سخنگوی وزارت بهداشت از مثبت شدن تست کرونای ۲۴۴۵ تن دیگر در کشور خبر داد.
دکتر لاری گفت: از دیروز تا امروز ٣ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۴۴۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ٢٣۴ مورد بستری شدند.
وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ٢٠٩ هزار و ٩٧٠ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ١٢١ نفر از بیماران کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۹ هزار و ٨۶٣ نفر رسید.
لاری گفت: خوشبختانه تاکنون ١۶٩ هزار و ١۶٠ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
وی گفت: ٢٨۴۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
لاری ادامه داد: تاکنون یک میلیون و ۴٧۵ هزار و ٣٣١ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در استان های خوزستان، آذربایجان غربی و هرمزگان، موارد بستری بالاتر از بقیه استانها است.
وی همچنین گفت: در استان خوزستان با کاهش میزان فوتی مواجهیم و در استان فارس بستری ها افزایش داشته و در استان های کرمانشاه، گلستان، کرمان، بوشهر و همدان، شاهد کاهش قابل ملاحظه میزان بستری ها بوده ایم.
وی گفت: در مجموع شاهد کاهش میزان بستری در کل کشور هستیم.
ایران چهارم جدول روزانه فوتیهای کرونا / رکورد 1044 فوتی کرونایی به نام مکزیک ثبت شد
ابتلا ۴۰ درصد فوتیهای کرونا به بیماری غیرواگیر
مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حداقل ۴۰ درصد فوتیهای کرونا تاکنون، یک بیماری غیرواگیر داشتند که به ترتیب شامل بیماریهای قلبی و عروقی، بیماریهای مزمن تنفسی، دیابت، فشار خون بالا و سایر موارد است.
افشین استوار درباره تاثیر بیماریهای غیرواگیر در میزان فوت بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ افزود: همچنین موضوع سن هم در این زمینه مطرح است و میتوان گفت بیش از ۷۰ درصد مرگ و میرها به علت کووید ۱۹ در کسانی اتفاق افتاده که حداقل یک بیماری غیرواگیر داشته یا بیش از ۶۰ سال سن دارند.
وی ادامه داد: از طرفی احتمال شدت بیماری کووید ۱۹ در کسانی که به بیماریهای غیرواگیر مثل بیماریهای قلبی و عروق، دیابت یا سرطانها مبتلا هستند نیز بیشتر است.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت بیان کرد: کسانی که بیماری غیرواگیر دارند و باید خدمات درمانی را دریافت کنند به دلایل مختلفی این خدمات را دریافت نکردهاند که بخشی از آن میتواند اضطرار ایجاد شده به خاطر شیوع ویروس کرونا در کشور باشد. اگر شیوع این بیماری ادامه داشته باشد، نه تنها افراد به خاطر ابتلا به ویروس کرونا فوت میکنند، بلکه ممکن است به خاطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر جان خود را از دست بدهند.
بیماری غیرواگیر باید تحت کنترل باشد
استوار گفت: اغلب بیماریهای غیرواگیر، درمان پذیر نیستند و در واقع باید به طور مداوم تحت کنترل باشند. بیماریهایی مثل دیابت و فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی از این دسته هستند. مردم برای ترس از ابتلا به ویروس کرونا یا متوقف شدن خدمات سرپایی به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند و این موضوع باعث میشود که بیماری غیرواگیر آنها از کنترل خارج شود.
بیماران مبتلا به غیرواگیر بیشتر مراقب کرونا باشند
مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت درباره میزان خطر کرونا برای مبتلایان به بیماریهای غیرواگیر اظهار کرد: افراد مبتلا به بیماریهای غیرواگیر شامل دسته افراد پرخطر در برابر مرگ ناشی از ویروس کرونا هستند. اگر ابتلا به کرونا در این افراد نسبت به سایر افراد یکسان باشد، ولی احتمال فوت این بیماران نسبت به سایر افراد بیشتر است. در نتیجه هم خانواده آنها و هم خودشان و هم دولت باید از آنها بیشتر حمایت کند. به طور مثال حمایتهایی که دولت از این بیماران انجام داد، مثل دورکاری شامل همین حمایتها است.
وی افزود: بیماران مبتلا به بیماریهای غیرواگیر نسبت به افراد دیگر نیازمند مراقبت و توجه بیشتری در شرایط شیوع ویروس کرونا هستند.
چه اقداماتی برای بیماران غیرواگیر در شرایط کرونا انجام شد؟
استوار درباره اقداماتی که برای بیماران غیرواگیر در شرایط کرونایی انجام شده، گفت: برای بیماران مبتلا به بیماریهای غیرواگیر در چند مرحله اقداماتی انجام شد. به طور مثال خدمات غیرضروری در حوزه سرپایی تعلیق شد. همچنین در گام دوم، دستورالعملهایی که این بیماران میتوانند بر اساس آن خدمات را دریافت کنند تدوین و به دانشگاهها ابلاغ کردیم.
وی ادامه داد: موضوع دیگر، بحث تله مدیسین بود. همه تلاش خود را انجام میدهیم تا مراقبتها را از طریق تلفن یا اینترنت افزایش دهیم. یکی از تلاشهای ما در این شرایط همین بود که مطمئن باشیم بیماری بیماران غیرواگیر ثبت شده در مراقبتهای اولیه سلامت تحت کنترل است. با این افراد تماس گرفته و به آنها مشاوره ارائه شد.