انواع نان ها یکی از عمده ترین غذا هایی است که در سرتاسر جهان از جمله ایران مصرف می شود. به طور عمده نان ها از آرد گندم، جو و یا ذرت تهیه می شوند.
به طور کلی نان ها از نظر کربوهیدرات و میزان کالری بسیار بالا و از نظر مواد معدنی، ویتامین ها و دیگر مواد مغذی بسیار پایین می باشند.
یکی از مهم ترین معایب انواع نان حجم بسیار بالای کربوهیدرات ها در آن می باشد. کربوهیدرات ها یکی از مهم ترین دلایل چاقی در بین افراد می باشد.
چاقی و اضافه وزن می تواند همراه با مشکلات متعددی از جمله فشار خون بالا، مشکلات قلبی و عروقی و در نتیجه سکته قلبی شود.
البته باید توجه داشت که خاصیت و یا ضرر نان برای سلامتی تا حد زیادی به نوع نانی که مصرف می شود دارد. به طور کلی موضوعات بالا درباره نان گندم و نان ذرت صادق است اما می تواند درباره نان های دیگر متفاوت باشد.
اگر نان از غلات کامل تولید شود می تواند بسیار مفید نیز باشد و یا اگر از سبوس گندم در نان استفاده شود فیبر نان بالا می رود.
به هر حال سعی کنید که مصرف نان خود را پایین آورده و در صورت مصرف نیز از نان های تهیه شده با غلات کامل و همراه با سبوس استفاده کنید.