سیما سادات لاری روز پنجشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۵۹۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۳۰ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۹۷ هزار و ۶۴۷ رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸۷بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری تاکنون به ۹ هزار و ۲۷۲ نفر رسید.
معاون وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه تا کنون ۱۵۶ هزار و ۹۹۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۲۷۹۵نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
لاری بیان کرد: تاکنون یک میلیون و ۳۴۴ هزار و ۵۹۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: استانهای بوشهر، خوزستان، آذربایجان شرقی، کرمانشاه و هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند.
لاری گفت: همچنان از مردم می خواهیم فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را بیرون از خانه جدی بگیرند و از تجمع و سفرهای غیر ضروری اجتناب کنند.
وی افزود: والدین مراقب کودکان خود باشند و متوجه باشند که کودکان گر چه ممکن است در صورت ابتلا به ویروس کرونا علایم مشخصی نداشته باشند اما همین کودکان می توانند در انتقال بیماری به سالمندان و پدربزرگ و مادربرزگ ها خیلی موثر باشند بنابراین از حضور کودکان در اماکن عمومی و ارتباط نزدیک و مستقیم آنان با سالمندان جلوگیری کنند و شرایط را در منزل برای سرگرمی کودکان به گونه ای فراهم کنند که کمتر به خروج آنها از خانه نیاز باشد.
توصیههای بهداشتی دوران پساقرنطینه!
این روزها و همزمان با کاهش محدودیتها واز سرگیری برخی کسب و کارها، شاهد افزایش نرخ ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن در ایران هستیم. کسب و کارها یکی پس از دیگری آغاز به کار میکنند و بسیاری از شهروندان ناگزیر از تامین معیشت از منزل خارج و در محل کار خود حاضر میشوند، به تبع استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و ارتباطات فیزیکی و اجتماعی افزایش و ریسک ابتلا به بیماری کرونا افزایش مییابد.
در چنین شرایطی فارق از نتیجه، مراقبت فردی از خود و دیگران تنها راه موجود برای مقابله با بیماری کروناست و آگاهی از پروتکلهای بهداشتی مناسب و رعایت نکات بهداشتی حاِئز اهمیت است. در همین راستا مرکز کنترل بیماریهای آمریکا دستورالعملی بهداشتی را برای حضور در برخی اماکن و محافل فراهم آورده است. توصیههای بهداشتی که در اماکن پر خطر و پر ازدحام تنها راه مقابله با این بیماریست.
در ادامه خلاصهای از این دستورالعمل را میخوانیم:
نباید فراموش کنیم علیرغم کاهش محدودیتها در سطح جامعه و باز شدن برخی اماکن عمومی، نمیتوان با آسودگی خاطر در انتظار یک تابستان همیشگی و دلپذیر بود. همچنین باید بدانیم که مقابله با ویروس کرونا و خطرات این بیماری همچنان ادامه دارد. البته به آسانی قابل حدس است که مردم سراسر جهان برای از سرگیری فعالیتهای روزانه وبازگشت به سبک زندگی سابقشان اشتیاق فراوانی داشته باشند.
در همین راستا مرکز کنترل بیماریهای آمریکا CDC به تازگی دستور العمل پیشگیرانهای را در رابطه با حضور شهروندان در محافل عمومی منتشر کرده است. این راهنمایی مربوط به اماکنی است که حفظ فاصله گذاری اجتماعی در داخل آنها دشواراست. در ابتدای این دستورالعمل به این نکته اشاره شده است که به طور کلی مردم باید با رعایت اقدامات پیشگیرانه از خود و دیگران مراقبت کنند، اقداماتی نظیر استفاده از دستکش و ماسک، عدم تماس دستهای آلوده با صورت، شستن مرتب دست ها، حفظ فاصله گذاری فیزیکی و ماندن در منزل در صورت احساس بیماری، ضرورت دارد.
اما باتوجه به افزایش فعالیتهای اجتماعی افراد و کم شدن محدودیتها لازم است پیش از پیوستن به دورهمیهای خانوادگی و یا دوستانه و یا حضور در باشگاهها، نکات مهمی را به خاطر بسپاریم و ضروریست که این نکات بهداشتی را در زندگی زورمره به صورت مداوم تمرین کنیم.
مهمان ناخوانده
* ویروس کووید-۱۹ به فضاهای آلوده ومحصور علاقه دارد، بنابراین اماکنی با تهویه مناسب را انتخاب کنید، پنجرهها را باز کنید وترجیحاً فضای آزاد را برای دیدار یکدیگر انتخاب کنید.
*در بدو ورود مهمانان بی هیچ تعارفی محل شستن دستها را به آنها نشان دهید.
*صندلیهای مهمانان را با فاصله ایمن از یکدیگر قرار دهید. به گونهای که امکان گفتگو و رعایت فاصله گذاری اجتماعی فراهم باشد.
*در صورتیکه برای مهمانان غذا آماده کرده اید بهتر است که فقط یک نفر وظیفه سرو را به عهده داشته باشد. البته راه حل بهتر قابلمه پارتی! است، اگر هر یک از مهمانان غذایشان را بیاورند بسیار مناسبتر است.
*در صورتیکه از ابتلای یکی از مهمانان به بیماری کرونا پس ازمهمانی مطلع شدید، حتما دیگر مهمانان را آگاه سازید تا آزمایشات لازم انجام گیرد. خلاصه آنکه تلاش کنید از فضای مجازی جهت دیدار و گفتگو بهره بگیرید.
سفر
*از مسئولان هتل در رابط با سیاستها و راهکارهای پیشگیرانه هتل سوال کنید و از چگونگی تمیز کردن سطوح و دیگر موارد مطلع شوید.
*اگرتصمیم دارید اتاق هتل را خود ضدعفونی کنید، حتما دستکش بپوشید، ماسک بزنید، از استاندارد بودن مواد ضدعفونی اطمینان حاصل کنید، پنجرها را باز کنید و تهویه مناسب را چک کنید.
*از راه پله به جای آسانسور استفاده کنید.
باشگاههای ورزشی
*دستگاههای ورزشی را ضدعفونی کنید و حتما بعد از این کار دستتان را بشویید یا ضدعفونی کنید.
*در صورت امکان در حین نرمش و تمرینات کم فشار از ماسک استفاده کنید و در صورت امکان تمرینات سنگین را در فضای آزاد انجام دهید.
*تجهیزاتی همچون مت ورزشی (تشک ورزشی) و مواردی که به آسانی نمی شود ضدعفونی کرد، به صورت مشترک استفاده نکنید.
* علاوه بر آنکه با یکدیگر دست نمی دهید از تماس نوک آرنج ها و مشت دست نیز خودداری کنید.
سالن های آرایش
*یک صندلی برای خود رزو کنید و در صورت امکان در ماشین منتظر نوبت بمانید.
*پیش از شروع کار از رعایت اصول بهداشتی مطمئن شوید و برای مراقبت از دیگران دستتان را بشویید.
*صورت حساب را به صورت آنلاین پرداخت کنید و در صورتی که با کارت و یا پول نقد تماس داشتید حتما دستتان را ضدعفونی کنید.
استفاده ازوسایل حمل و نقل عمومی
*در صورت امکان مسیرها و ساعت حرکت را بررسی کنید تا از طولانی شدن مسیر جلوگیری کنید. سعی کنید دستگاه فروش بلیط، سطوح باجه بلیط فروشی، دکمه آسانسور، نرده ها وسطوح سرویس بهداشتی را لمس نکنید و در صورت تماس اجباری دستتان را بشویید و یا ضد عفونی کنید.
*در صورت استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی به حفظ فاصله فیریکی با دیگران دقت کنید.
*پس ازخروج از وسایل نقلیه و یا ترک ایستگاه حتما دستتان را ضد عفونی کنید.
کتابخانه
*تا حد امکان تحقیق و پژوهش را به صورت آنلاین و از راه دور انجام دهید.
*پیش از حضور در فضای کتابخانه دستتان را بشویید ودر صورت تماس سایرین با کارت، وسایل وکامپیوتر شما حتما دستتان را بشویید یا ضدعفونی کنید.