شرکت آهن و فولا ارفع (ارفع)، سیمان لار سبزوار (سبزوا) و گروه کارخانجات صنعتی تبرک (تبرک) با تاثیر منفی بر شاخص این بازار همراه بودند.

شاخص بورس تهران در بهار ۹۹ چقدر رشد کرد؟

به گزارش سایت طلا ، ارزش کل بازار اوراق بهادار شامل ارزش بازارهای بورس، فرابورس، بورس انرژی و کالا در پایان هفته سوم خردادماه سال جاری بالغ بر ۵۷ هزار و ۱۷۳ میلیارد ریال شد که در مقایسه با پایان خردادماه سال قبل ۳۶۵.۵ درصد رشد را نشان می‌دهد.

همچنین ارزش بازار اوراق بهادار در پایان سال ۱۳۹۸ بیش از ۲۶ هزار و ۱۴۹ میلیارد ریال بوده که در مقایسه با پایان سال ۱۳۹۷ حدود ۱۷۷ درصد افزایش یافت.

ارزش معاملات

ارزش معاملات انواع اوراق بهادار در بازارهای بورس، فرابورس، بورس کالا و انرژی از ابتدای سال جاری تا انتهای هفته سوم خردادماه ۷ هزار و ۴۸۷ میلیارد ریال گزارش شده که در مقایسه با سه ماهه اول سال ۱۳۹۸ بیش از ۴۲۱ درصد افزایش داشته است.

همچنین مقدار این شاخص مهم در بازار سرمایه در ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۸ در مجموع بیشتر از ۱۰ هزار و ۱۳۲ میلیارد ریال بوده که مقایسه آن با سال ۱۳۹۷ حاکی از رشد ۱۷۷ درصدی آن است. از طرفی، متوسط ماهانه ارزش معاملات در دو ماهه نخست سال ۱۳۹۹ بالغ بر ۲ هزار و ۷۶۶ میلیارد ریال بوده که از این نظر نسبت به متوسط ماهانه ارزش معاملات در سال ۱۳۹۸، ۲۲۸ درصد افزایش داشت.

شاخص‌­های بازار سرمایه

شاخص کل بورس تهران در پایان هفته سوم خردادماه سال جاری با ۱۲۵ درصد افزایش نسبت به پایان سال ۱۳۹۸، مقدار یک میلیون و ۱۵۳ هزار واحد را ثبت کرد. همچنین این شاخص در پایان سال ۱۳۹۸ با ثبت مقدار ۵۱۲ هزار و ۹۰۰ واحد نسبت به پایان سال ۱۳۹۷ حدود ۱۸۷ درصد افزایش یافت.

شاخص کل فرابورس نیز در پایان هفته سوم خردادماه سال جاری با ثبت مقدار ۱۲.۸۷۱ واحد نسبت به انتهای سال گذشته ۹۵ درصد افزایش را نشان می دهد، ضمن اینکه در پایان سال گذشته با ثبت مقدار ۶ هزار و ۵۹۱ واحد نسبت به پایان سال ۱۳۹۷ حدود ۱۸۲ درصد افزایش داشته است.

تعداد شرکت­‌ها

تا پایان هفته سوم خردادماه سال جاری مجموعا سهام ۶۳۶ شرکت در بازارهای بورس و فرابورس معامله و بخش مهمی از تأمین مالی خود را از طریق این بازار انجام می‌دهند. لازم به ذکر است تعداد این شرکت ها در پایان سال گذشته مجموعاً ۶۲۹ و در پایان سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۵۹۹ شرکت بوده است.

تعداد کدهای سهامداری

از منظر توسعه و مشارکت عمومی، از ابتدای سال جاری برای ۱.۲ میلیون نفر کد بورسی جدید صادر شده و به این ترتیب مجموع کدهای بورسی سرمایه‌گذاران فعال در بازار سرمایه به بیش از ۱۱ میلیون رسید و با احتساب کدهای بورسی مشمولان سهام عدالت مجموعاً حدود ۴۷ میلیون کد بورسی صادر شد.

اهم اقدامات سازمان بورس و اوراق بهادار در ۵ محور اصلی شامل:

توسعه کمی و کیفی ابزارهای مالی: اقداماتی چون راه‌اندازی و توسعه ابزارهای مشتقه (آتی سبد سهام، آتی زعفران، اختیار معاملات) و ابزارهای تأمین مالی اسلامی، راه‌­اندازی مکانیزم فروش تعهدی اوراق بهادار و تدوین و ابلاغ مقررات به منظور توسعه نهادهای مالی، از جمله اقدامات در جهت توسعه کمی و کیفی ابزارهای مالی بود.