شاخص بورس در قله یک میلیون و ۳۴۱ هزار و ۵۳۱ واحدی قرار گرفت

روند صعود شاخص بورس امروز ادامه یافت و بیش از ۴۰ هزار واحد صعود کرد.رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز گفت: حجم ورود نقدینگی به بورس در سال ۹۸ حدود ۳۰‌ هزار میلیارد تومان بود، این در حالی است که در سه ماه ابتدایی سال جاری میزان ورود پول به ۵۰ هزار میلیارد تومان رسید.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ،شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز (دوشنبه) با افزایش 40 هزار و 719 واحد به رقم یک‌میلیون و 341 هزار و 531 واحد رسید.

همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن با افزایش 8 هزار و 103 واحد به رقم 419 هزار و 314 واحد رسید.

ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از 5 هزار و 7 تریلیون تومان رسید.

امروز معامله‌گران در بورس اوراق بهادار تهران بیش از 9.4 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مال در قالب یک‌ونیم میلیون نوبت معامله و به ارزش 12 هزار و 405 میلیارد تومان داد و ستد شد.

اگر ارزش امروز معاملات فرابورس را که به 5 هزار و 585 میلیارد تومان رسید را در نظر بگیریم، ارزش معاملات بورس و فرابورس ایران امروز به بیش از 17 هزار 990 میلیارد تومان رسید که البته همه این معاملات پول جدید نیست و حدود 10 تا 20 درصد آن پول جدید است و بقیه ناشی از دست به دست شدن سهام شناور موجود در بازار بین سهامداران حقیقی و حقوقی است.

امروز شاخص کل با معیار هم‌وزن و شاخص قیمت با معیار وزنی - ارزشی هر دو به اندازه 3.1 درصد رشد کردند.

همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن 1.9 درصد، شاخص قیمت با معیار هم‌وزن 1.9 درصد، شاخص آزاد شناور 2.9 درصد، شاخص بازار اول بورس 3 درصد و شاخص بازار دوم بورس 3.2 درصد افزایش یافتند.

امروز نمادهای فولاد مبارکه پتروشیمی خلیج فارس،‌ ملی مس ایران، شستا، گل‌گهر، هلدینگ تاپیکو و چادرملو همگی در تقویت شاخص بورس اثرگذار بودند.

همچنین نمادهای پربیننده مربوط به بانک ملت، فولاد مبارکه، ملی مس ایران، بانک صادرات ایران، گسترش سرمایه‌گذاری ایران‌ خودرو، سرمایه‌گذاری غدیر و بانک تجارت بوده‌اند.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز بیش از ۲۵۱ واحد رشد داشت و بر روی کانال ۱۴ هزار و ۷۱۵ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار دو میلیارد و ۷۴۷ میلیون برگه سهم به ارزش بیش از ۵۵ هزار و ۹۱۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نمادهای سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، بیمه پاسارگاد (بپاس) و بانک دی (دی) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار را داشتند.

همچنین نماد پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، ویتانا (غویتا)، بیمه کوثر (کوثر)، کشت و صنعت شهداب ناب خراسان (غشهداب)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، جنرال مکانیک (رنیک)، کشتیرانی دریای خزر (حخزر)، اعتباری ملل (وملل) و گروه کارخانجات صنعتی تبرک (تبرک) با تاثیر منفی بر شاخص این بازار همراه بودند.

ورود ۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید به بورس در فصل بهار

«حسن قالیباف» امروز (دوشنبه) در نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهارداشت: سازمان بورس متولی شفافیت در بورس است و باید پاسخگویی به ذی‌نفعان بازار را افزایش دهند که با این اقدام می‌توان شاهد افزایش شفافیت در معاملات بورس بود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: بخشی از توسعه اخیر بازار سرمایه مرهون حوزه رسانه است که در کنار نهادهای فعال بورس بوده و کمک کرده تا بورس به سمت توسعه بیشتر پیش رود.

وی گفت: افزایش ظرفیت تامین مالی جزو برنامه‌های سازمان بورس است که در کنار آن برنامه دیگری تحت عنوان فراهم شدن امکان انتشار اوراق بدون ضامن در بازار برای شرکت‌هایی که دارای رتبه‌بندی سطح بالا هستند در نظر گرفته شده است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: ارتقای جایگاه بین المللی بورس جزو برنامه‌های بازار سرمایه است هر چقدر بازار سرمایه با استاندارد بین‌المللی بیشتر تطبیق پیدا کند می‌توان گام مهمی را در جهت بین‌المللی بازار سرمایه ایران برداشت.

وی ارتقای نظام سلامت بازار را جزو برنامه‌های مهم این بازار مطرح کرد و گفت: دستکاری قیمت و استقاده از برخی اطلاعات به عنوان یکی از آسیب‌های بازار مالی تلقی می شود که سیستمی برای جلوگیری از این مسایل در حال طراحی شدن است.

به گفته قالیباف، کنترل و پایش ریسک، اصلاح قوانین و مقررات و ایجاد زیرساخت فنی مناسب برای بازار سرمایه و توسعه فناوری جزو موضوعات مهم در بازار است که هر چقدر بازار بزرگتر شود این موضوع می‌تواند از اهمیت بیشتری برخوردار باشد.

رییس سازمان بورس به سه ماموریت مهم که در ١٠ سال گذشته به بازار سرمایه سپرده شده است اشاره کرد و گفت: واگذاری های اصل ۴۴ از جمله این ماموریت ها است که باعث افزایش عمق بازار سرمایه خواهد شد و در کنار آن آزادسازی سهام عدالت و قابل معامله شدن آن در بازار سرمایه از دیگر برنامه‌ها بود که در سال جاری نهایی و اجرا شد.

وی ادامه داد: از ٤٩ میلیون و ١٥٠ هزار نفر مشمول سهام عدالت، ١٨ میلیون نفر روش مستقیم را انتخاب کردند که از این تعداد ٧٠٠ هزار نفر اقدام به واگذاری ٣٠ درصد از سهام خود در بازار سرمایه کردند.

قالیباف خاطرنشان کرد: افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده اند جزو سهامداران شرکت سرمایه گذاری استانی محسوب می شوند که سهام این شرکت در بازار سرمایه عرضه خواهد شد.

رییس سازمان بورس با بیان اینکه بحث تامین مالی به عنوان رسالت اصلی بازار است، خاطرنشان کرد: این انتظار از بورس می رود تا نقش پررنگی را در تامین مالی تولید و بنگاه های اقتصادی ایفا کند.

قالیباف گفت: کل ارزش معاملات بورس و فرابورس در سال ٩٨ حدود ٨٣٠ هزار میلیارد تومان بود که این عدد در سه ماه نخست سال امسال به ٨٨٠ هزار میلیارد تومان رسیده است.

رییس سازمان بورس خاطرنشان کرد: تعداد کدهای صادر شده در سال گذشته ٨٢٠ هزار کد بود که امسال به یک میلیون و ٦٠٠ هزار کد رسید و در برخی از روزها حدود ١٢٠ هزار نفر اقدام به دریافت کد جدید می کردند.

به گفته وی، در سال ۹۸ دو میلیون و ۹۵۰ هزار نفر در سجام ثبت نام کردند که در سال ۹۹ به ٩ میلیون و ٥٠٠ هزار نفر رسیده که بیش از ٦ میلیون نفر احراز هویت شده اند.

رییس سازمان بورس درخصوص آمار ورود نقدینگی به بازار سرمایه اظهار داشت: در کل سال ۹۸ ورود نقدینگی به میزان ۳۰‌ هزار میلیارد تومان بوده که این عدد در پایان سه ماه ابتدایی سال جاری به ۵۰ هزار میلیارد تومان رسید.

قالیباف گفت: حجم نقدینگی در بازار سرمایه در سال ۹۷ حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان بود که در سال ۹۸ این حجم به ۲۶۰ هزار میلیارد تومان و در پایان سه ماه ابتدایی سال ۹۹ به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده و انتظار می رود تا پایان سال این رقم با افزایش همراه شود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه نقدینگی وارد شده در بورس فرصت خوبی را برای تامین نقدینگی شرکت ها فراهم کرده است، افزود: دولت می تواند از این فرصت استثنایی استفاده کند و به تامین مالی بپردازد.