چراغ قرمز بورس روشن شد/صدور ۴ میلیون کد بورسی در کمتر از ۴ ماه

شاخص بورس امروز روندی نزولی داشت و در حالیکه در ساعات ابتدایی معاملات از مرز یک میلیون و ۷۵۰ هزار واحد گذشته بود، در ساعات میانی تا یک میلیون و ۷۱۹ هزار واحد کاهش یافت و در نهایت در رقم یک میلیون و ۷۴۱ واحد ایستاد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ،بورس اوراق بهادار تهران که در هفته گذشته روی دور رکوردزنی شاخص و افزایشی بود، از روز چهارشنبه روند اصلاح را در پیش گرفته و امروز شنبه هم گرچه در ساعات ابتدایی روز با افت شدید شاخص روبه‌رو شد، اما درنهایت شاخص کل با عقب‌نشینی 12 هزار و 407 واحد به رقم یک‌میلیون و 741 هزار و 235 واحد رسید.

امروز همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن 7 هزار و 379 واحد عقب‌نشینی داشته و به رقم 471 هزار و 302 واحد رسید.

ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران به رقم بی‌سابقه 6 میلیون و 446 هزار میلیارد تومان رسیده است که اگر ارزش فرابورس ایران را هم به یک میلیون و 185 هزار میلیارد تومان رسیده اضافه کنیم، مجموع ارزش شرکت‌های حاضر در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران به بیش از 7 میلیون و 631 هزار میلیارد تومان رسیده است.

امروز همچنین معامله‌گران در بورس تهران بیش از 9.5 میلیارد سهام،‌ حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب یک‌ونیم میلیون نوبت معامله و به ارزش 15 هزار و 783 میلیارد تومان داد و ستد کردند که اگر ارزش فرابورس ایران را هم به این اضافه کنیم که امروز به 7 هزار و 241 میلیارد تومان رسید، یعنی امروز ظرف چهار ساعت 23 هزار میلیارد تومان در بورس اوراق بهادار و فرابورس ایران معامله شد.

در این بین برخی شرکت‌های تأمین سرمایه اقدام به انتشار اوراق تبعی برای تأمین مالی شرکت‌های پتروشیمی کرده‌اند.

کارشناسان می‌گویند، اگر شرکتهای بورسی و فرابورسی بتوانند فقط روزانه 10 درصد از ارزش معاملات بورس و فرابورس که بین 2 تا 3 هزار میلیارد تومان می‌شود، را به عنوان تأمین مالی جذب کنند، بازار سرمایه می‌تواند به محل مناسبی برای تأمین مالی و رونق طرح‌های توسعه‌ای در شرکت‌ها تبدیل شود.

از طرفی کارشناسان به مردم تازه‌وارد در بورس مدام توصیه می‌کنند از روش سهامداری غیرمستقیم استفاده کنند؛ یعنی سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ‌هایی مانند شستا و یا شرکت‌های سرمایه‌گذاری را خریداری کنند تا با نوسان بازار دچار کمترین زیان شوند.

همچنین دولت قصد دارد با افزایش عرضه اولیه شرکت‌های دولتی و شرکت‌های زیرمجموعه نهادهای عمومی و بنیادها به عمق‌بخشی بازار کمک کند و سرمایه‌های سرگردان مردم که وارد بورس شده است را به این وسیله به سیستم تولید کشور تزریق کند.

با نگاهی به معاملات امروز بورس درمی‌یابیم امروز روز اصلاح بازار بوده، به گونه‌ای که شاخص کل بورس با شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی هرکدام 71صدم درصد کاهش یافتند، همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن و شاخص قیمت با معیار هم‌وزن هرکدام یک‌ونیم درصد کاهش یافتند.

شاخص آزاد شناور یک‌درصد افت کرده، شاخص بازار اول بورس 1.1 درصد عقب‌نشینی کرده و شاخص بازار دوم بورس تنها یک‌صدم درصد افزایش یافته است.

امروز نمادهای شرکت شستا، پتروشیمی خلیج‌فارس و پالایش نفت تهران و پالایش نفت اصفهان به ترتیب بیشترین اثر تقویتی در شاخص بورس را داشته‌اند.

و همچنین سرمایه‌گذاری امید، مبپنا و بانک ملت بیشتری اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته‌اند.

امروز نمادهای پربیننده مربوط به بانک ملت، صنایع ملی مس، فولاد مبارکه، بانک تجارت، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران و پالایش نفت بندرعباس بوده‌اند.

شاخص کل فرابورس نیز با یک واحد کاهش در رقم ۱۸ هزار و ۱۵۸ واحد ایستاد.

معامله‌گران این بازار ۷۴۷ هزار معامله به ارزش ۷۲ هزار و ۴۶۹ میلیارد ریال انجام دادند.

سنگ آهن گوهرزمین، پتروشیمی مارون، سرمایه گذاری صباتامین و پتروشیمی تندگویان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، پتروشیمی زاگرس و بیمه پاسارگاد نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.

لیست نمادهای پر بیننده این بازار از سهامی ذوب آهن اصفهان، گروه صنایع کاغذ پارس، پتروشیمی تندگویان، بانک دی، سیمان لار سبزوار، پتروشیمی زاگرس و گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی تشکیل شده است.

صدور ۴ میلیون کد بورسی در کمتر از ۴ ماه

حسین فهیمی امروز (شنبه) در مراسم رونمایی رسمی از احراز هویت الکترونیکی بازار سرمایه، با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون چهار میلیون کدبورسی جدید صادر شده است، اظهار کرد: این درحالی است که میزان کدهای صادر شده در سال ۱۳۹۷ معادل ۱۰۰ هزار و در سال ۱۳۹۸ نیز ۹۰۰ هزار کد بوده است.

وی با تاکید براینکه اقدامات حقوقی رو سهام در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی نسبت به سال‌های قبل افزایش ۱۰ برابری داشته است، اظهار کرد: عملیات تسویه معاملات شرکت در سال گذشته ۲.۵ برابر بودجه سالانه کل کشور و به میزان هزار هزار میلیارد تومان بود.

رییس شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در ادامه با اشاره به راه‌اندازی ETF گفت: این موضوع آغاز همکاری بازار سرمایه با نظام بانکی بود و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به عنوان واسطه بانک‌ها و کارگزاری‌ها عمل کرد.

فهیمی همچنین با اشاره به طرح آزادسازی سهام عدالت در نهم اردیبهشت سال جاری اظهار کرد: این طرح بزرگ‌ترین طرحی بود که از ابتدای تاسیس بازار سرمایه تاکنون اجرا شده است. با اقداماتی که در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی انجام شد، از مراجعه حضوری ۵۰ میلیون نفر به دفاتر پیشخوان دولت، کارگزاری و... و. جلوگیری شد.

وی ادامه داد: در تاریخ دهم خرداد ماه از ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت، ۱۳میلیون و ۶۰۰ هزار نفر روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کردند.

آخرین وضعیت فروش سهام عدالت

رییس شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با بیان اینکه یک میلیون و ۸۰۰هزار نفر برای فروش سهام عدالت خود به بانک‌ها و کارگزاری‌ها مراجعه کردند، گفت: از این تعداد سفارش یک میلیون و ۷۶هزار نفر اجرا شده و ۲۷۳۷ میلیارد تومان سهام عدالت بفروش رفته که از این میزان ۲۷۳۱ میلیارد تومان به حساب مشمولین واریز شده است.

بیش از ۱۵ میلیون نفر در سجام ثبت‌نام کردند

در ادامه مراسم علیرضا ماهیار - معاون شرکت سپرده‌گذاری مرکزی - با بیان اینکه درحال حاضر امکان صدور روزانه یک میلیون کد بورسی وجود دارد، گفت: تاکنون ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سجام ثبت‌نام کرده‌اند.

به گفته وی، برگزاری مجامع به صورت الکترونیکی و توزیع سود الکترونیکی میز در دستور کار قرار دارد.