سالمترین روشها برای ذوب کردن و پخت گوشت فریزشده
اگر چه آب کردن یخ گوشت در دمای اتاق یک روش معمول است، اما این کار می تواند باعث رشد باکتری ها در گوشت شود.اما روش هایی وجود دارند که از نظر حفظ کیفیت و سلامت گوشت اطمینان بیشتری دارند.
به گزارش سایت طلا، در این بین سه روش وجود دارد که می توانید با خیال راحت یخ گوشت را آب کنید ، و با توجه به روشی که برای این کار انتخاب می کنید مدت زمان لازم برای پختن گوشت بسته به آن متفاوت است.
اگر زمان تان محدود است و باید هر چه سریعتر گوشت را آب کنید بهتر است از مایکروویو استفاده کنید، اما اگر زمان بیشتری دارید می توانید از آب سرد و یا با استفاده از یخچال آن را آب کنید . روش پخت گوشت با توجه به اینکه آن را چطور آب می کنید متفاوت است اگر با مایکروویو یا آب سرد اینکار را می کنید نیاز به پخت و پز فوری دارد و آب کردن در یخچال نیز با توجه به نوع گوشت، روش پخت متفاوتی دارد. در ادامه به شرح هر یک از این روش ها می پردازیم.
با مایکروویو در وقت صرفه جویی کنید
گوشت را می توان با اطمینان در مایکروویو آب کرد اما قبل از شروع فرایند آب کردن باید در مایکروویو سینی های پلاستیکی و کف مایکروفر را جدا کنید تا خون گوشت به این بخش ها نرسد. پس از ذوب شدن در مایکروویو ، باید فوراً گوشت را بپزید زیرا قرار گرفتن گوشت در مایکرووفر دمای گوشت را تا حد زیادی پایین می آورد که ممکن گاهی سبب پخت بخش هایی از آن شود.
علاوه بر آن، این یک محیط ایده آل برای رشد باکتریها ، به ویژه باکتری هایی که قبل از فرآیند ذوب وجود داشتند ، ایجاد می کند و بیماری ناشی از غذا مانند عفونت سالمونلا می تواند در مصرف گوشت آلوده به باکتری ها ایجاد شود.
در این روش گوشت آب شده را تا آنجایی که ممکن است اصلا دوباره فریز نکنید زیرا ممکن است بدلیلی حرارت مایکرووفر بخش هایی از آن پخته شده باشد. بهتر است این روش را برای گوشت هایی استفاده کنید که از پخت آنها مطمئنید.
از یخچال استفاده کنید
وقتی که مدت زمان بیشتری دارید، می توانید گوشت را در یخچال ذوب کنید زیرا این روش به زمان بیشتری نیاز دارد. گوشت، مرغ و غذاهای دریایی پس از ذوب شدن در یخچال باید ظرف یک یا دو روز پخته شود. تکه های گوشت قرمز ، مانند استیک های گوشت گاو ، گوشت بره و ... را باید در طی سه تا پنج روز از ذوب پخته کرد.
همچنین می توانید دوباره پس از آب کردن گوشت در آب سرد آن را فریز کنید اما ممکن سطح کیفیت و موادمغذی گوشت کاهش پیدا کند.
ذوب کردن آب سرد را امتحان کنید
گوشت را می توان با خیال راحت در آب سرد ذوب کرد اما هرگز در آب گرم و یا روی میز آن را ذوب نکیند، زیرا در این حالات دمای گوشت به نسبت حالت عادی پایین تر می آید و همین باعث شرایط را برای رشد باکتری ها ایده آل می کند. ذوب شدن در آب گرم می تواند باعض پخت گوشت شود. برای ذوب کردن گوشت در آب سرد ، آن را در یک کیسه ضد نشت قرار دهید ، آن را در آب سرد فرو کرده و بگذارید در آب بماند و هر 30 دقیقه یکبار آب آن را تغییر دهید تا سرد بماند .
گوشتی که با این روش ذوب می کنید را می توانید دوباره فریز کنید اما ممکن است سطح کیفیت و موادمغذی گوشت کاهش پیدا کند.
همه روش هایی که توضیح داده شد برای زمانی است که شما دل تان می خواهد قبل ازاین که گوشت را بپزید، یخ آن را آب کنید. در صورتی که تمایلی به ذوب کردن گوشت قبل از پخت ندارید می توانید از همان گوشت یخ زده برای پخت و پز استفاده کنید، در این حالت ممکن است زمان پخت و پز شما 50% بیشتر از زمانی شود که قبل از پخت گوشت را ذوب می کنید.