شاخص بورس تهران 3211 واحد ریزش کرد
بازار سرمایه روزی پر نوسان را پشت سر گذاشت و درحالی تا شاخص بورس تا یک میلیون و ۸۴۵ هزار واحد صعود کرده بود، در نهایت تا محدوده یک میلیون و ۸۴۳ هزار واحد کاهش یافت.
به گزارش سایت طلا ،بورس اوراق بهادار تهران ، بعد از 53 سال امروز در کانون توجه خانوارهای ایرانی قرار گرفته و به یکی از گزینههای سرمایهگذاری تبدیل شده است، در حالی که به صورت سنتی خانوارها پولهای پسانداز خود را تبدیل به طلا و جواهر و یا ملک و مسکن میکردند، اما امروز به خاطر بازدهی خوب بورس به سمت بازار سرمایه آمدند.
با نگاهی به معاملات امروز بورس اوراق بهادار تهران در آخرین روز کاری هفته در مییابیم شاخص کل با اصلاح جزئی فقط 3211 واحد عقب نشینی کرده و به رقم یک میلیون و 841 هزار و 696 واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن امروز 337 واحد رشد کرده و به رقم 481 هزار و 198 واحد رسید.
ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از 6 میلیون و 821 هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز در بورس اوراق بهادار تهران حدود 14 میلیون برگه سهام، حق تقدم و یا اوراق مالی در قالب 2.6 میلیون نوبت معامله و به ارزش 23 هزار و 287 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
اگر ارزش معاملات فرابورس در روز جاری که به 5 هزار و 41 میلیارد تومان رسیده را در نظر بگیریم، معامله گران امروز در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران بیش از 28 هزار و 204 میلیارد تومان دادوستد کردند.
به گفته کارشناسان شرکتهای بورسی با انتشار اوراق مالی و شناورسازی بیشتر سهام خود میتوانند به جمعآوری نقدینگی بازار و تزریق به تولید کمک کنند.
همچنین شرکتهای بزرگ مانند شرکتهای زیر مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)، بنیاد مستضعفان، بنیاد شهید، شرکتهای زیر مجموعه آستانهای مقدس و سایر بنیادها میتوانند با ورود به بورس هم به عمق بازار کمک کنند و هم نسبت به جمع آوری نقدینگی برای اجرای طرحهای توسعهای خود اقدام کنند.
با نگاهی به بازار امروز شاخص کل بورس و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی هر کدام 17 صدم درصد افت کردند.
همچنین شاخص کل بورس با معیار هموزن و شاخص قیمت با معیار هموزن هر یک 7 دهم درصد رشد کردند.
شاخص آزاد شناور 19 صدم درصد افت کرد، شاخص بازار اول بورس یک درصد عقب نشینی نداشت و شاخص بازار دوم بورس که معاملات بلوکی در آن انجام میشود 1.1 درصد رشد داشته است.
امروز نمادهای پتروشیمی خلیج فارس و پالایش نفت تهران و نیز پالایش نفت بندرعباس بیشتری اثر تقویتی در شاخص کل بورس را داشته و نمادهای گسترش نفت و گاز پارسیان، پالایش نفت اصفهان، چادرملو و گل گهر بیشترین اثر کاهشی در شاخص کل بورس را داشتند.
نمادهای پربیننده در بورس شامل بانک ملت، ملی مس ایران، بانک تجارت، گلوکوزان، بانک صادرات، پالایش نفت بندرعباس، سرمایه گذاری غدیر، و سرمایه گذاری خوارزمی بودند.
شاخص کل فرابورس نیز با ۱۶۸ واحد کاهش، رقم ۱۸ هزار و ۵۵۶ واحد را ثبت کرد.
معامله گران این بازار ۶۱۷ هزار معامله انجام دادند که ۵۰ هزار و ۱۶۳ میلیارد ریال ارزش داشت.
در این بازار پتروشیمی تندگویان و سنگ آهن گهرزمین نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و سرمایه گذاری صباتامین، سهامی ذوب آهن اصفهان، پتروشیمی زاگرس، فولاد هرمزگان جنوب و تولید نیروی برق دماوند نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را گذاشتند.
بانک دی، سهامی ذوب آهن اصفهان، سیمان لار سبزوار، کشت و صنعت شهداب ناب خراسان، صنایع مشاین های اداری ایران، س. توسعه و عمران استان کرمان و گروه کارخانجات صنعتی تبرک نمادهای پربیننده فرابورس بودند.