سیما سادات لاری روز سه شنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۷ خرداد) بر اساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاههای علوم پزشکی دو هزار و ۵۶۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد. از بین مبتلایان جدید، ۹۳۹ نفر مورد بستری و ۱۶۲۴ نفر موارد سرپایی یا در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند. با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به کووید۱۹ در کشور به ۱۹۲ هزار و ۴۳۹ نفر رسید.
وی ادامه داد: در طول ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۵ بیمار دیگر مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان باختند و از زمان شیوع این بیماری در کشور تاکنون ۹ هزار و ۶۵ نفر جان خود را از دست داده اند.
سادات لاری بیان کرد: بر اساس این گزارش ها تاکنون ۱۵۲ هزار و ۶۷۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در کشور بهبودیافته و از بیمارستان ترخیص شده اند. ۲۸۱۵ نفر از این بیماران نیز در وضعیت شدید این بیماری و به نوعی بحرانی تحت مراقبت در بخش های آی سی یو قرار دارند که امیدواریم شفا پیدا کنند.
وی گفت: تاکنون یک میلیون و ۲۹۳ هزار و ۶۰۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: استانهای خوزستان، آذربایجان های شرقی و غربی، خراسان رضوی، لرستان، کرمانشاه، گلستان، هرمزگان، کردستان و سیستان و بلوچستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
درخواست وزارت بهداشت برای بازگشت محدودیتهای کرونایی
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اپیدمی کرونا رو به افزایش است و درخواست وزارت بهداشت این است که محدودیتها و سختگیریهای اجتماعی برای رعایت اصول بهداشتی به صورت هوشمند برگردد.
علی اکبر حق دوست روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: در سطح کشور افزایش موارد ابتلا به کرونا و بیماری کووید ۱۹ را داریم البته هنوز میزان مرگ و میر خیلی زیاد نشده و امیدواریم مرگ و میر این بیماری زیاد نشود، علت افزایش تعداد مبتلایان کرونا نیز بخشی به علت افزایش تست و بخشی نیز به علت کاهش محدودیت هاست.
وی گفت: واقعا باید برای بازگشت محدودیت ها تصمیم عاجل و جدی گرفته شود. حتما باید به گونه ای تصمیم گیری شود که مردم بیشتر نکات بهداشتی را رعایت کنند حتی اگر قرار باشد نوعی آزادسازی اجرا شود باید به گونه ای باشد که مردم اصول فاصله گذاری فیزیکی را رعایت کنند.
رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا افزود: نگرانی برای این است که متاسفانه وضعیت اپیدمی این بیماری برای مردم عادی شده است و بخش زیادی از مردم اصول بهداشت فردی و اجتماعی و فاصله گذاری را را رعایت نمی کنند.
وی گفت: وزارت بهداشت به طور رسمی خواسته است که به خصوص در جاهایی که میزان شیوع و آلودگی کرونا بیشتر است، محدودیت های کنترل شده بیشتری اعمال شود، البته نه به شدت شرایط قبلی و شبیه قرنطینه اما درخواست وزارت بهداشت این است که محدودیت های هوشمند به گونه جدی تری در شهرهای آلوده تر اجرا شود که امیدوارم مورد توجه قرار گیرد.
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته (دوشنبه) اعلام کرد: میزان رعایت اصول فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی مرتبط با کرونا از سوی مردم و در اصناف و اماکن عمومی از حدود ۸۰ درصد به ۱۰ تا ۲۰ درصد و در تهران به ۹ درصد کاهش پیدا کرده است. چه لزومی دارد مردم در این شرایط به پاساژگردی بروند.
وی گفت: ما هنوز در موج اول اپیدمی کرونا هستیم. موارد مختلفی از اپیدمی بیماری های واگیر در کشورها وجود دارد که درست زمانی که فکر می کنیم موج اول بیماری تمام شده، موج دوم یا حتی سوم یک بیماری به وجود آمده و موارد ابتلا به مرگ به مراتب بیشتر از موج اول داشته است بنابراین تا زمان دستیابی به واکسن موثر برای کرونا که احتمالش خیلی بالا نیست، باید اصول فاصله گذاری و بهداشتی از جمله ماسک زدن در اماکن عمومی را جدی بگیریم.
سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز گفته است: وضعیت اپیدمی کرونا در کشور به هیچ وجه عادی نیست و اگر مردم رعایت نکنند، ویروس کرونا می تواند دقیقه ۹۰ گل بزند و ما را شکست دهد.
طبق آمار رسمی روزانه وزارت بهداشت، موارد مرگ کرونا که در هفته های گذشته به زیر ۵۰ نفر در روز رسیده بود در چند روز گذشته دوباره سه رقمی شده است، موارد ابتلا نیز به بالای ۲۵۰۰ تا سه هزار نفر رسیده است. وزارت بهداشت متعقد است، بخشی از افزایش آمار مبتلایان به علت افزایش تست از افراد مشکوک و اطرافیان آنان است. تعداد تست کرونا در کشور اکنون به روزانه حدود ۲۵ هزار مورد در روز رسیده است.