اظهارات ضد و نقیض مقامات بانک مرکزی آمریکا در خصوص اجرای سیاستهای انبساطی
سایت طلا : دو مقام ارشد بانک مرکزی آمریکا در خصوص لزوم اجرای سیاستهای انبساطی پولی با هدف حمایت از رشد و رونق اقتصادی اظهارات متناقضی بیان می کنند .
به گزارش سایت طلا به نقل از رویترز ، در حالی که ساندرا پیانالتو رییس فدرال رزرو کلیولند بر این باور است که اجرای سیاستهای انبساطی پولی بیشتر در شرایط کنونی منافع و مضرات خاصی برای اقتصاد آمریکا دارد چارلز ایوانز رییس فدرال رزرو شیکاگو معتقد است باید هر چه سریعتر سیاستهای انبساطی پولی در اقتصاد آمریکا اجرا شود و هیچ گونه درنگ و تاخیری در این خصوص جایز نخواهد بود .
بر این اساس ، در حالی که رشد اقتصادی آمریکا همچنان پایین و نرخ بیکاری این کشور رو به افزایش است بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که احتمال اجرای دور جدید سیاستهای انبساطی پولی در این کشور زیاد است . نشست آتی بانک مرکزی آمریکا قرار است 12 سپتامبر برگزار شود .
پیانالتو تاکید کرد من از اجرای سیاستهای انبساطی که به نفع رشد اقتصادی آمریکا باشد به شرطی که همراه با مدیریت ریسک باشد حمایت می کنم . اجرای سیاستهای انبساطی در شرایط کنونی منافع و مضرات زیادی به همراه خواهد داشت . سیاستهای پولی انبساطی تنها زمانی باید اجرا شود که از رشد و رونق اقتصادی حمایت کند البته اجرای این سیاستها نیز محدودیتهایی دارد .
در نقطه مقابل ایوانز تاکید کرد به نظر من نباید منتظر انتشار آمار جدید در خصوص وضعیت اقتصادی آمریکا باشیم و پس از آن در خصوص اجرای سیاستهای انبساطی پولی بیشتر تصمیم گیری کنیم . ما همین الان باید اقدام کنیم و اجرای سیاستهای انبساطی پولی را در اولویت قرار دهیم .
وی پیش بینی کرد نرخ بیکاری آمریکا تا سال 2015 میلادی به کمتر از 7 درصد نخواهد رسید و بانک مرکزی آمریکا باید به اجرای سیاستهای انبساطی بیشتر ادامه دهد . بانک مرکزی آمریکا از سال 2008 میلادی نرخ بهره بانکی را در حد پایینی ثابت نگه داشته و بیش از 2.3 تریلیون دلار نقدینگی به اقتصاد تزریق کرده است .
پیانالتو هشدار داد پایین نگه داشتن نرخ بهره بانکی در بلند مدت و حضور بیش از حد در بازارهای مالی به ضرر عملکرد بهینه بازارهای سرمایه و پولی آمریکا خواهد بود . گر چه اجرای سیاستهای انبساطی پولی به نفع رشد و رونق اقتصادی خواهد بود ولی باید نسبت به میزان موثر بودن و مفید بودن اجرای این سیاستها برای اقتصاد آمریکا واقع بین باشیم ./م