آخرین آمار کرونا در ایران/تنها نقطه سبز کشور هم زرد شد/بهبودیافتگان کرونا چه مدت در برابر ابتلای مجدد مصون هستند؟

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۳۴۱ هزار و ۷۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت ۱۶۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان‌باختگان این بیماری به ۱۹ هزار و ۴۹۲ نفر رسید.

خبر را برای من بخوان

دکتر سیماسادات لاری گفت: از دیروز تا امروز ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۲۴۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۴۳ نفر از آنها بستری شدند.

وی ادامه داد: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۴۱ هزار و ۷۰ نفر رسید.

لاری گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۹ هزار و ۴۹۲ نفر رسید.

وی افزود: خوشبختانه تا کنون ۲۹۵ هزار و ۶۳۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

به گفته وی، ۳۹۱۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

لاری ادامه داد: تا کنون دو میلیون و ۸۳۶ هزار و ۲۵۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

وی درباره استانهای در وضعیت قرمز بیماری گفت: استانهای مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند.

لاری گفت: همچنین استان های فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین در توضیح وضعیت استان هرمزگان گفت: در این استان خیز ضعیف بیماری را در اسفند ماه و خیز متوسط را در فروردین ماه سال جاری داشتیم و متاسفانه از نیمه دوم اردیبهشت شاهد خیز شدید در ابتلا و بستری ناشی از کرونا در اغلب شهرستانهای این استان هستیم؛ به طوری که در روزهای پایانی خردادماه تعداد موارد ابتلا و بستری در این استان به بیشترین میزان خود از زمان شیوع بیماری رسید.

وی ادامه داد: با همکاری مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی، تلاش کادر بهداشت و درمان و حمایت ستاد استانی، از هفته اول تیر ماه نمودار ابتلا و بستری در این استان روند نزولی به خود گرفته، اما علیرغم این روند کاهشی، در برخی شهرستانهای استان وضعیت شیوع بیماری همچنان حساس و شکننده است؛ به طوری که در هفته گذشته دو شهرستان به شهرستانهای در وضعیت قرمز آن اضافه شد و به این ترتیب در حال حاضر پنج شهرستان کیش، پارسیان، جاسک، قشم و میناب در وضعیت قرمز بیماری هستند و بندرلنگه نیز در وضعیت هشدار قرار دارد.

وی همچنین گفت: تنها نقطه سبز کشور و بدون بیماری کرونا در جزیره ابوموسی بود که متاسفانه در هفته گذشته به نقطه زرد یعنی با خطر متوسط بیماری تبدیل شد.

لاری ادامه داد: میانگین استفاده از ماسک در استان هرمزگان بیش از 87 درصد است و بیشترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در بیمارستانها و داروخانه ها و کمترین میزان آن در پایانه های مسافری درون شهری و آرامستانها است. درخواست داریم تا هموطنان در این استان با اهتمام بیشتر در رعایت پروتکل ها و استفاده جدی تر و از ماسک را داشته باشند تا به این ترتیب تداوم روند کاهشی در موارد ابتلا و بستری و نهایتا خروج شهرستانهای این استان از وضعیت قرمز و هشدار را شاهد باشیم.

وی همچنین از هموطنان خواست تا از هر گونه سفر غیرضروری به ویژه به شهرستانهای قرمز این استان خودداری کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت ضمن خداقوت به کادر بهداشت و درمان و جهادگران عرصه سلامت که متحمل زحمات و سختی های فراوانی در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا هستند، گفت: مطمئنا رشادت های این عزیزان در تاریخ مرز و بوم کشور ماندگار خواهد بود و امیدواریم با رعایت اصول سه گانه فاصله گذاری اجتماعی، شست و شوی مرتب دستها و استفاده از ماسک شاهد شکست زنجیره انتقال بیماری در کشور باشیم.

بهبودیافتگان کرونا چه مدت در برابر ابتلای مجدد مصون هستند؟

هفته گذشته، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا، دستورالعمل آنلاین مربوط به قرنطینه را به روز کرد.

طبق این دستورالعمل بهبودیافتگان کووید-۱۹ تا مدت سه ماه نیاز نیست به انجام مجدد تست تشخیصی کرونا اقدام کنند یا در قرنطینه بمانند.

هرچند این مرکز روز گذشته (جمعه) در اطلاعیه‌ای با هدف شفاف‌سازی دستورالعملِ اخیرِ خود اعلام کرد: این دستورالعمل به این مفهوم نیست که بهبودیافتگان در برابر ابتلای مجدد به بیماری ایمن هستند.

در دستورالعمل مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا آمده است: بهبودیافتگانی که تست کرونای آنان مثبت بوده است تا زمانیکه علائم بیماری مجدد در آنها بروز پیدا نکند نیاز نیست به انجام مجدد تست تشخیصی کرونا اقدام کنند یا در قرنطینه بمانند.

بنابر گفته سخنگوی این مرکز، این دستورالعمل براساس جدیدترین یافته های علمی در مورد بیماری کووید-۱۹ است که نشان می‌دهد ممکن است تست کرونای فرد بهبودیافته تا حدود سه ماه پس از تشخیص اولیه، مثبت باشد و برای دیگران خطرساز نباشند.

به گزارش شبکه خبری سی ان ان، در دستورالعمل مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا آمده است: یافته‌های موجود به این مفهوم نیست که فرد در مدت سه ماه پس از بهبودی از کرونا در برابر ابتلای مجدد به این بیماری ایمن است اما آخرین یافته ها حاکی از آن است که انجام تست مجدد در مدت سه ماه ضروری نیست مگر اینکه علائم بیماری کووید-۱۹ در فرد ظاهر شود.