کاهش وزن با جراحی یا رژیم غذایی؛ کدامیک بهتر است؟

نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد، کاهش وزن، چه با جراحی و چه با رژیم غذایی، دارای همان مزایای متابولیکی است و به افراد در حفظ سلامتی کمک می‌کند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ،مطالعه‌ای از دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس نشان می‌دهد کاهش وزن، چه با جراحی و چه با رژیم غذایی، دارای همان مزایای متابولیکی است.

محققان ۱۱ بیمار جراحی بای پس معده را که مبتلا به دیابت بودند تحت نظر قرار دادند و بعد از مدتی دریافتند، جراحی و کاهش وزن توانسته بر سلامت متابولیکی آن‌ها تأثیر مثبت به جای گذارد.

دانشمندان آمریکایی این پژوهش دریافتند، هر دو گروه افراد که از طریق جراحی یا رژیم غذایی دچار کاهش وزن شده‌اند، سطح قند خون پایین‌تری دارند و به طور کلی عملکرد بهتر انسولین در بافت کبد، کاهش نیاز انسولین و سایر دارو‌های دیابت و پیشرفت‌های مشابه در متابولیسم را تجربه کرده‌اند.

سندرم متابولیک (Metabolic syndrome) به مجموعه‌ای از بیماری‌ها گفته می‌شود که با هم اتفاق می‌افتد و خطر ابتلا به مشکلات قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد.

این سندرم در بین آمریکایی‎‌های آفریقایی تبار، اسپانیایی‌ها، آسیایی‌ها و بومیان آمریکا شیوع بیشتری دارد.

براساس داده‌های موجود، بیش از ۴۰ درصد از بزرگسالان آمریکایی چاق هستند و نزدیک به یک نفر از هر ۱۰ نفر به شدت دچار اضافه‌وزن است. هر ساله بیش از ۲۵۰ هزار نفر در ایالات متحده تحت عمل جراحی بریاتریک قرار می‌گیرند تا به آن‌ها در کاهش وزن کمک کند.