سیما سادات لاری روز جمعه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به این ویروس در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۵۰۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۱۷۳ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۳۸ هزار و ۸۲۵ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۹ هزار و ۳۳۱ نفر رسید.
لاری افزود: خوشبختانه تاکنون ۲۹۳ هزار و ۸۱۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳۹۵۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
معاون وزیر بهداشت گفت: تاکنون ۲ میلیون و ۸۱۲ هزار و ۴۸۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
وی اظهار کرد: استانهای مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره وضعیت کرونا در استان مرکزی گفت: این استان یکی از استانهای با وضعیت قرمز است. در این استان شاهد خیز شدید در اسفند ماه سال گذشته و خیز جدی در فروردین امسال بودیم. از اواخر فروردین ماه تعداد موارد ابتلا و بستری روزانه در این استان کاهش یافت که تا اوایل خرداد ادامه داشت. از نیمه خرداد ماه، دوباره شاهد افزایش ابتلا و بستری روزانه در اغلب شهرستانهای استان مرکزی هستیم و از هفته گذشته سه شهرستان دیگر به وضعیت قرمز تبدیل شدند. در حال حاضر ۷ شهرستان اراک، خمین، خنداب، دلیجان، ساوه، فراهان و کمیجان در وضعیت قرمز و دو شهرستان شازند و محلات در وضعیت هشدار قرار دارند.
وی بیان کرد: میزان اجرای پروتکلهای بهداشتی در صنوف و اماکن استان مرکزی ۸۱.۵ درصد گزارش شده است. بیشترین میزان رعایت در اراک به مقدار ۸۶.۹ درصد و کمترین در شازند به میزان ۶۴ درصد است.
لاری افزود: استفاده از ماسک در استان مرکزی ۷۴.۰۹ درصد گزارش شده که بالاترین میزان استفاده مربوط به شهرستان اراک به میزان ۸۲ درصد و پایینترین میزان مربوط به شهرستان خنداب به مقدار ۵۰ درصد است.
معاون وزیر بهداشت گفت: استان مرکزی محل مراودات و رفت و آمد بسیاری از استانهاست و از طرفی سومین استان سالمند کشور است و بیشترین موارد مرگ و میر در این استان در سنین بالای ۶۰ سال رخ داده است.
وی افزود: بر اساس گزارشها، میزان برگزاری مجالس عروسی و عزا و دورهمی خانوادگی در این استان همچنان بالاست که یک چالش جدی برای مدیریت بیماری در این استان محسوب میشود. درخواست ما از مردم استان مرکزی این است که با رعایت جدی پروتکلهای بهداشتی، استفاده بیشتر از ماسک و خودداری از برگزاری مراسم دورهمی خانوادگی، بتوانیم شاهد کاهش موارد ابتلا و بستری و خروج این استان از وضعیت قرمز در هفتههای آتی باشیم.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: شمار مبتلایان ویروس کرونا در جهان از مرز یک میلیون گذشته و تاکنون بیش از ۷۵۷ هزار نفر در سراسر جهان جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست دادهاند. همه گیری این ویروس در جهان همچنان رو به شتاب است و اساسیترین عامل برای قطع زنجیره ویروس، رعایت اصول سه گانه شامل رعایت فاصله گذاری فیزیکی، شستن مرتب دستها و استفاده از ماسک است. امیدواریم با همراهی و همدلی یکدیگر در پایبندی به این اصول شاهد شکست زنجیره بیماری در کشور باشیم.
روند کرونا در ایران، از ۲۴ تیر تا ۲۴ مرداد
طبق اعلام وزارت بهداشت، ویروس کرونا تا ظهر شنبه (۲۴ مرداد ۹۹) ۳۳۸ هزار و ۸۲۵ نفر را به طور قطعی مبتلا کرده و در مجموع تا این روز ۱۹ هزار و ۳۳۱ نفر را در ایران به کام مرگ کشانده است. از سوی دیگر، ۲۹۳ هزار و ۸۱۱ نفر در ایران تاکنون بهبود یافتهاند. بررسی آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهد که طی ۱۰ روز اخیر (۱۵ تا ۲۴ مرداد) به طور متوسط در هر ساعت ۱۰۰ نفر در ایران مبتلا و بین ۷ تا ۸ نفر قربانی این ویروس شدهاند. البته در هر ساعت نیز ۸۹ نفر بهبود یافتهاند. در این اینفوگرافیک، روند شیوع کرونا در ایران طی یک ماه اخیر (از ۲۴ تیر تا ۲۴ مرداد) را مشاهده میکنید.