یکی از مغذی ترین مواد غذایی که از دوران کودکی مصرف آن را بسیار توصیه می کنند یکی از خوشمزه ترین ماده های لبنیاتی، شیر است. شیر برای درمان و جلوگیری از بسیاری از بیماری ها مفید است و خوردن آن لازم است. حالا می خواهیم این نکته را بگوییم که خود شیر نیز می تواند منجر بیماری شود.
حساسیت به شیر یک واکنش ایمنی به یکی از پروتئین های زیادی است که در شیر حیوانات وجود دارد. این بیماری اغلب ناشی از پروتئین آلفا S1- کازئین در شیر گاو است. حساسیت به شیر گاهی اوقات با عدم تحمل لاکتوز اشتباه گرفته می شود، زیرا آن ها اغلب علائم دارند. این دو شرایط بسیار متفاوت هستند. عدم تحمل لاکتوز هنگامی اتفاق می افتد که فرد فاقد آنزیم (لاکتاز) برای متابولیسم لاکتوز - یک قند شیر - در روده باشد.
شیر گاو عامل اصلی بروز واکنش های آلرژیک در کودکان خردسال و یکی از هشت ماده غذایی است که مسئول 90 درصد آلرژی های کودکان است. هفت مورد دیگر تخم مرغ ، بادام زمینی ، آجیل درختی ، سویا ، ماهی ، صدف و گندم است.
آلرژی ها معمولاً خیلی زود، اغلب در سن سه ماهگی کشف می شوند. شیردهی یکی از بهترین راه های جلوگیری و دفاع در برابر آلرژی است. تغذیه با شیر مادر بهترین منبع مواد مغذی برای نوزاد را فراهم می کند و به آنها در ایجاد دفاعی در برابر آلرژی های خاص کمک می کند. خبر خوب این است که کودکانی که شیر می خورند در طول سال اول حساسیت و عفونت کمتری نسبت به نوزادانی که شیر خشک داده می شوند دارند.