سایت خبری طلا

توصیه سه باره وزیر برای نخریدن مسکن/مالکان بیش از یک خانه در حال شناسایی هستند

منبع: سایت طلا


در شرایطی که معمولاً در اولین روزهای هر ماه آمار ماه قبل بازار مسکن شهر تهران از سوی وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی ارائه می شود، با گذشت هفت روز از شهریور ماه هنوز آمار مرداد اعلام نشده است. ظاهراً استدلال مسئولان دولتی این است که ارائه اطلاعات قیمت از تهران بر شهرستانها تاثیر می گذارد.


به گزارش سایت طلا ، در روزهای ابتدای هر ماه معمولاً خلاصه گزارش وضعیت بازار مسکن شهر تهران از طرف دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی ارائه می‌شد و  یکی دو روز بعد هم بانک مرکزی گزارش مبسوطی این خصوص ارائه می‌کرد. این ماه ولی ظاهراً به دلیل نوساناتی که از ابتدای سال در بازار مسکن ایجاد شده، دولت در ارائه آمار محتاط شده است؛  هر چند ممکن است در روزهای آینده و پس از تعطیلات ایام شهادت امام حسین علیه السلام آمار را ارائه کند.

از اردیبهشت ماه هم درج قیمت در آگهی های فروش ملک و خودرو ممنوع شده و کماکان سایتها اجازه اعلام قیمت آگهی ها را ندارند.

ظاهراً وزیر راه و شهرسازی یکی از مخالفان ارائه آمار  مسکن است که اعتقاد دارد وقتی وزارتخانه آمار بازار مسکن تهران را اعلام می کند، فعالان بازار مسکن در دیگر شهرها قیمت تهران را ملاک قرار می دهند و این می تواند بر بازار مسکن کل کشور تاثیر بگذارد.

از طرف دیگر اطلاعاتی از تعداد معاملات نیز بیرون نیامده است. البته مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفته که تعداد معاملات در تهران نسبت به ماه قبل حدود ۱۵ درصد افزایش نشان می دهد.

خسروی با اعلام حمایت از عدم ارائه آمار، به ایسنا گفت: یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت مسکن، ارائه دائم آمار و گزارش قیمت هاست که بعضی رسانه ها و سایت های فروش املاک به آن دامن می زنند. او درباره قیمت مسکن در مرداد ماه بیان کرد که بازار آرام است و افزایش قیمت نداشتیم.

در شرایطی که بعضی افراد ارائه آمار را در التهابات بازار مسکن موثر می دانند، گروهی دیگر از کارشناسان معتقدند که سرپوش گذاشتن بر وضعیت واقعی بازار مسکن جدا از آنکه شفافیت را از این بازار می گیرد، تاثیری بر جلوگیری از رشد قیمت‌ها ندارد.

توصیه سه باره وزیر برای نخریدن مسکن

تعلل در ارائه آمار در حالی انجام می‌شود که چند روز قبل محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی برای سومین بار طی یک سال اخیر به متقاضیان توصیه کرد از خرید مسکن اجتناب کنند.

تیر ماه سال گذشته محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی که معتقد بود قیمت مسکن حباب است به متقاضیان توصیه کرد با هدف کاهش قیمت‌ها از خرید خانه اجتناب کنند. با وجود آنکه پس از آن معاملات افت شدیدی پیدا کرد و حتی در شهر تهران با کمتر از ۳۰۰۰ فقره در شهریور ۱۳۹۸ به پایین ترین میزان خود دست کم از سال ۱۳۶۶ رسید که البته با ثبات و مقداری افت قیمت تا آبان ماه همراه بود، بازار از آذر پارسال روند صعودی به خود گرفت.

هر چند برخی کارشناسان معتقدند خرید نکردن، نسخه شفابخشی برای ایجاد ثبات در بازار مسکن نیست و این بازار تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز قرار دارد و البته با کمبود ساخت و عرضه مسکن کوچک متراژ و ارزان قیمت مواجه است، اما اسلامی با هدف پایین آمدن قیمت مسکن یک بار دیگر در خردادماه امسال به مردم گفت که فعلا خانه نخرند.

این در حالی است که تیر ماه ۱۳۹۸ همزمان با اولین توصیه وزیر ساکن ساختمان دادمان، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن در شهر تهران ۱۳ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان بود و در تیر ماه امسال به حدود ۲۱ میلیون تومان رسید.

به هر ترتیب محمد اسلامی اخیراً برای سومین مرتبه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه همچنان توصیه نخریدن خانه را به مردم دارد یا خیر گفته است: آن زمان بازار مسکن ملتهب بود و هنوز هم ملتهب است و هیچ قیمتی در بازار واقعی نیست.

مالکان بیش از یک خانه در حال شناسایی هستند

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه روزانه ۱۰۰ هزار پیامک به مالکان بیش از یک خانه ارسال می‌کنیم گفت: به این افراد دو هفته فرصت می‌دهیم که با خوداظهاری وضعیت خالی بودن یا دارای ساکن بودن واحدهای خود را اعلام کنند.

پروانه اصلانی اظهار کرد: سامانه املاک و اسکان در حال حاضر اجرایی شده و روزانه ۱۰۰ هزار پیامک به مالکان بیش از یک واحد ارسال می کنیم.  این افراد دو هفته فرصت دارند که با خوداظهاری وضعیت خالی بودن یا دارای سکنه بودن واحد خود را مشخص کنند و دولت این اطلاعات را چک می‌کند.

به گزارش ایسنا ،وی افزود: تا پایان تابستان معلوم می شود که این واحدها خالی است یا خیر. سپس آنها را به سازمان امور مالیاتی معرفی می کنیم.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن در پاسخ به این سوال که اگر قرارداد صوری اجاره بسته شود یا کنتور واحد مسکونی کار کند، چگونه از وضعیت خالی بودن آن مطلع می‌شوید گفت: مشکل شناسایی واحدهای خالی مربوط به قبل بود در حال حاضر ما روش خود اظهاری را با داده هایی که از طریق تقاطع اطلاعاتی به دست می آوریم راستی‌آزمایی می کنیم و برای کسانیکه خلاف اظهاراتشان اثبات شود جریمه‌های سنگین مالیاتی در نظر گرفته شده است.

اصلانی ادامه داد: یکی از روش های احراز استقرار افراد  در  در یک خانه موبایل آنها است که در این زمینه وزارت ارتباطات و وزارت راه و شهرسازی همکاری می کند همچنین بسیاری دیگر از دستگاهها به سامانه املاک و اسکان متصل شده اند و همکاری خوبی با ما دارند. هرچند معتقدم با همان روش خود اظهاری  وضعیت سکونت بسیاری واحدها شفاف می‌شود و انتظار در این در مدت دو تا سه سال تمام اطلاعات املاک کل کشور در سامانه ثبت شود.

 وی تاکید کرد: اگر کسی صاحب دو واحد مسکونی یا بیشتر باشد و بعد از دریافت پیامک خود اظهاری نکند ملاک را بر این قرار می دهیم که خانه های او  خالی است.