معاون درمان وزارت بهداشت هزینه انجام تست تشخیص کرونا و هزینه درمان مبتلایان به کووید_۱۹ در بیمارستان های دولتی را اعلام کرد.
دکتر قاسم جان بابایی در گفت و گو با ایسنا، درباره هزینه درمان بیماران مبتلا به کووید_۱۹ در بیمارستان های دولتی کشور، گفت: هزینه درمان کرونا در بیمارستان ها مانند هزینه سایر خدمات بیمارستانی است و بیماران پنج تا ۱۰ درصد هزینه را به عنوان فرانشیز سهم بیمار پرداخت می کنند.
وی افزود: بنابراین بیماران مبتلا به کرونایی که تحت پوشش بیمه قرار دارند، فرانشیز پنج تا ۱۰ درصدی را می پردازند و برای کسانی که بدون بیمه مراجعه می کنند، هزینه به صورت آزاد محاسبه می شود.
جان بابایی تاکید کرد: البته افرادی که برای پرداخت پنج تا ۱۰ درصد فرانشیز نیز مشکل داشته باشند و امکان پرداخت این هزینه را نداشته باشند، می توانند به مددکاری بیمارستان مراجعه کنند که مددکاری وضعیت این افراد را بررسی کرده و اگر ارزیابی کند که بیمار وضعیت مالی مناسبی ندارد، کمک می کند. بر همین اساس موارد زیادی از بیماران کرونایی را داشتیم که هزینه آنها کاملا رایگان شده و یا به آنها تخفیف داده شده است. در عین حال به طور کلی هزینه پنج تا ۱۰ درصد فرانشیز را دریافت می کنیم؛ چراکه قانون به ما اجازه داده است که طبق مصوبه هیات وزیران فرانشیز پنج تا ۱۰ درصدی را از بیمار دریافت کنیم.
معاون درمان وزارت بهداشت درباره هزینه انجام تست PCR در بیمارستان ها، گفت: تست PCR در بیمارستان های دولتی همچنان به صورت رایگان انجام می شود. در حوزه سرپایی و در بخش بیماریابی برای مدیریت شرایط، تست فقط برای افراد بالای ۶۰ سال انجام می شود، اما در بیمارستان این موضوع مطرح نیست.
ویروس کرونا تا چند ساعت در آب زنده میماند؟
محققان روسی دریافتند که "آب" میتواند کروناویروس را از بین ببرد.
محققان مرکز تحقیقات دولتی ویروس شناسی و بیوتکنولوژی "وکتور" (VECTOR) روسیه دریافتند که آب در حال جوش میتواند کروناویروس که عامل بیماری "کووید-۱۹" است را نابود کند.
تحقیقات این محققان نشان داد که نود درصد ذرات ویروس در عرض ۲۴ ساعت، در آب با دمای اتاق از بین میروند.
حدود ۹۹.۹ درصد هم در عرض ۷۲ ساعت نابود میشوند.
یافتههای این تحقیق نشان از آن دارد که مقاومت "کروناویروس" به طور مستقیم به دمای آب بستگی دارد.
در حالیکه کروناویروس میتواند در شرایط خاص در آب زندگی کند، این تحقیقات ادعا میکند که ویروس در آب دریا یا آب شیرین تکثیر نمیشود.
از دیگر یافتههای مطالعه این است که کرونا ویروس میتواند تا ۴۸ ساعت روی سطوح استیل، شیشه، پلاستیک و سرامیک فعال باقی بماند.
در حالیکه تحقیقات نشان میدهد اغلب ضدعفونیکنندههای خانگی در برابر این ویروس موثر هستند، این مطالعه نشان میدهد که الکلهای اتیل و ایزوپروپیل ۳۰ درصد، میتوانند در عرض ۳۰ ثانیه، تا یک میلیون ذره از ویروس را از بین ببرند.
همچنین مواد ضدعفونی کننده حاوی کلر میتواند در عرض ۳۰ ثانیه یک سطح را کاملا از وجود کروناویروس پاک کند.
در حال حاضر، محققان روسی تلاشهای زیادی برای مقابله با کروناویروس انجام میدهند. اخیرا اعلام شد که دولت این کشور قصد دارد تا اواسط ماه اوت سال جاری، یک واکسن کووید-۱۹ را برای استفاده گستردهتر به تایید برساند.