به گزارش سایت طلا ،بورس اوراق بهادار تهران که هفته گذشته با ریزشهای پیاپی شاخص کل روبهرو بود، امروز ظاهراً به مدد شروع کار سبدگردانها و شرکتهای حقوقی، این شاخص روند منطقی پیدا کرده و امروز در پایان معاملات 10 هزار و 96 واحد رشد کرد و به رقم یکمیلیون و 642 هزار و 37 واحد رسید.
شاخص کل بورس با معیار هموزن، امروز 4 هزار و 110 واحد افت کرده و به رقم 445 هزار و 270 واحد رسید.
ارزش بازار در بورس تهران امروز به بیش از 6 میلیون و 151 هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز در بورس تهران بیش از 10.2 میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب یکونیم میلیون نوبت معامله و به ارزش 11 هزار و 932 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
اگر ارزش معاملات فرابورس در روز جاری که به بیش از 4 هزار و 599 میلیارد تومان رسید را درنظر بگیریم، ارزش معاملات بورس و فرابورس در مجموع به حدود 16.5 هزار میلیارد تومان رسید.
امروز شاخصهای کل، شاخص قیمت، شاخص آزاد شناور و شاخص بازار اول بورس مثبت بودند و شاخص بازار اول بورس در پایان معاملات 1.3 درصد رشد کرد، هر چند رشد شاخصهای کل و قیمت 62صدم درصد رشد کرد و شاخص آزاد شناور تنها 55صدم درصد رشد کرد.
در عین شاخص کل بورس با معیار هموزن و شاخص قیمت با معیار هموزن هرکدام 91صدم درصد کاهش یافتند و شاخص بازار دوم بورس فقط 44صدم درصد عقبنشینی کرد.
امروز نمادهای شاخصساز شامل فولاد مبارکه، ملی مس، پتروشیمی خلیجفارس و معدنی گلگهر بودهاند و نمادهای شستا، کشتیرانی و مخابرات از نمادهای کاهشی در شاخص بورس بودهاند.
نمادهای مورد توجه معاملهگران در بورس شامل ملیمس، فولاد مبارکه، ایرانخودرو، سرمایهگذاری شاهد، بانک تجارت، سایپا، بانک صادرات و گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو بودهاند.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز ۶۷ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۷ هزار و ۲۹۰ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار دو میلیارد و ۱۹۶ میلیون برگه سهم به ارزش ۴۵ هزار و ۹۹۸ ریال داد و ستد شد.
امروز نمادهای سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی مارون (مارون)، مدیریت انرژی تابان هور (وهور)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، توسعه مسیر برق گیلان (بگیلان)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، ویتانا (غویتا)، )، تولید برق ماهتاب کهنوج (بکهنوج)، کشت و صنعت شهداب ناب خراسان (غشهداب) و بیمه تجارت نو (بنو) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار را داشتند.
همچنین نماد پتروشیمی تندگویان (شگویا)، بانک دی (دی)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، فرابورس ایران (فرابورس)، توسعه و عمران استان کرمان (کرمان)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، فولاد هرمز جنوب (هرمز)، بیمه دی (ودی)، توریل (توکاریل) و اعتباری ملل (ملل) با تاثیر منفی بر شاخص این بازار همراه بودند.
بازگشت صفهای خرید به بورس با انتشار گزارش عملکرد ۶ ماهه
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: انتظار میرود با پایان شهریورماه و انتشار گزارش عملکرد ۶ ماهه شرکتها، قیمتها در بورس روند منطقیتری را در پیش بگیرند.
«سید مصطفی صفاری» با بیان اینکه به صورت تاریخی پس از اتمام دوره برگزاری مجامع و توزیع سود سالیانه شرکتها، در مرداد و شهریورماه روند قیمتها در بازار سرمایه، فرآیند نزولی پیدا میکند، افزود: از اینرو وضعیت فعلی قیمتها در بورس، امری طبیعی بوده و منطبق با ذات بازار سرمایه است.
وی افزود: پیشبینی میشود با اتمام ششماهه نخست سال و انتشار گزارش عملکرد شرکتها در شهریورماه، سهامداران به نگاه و تحلیلی دقیقتر از وضعیت شرکتها دستیافته و شاهد برگشت صفهای خرید از اواسط مهرماه یا حتی زودتر از آن باشند.
نوسان جزو ذات بازارسرمایه است
این کارشناس بازارسرمایه خاطرنشان کرد: نکته بعدی که سرمایهگذاران باید به آن توجه کنند این است که برخلاف بازار پول که سرمایهگذاری در آن مانند خرید اوراق مشارکت با نرخی مشخص صورت میگیرد، در بازار سرمایه، نوسان قیمت همواره وجود دارد و سرمایهگذاران در این بازار لازم است به این موضوع توجه داشته باشند. در نظر داشته باشید که نفس بازار سرمایه، نوسان است و همهساله در ماههای مرداد و شهریور پس از برگزاری مجامع، روند قیمت در بازار نزولی میشود.
صفاری با تاکید بر اینکه منطق دوره سرمایهگذاری در بورس حداقل یک سال است، گفت: با این حال، طی ماههای اخیر برخی سرمایهگذاران که بهتازگی وارد این بازار شدهاند، به دلیل عدم آگاهی با ویژگیهای بازارسرمایه، نقدینگی خود را با هدف سرمایهگذاری کوتاهمدت و حتی برخی با هدف سرمایهگذاری و کسب روزانه سود، وارد بورس کردهاند که این امر سبب هیجانی شدن رفتار آنان در مواجه با روند منفی بازار (و در جریان ثبت سفارشها) شده است.
سرمایهگذاری صحیح بر مبنای ارزیابی آینده است
این کارشناس بازارسرمایه در ادامه یکی دیگر از ویژگیهای بازار سرمایه را سرمایهگذاری بر مبنای ارزیابی آینده و نه گذشته عنوان کرد و گفت: در اقتصاد دو نوع سرمایهگذاری وجود دارد؛ نگاه به آینده و نگاه به گذشته، بر این اساس، سرمایهگذاری در بازار سرمایه بر مبنای نگاه به آینده انجام میشود و سرمایهگذاران باید با توجه به آنچه پیش روی شرکتها قرار دارد، آنها را تحلیل کنند.
صفاری ادامه داد: اما اکنون برخی سرمایهگذاران، شرکتها را بر اساس EPS سال قبل ارزیابی کرده و آن را ملاک قرار میدهند، به بیانی دیگر سودهای سال قبل را با قیمتهای امسال ارزیابی میکنند که این اشتباه است. در نظر داشته باشید که شرکتها باید بر مبنای پیشبینی سود سال مالی فعلی ارزیابی شوند و بهتر است مانند گذشته تمهیداتی اندیشیده شود.
وی افزود: نبود اطلاعات از عملکرد شرکتها و خلأ اطلاعاتی در دوماهه مرداد و شهریور که همان فاصله بین پایان فصل مجامع تا گزارش ۳۱ شهریورماه شرکتها است، امسال بیش از پیش خود را نشان داد، اما با توجه به روند تورمی قیمتها از ابتدای سال و افزایش قیمت دلار طی این مدت، مطمئناً سود شرکتها در گزارش ۶ ماهه آنها ۳۰ درصد افزایش نشان خواهد داد و این به معنای تغییر صفهای فروش به صف خرید است.
در حال حاضر بازارسرمایه رقیب دارد؟
وی معتقد است P/E بورس در حال حاضر ۳۰ است، اما در بازار مسکن این رقم به ۶۰ رسیده است، ازاینرو نه بازار مسکن و نه ارز و سکه رقیبی جدی برای بازار سرمایه محسوب نمیشوند، ازاینرو پولهایی که طی این مدت از بورس خارجشده به این بازارها نخواهد رفت و میتوان گفت که پولها از بورس خارج نشده است بلکه سرمایهگذاران منتظر هستند تا در قیمت و در زمان مناسب مجدداً وارد بازار شوند.
مدیرعامل سبدگردان سرمایه ایرانیان در ادامه در خصوص سهام عدالت و تأثیر آن بر بازار گفت: واقعیت این است که در بورسهای دنیا، سرمایهگذاری افراد به طور مستقیم بسیار محدود است و معمولاً سرمایههای کوچک از طریق صندوقهای سرمایهگذاری وارد بازار میشوند. ازاینرو، حال که به جهت آزادسازی سهام عدالت تعداد سرمایهگذاران در بورس از ۹ میلیون به ۴۹ میلیون نفر رسیده بهتر است تا فلسفه سهام عدالت را همانگونه که هست یعنی مقولهای برای پسانداز کردن و نه منبع درآمدی موقتی به سرمایهگذاران معرفی کنیم تا کمترین تأثیر را در بازار داشته باشد.
پیشبینی بورس فردا 16 شهریور 99
اولین روز از سومین هفته شهریور ماه با رشد نیم درصدی شاخص کل همراه بود و جمع شدن صفهای فروش حاکی از حمایت بازار سهام از طرف حقوقیها بود. اما بورس فردا چه میشود و آیا حمایت حقوقیها ادامه دارد؟
نوبهار، کارشناس بازار سرمایه گفت: امروز شاهد بازاری متعدل بودیم و حدود 14 هزار و 400 میلیارد تومان ارزش معاملات خرد بازار بود، همچنین با توجه به حمایت خوب حقوقیها از بازار سهام، پیشبینی میشود فردا نیز این حمایتها ادامه داشته باشد و شاخص کل مثبت شود تا هیجانات بازار تخلیه شود.
وی در ادامه افزود: در ادامه روند فعلی بازار، هیجانات بازار تخلیه خواهد شد و سهامداران بازار سهام در مسیر تعقل در معاملات و به دور از هیجان قرار خواهند گرفت.
با وجود آنکه بسیاری معتقدند روند بازار طی روزهای آتی مثبت خواهد بود، اما این مساله نگرانی فعالان بازار سرمایه را برطرف نمیکند. آنها میخواهند بدانند بازار سرمایه تا پایان سال چه روندی خواهد داشت؟