رویترز: تلاش اروپایی‌ها برای توافق با روسیه و چین درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شکست خورد

رویترز به نقل از دیپلمات‌ها اعلام کرد که تلاش سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان برای جلب رضایت روسیه و چین به منظور تمدید تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران موفق نبوده است.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ، تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت که در سال‌های 2006 و 2007 علیه ایران وضع شد، پس از توافق هسته‌ای ایران مقرر شد در تاریخ 18 اکتبر سال 2020 مصادف با 27 مهرماه سال 1399 برداشته شود.

«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا بعد از ظهر روز چهارشنبه گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد پیش‌نویس قطعنامه جدید آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران هفته آینده به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه خواهد شد.

در همین حال دیپلمات‌ها به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که ظاهرا تلاش دقیقه آخری سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان برای جلب رضایت روسیه و چین به منظور تمدید تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران موفق نبوده است.

یک دیپلمات چینی مستقر در سازمان ملل نیز که رویترز نامی از وی نبرده است در این باره گفت: گسترش تحریم تسلیحاتی علیه ایران فاقد مبنای قانونی است و این اقدام تلاش‌ها برای حفظ توافق هسته‌ای (برجام) را تضعیف می‌کند و پیش نویس طرح آمریکا نیز هیچ شانسی برای تصویب نخواهد داشت.

همچنین یک دیپلمات اروپایی که به صورت ناشناس صحبت کرده درباره این اقدام واشنگتن گفت: هدف دولت آمریکا پایان دادن به توافق هسته‌ای با ایران است.

در همین حال، خبرگزاری فرانسه گزارش داد، در حال حاضر مخالفت با پیش نویس آمریکا در حدی است که آمریکا احتمالا نخواهد توانست 9 رای لازم را به دست بیاورد تا روسیه و چین را مجبور به استفاده از حق وتو کند.

برای تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد باید دست‌کم 9 کشور عضو شورای امنیت با آن موافقت کنند و در عین حال قطعنامه از سوی هیچ‌یک از اعضای دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) وتو نشود.

روسیه و چین صریحا تاکید کرده‌اند که با پیش نویس آمریکا مخالفت خواهند کرد. «وانگ ون بین» یکی از سخنگویان وزارت خارجه چین پنج شنبه اعلام کرد: «ما با فشار آمریکا برای گسترش تحریم تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت مخالف هستیم.»

به‌نظر می‌رسد رخدادهایی همچون موشک‌باران پایگاه عین‌الاسد توسط سپاه پاسداران در اوایل سال جاری میلادی (دی‌ماه 98)، موفقیت ایران در قرار دادن ماهواره نور در مدار زمین که اشراف اطلاعاتی ایران بر منطقه را به‌شدت تقویت می‌کند و همچنین رزمایش بزرگ موشکی-دریایی سپاه پاسداران که موجب شد که نظامیان مستقر در پایگاه‌های آمریکایی در امارات، قطر و کویت ساعاتی را در پناهگاه سپری کنند، نگرانی مقامات آمریکایی از برداشته شدن تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در ماه اکتبر را بیشتر کرده است.