پس از سالیان زیادی که از دوران اولین عادت ماهانه می گذرد و پس پایان دوران تغییر دیواره رحم فرد دچار یائسگی می شود و فرایند تخریب و ترمیم دیواره رحم متوقف می شود. یائسگی یکی از مهم ترین مسائلی است که سلامت بانوان را درگیر خود می کند و اگر در زمان خود اتفاق نیوفتد می تواند سلامت بانوان را به خطر بیندازد.
روشی که برای به تاخیر انداختن یائسگی به کار برده می شود در واقع تکه ای از تخمدان برداشته می شود و پس از انجماد بازگردانده می شود تا پس از کاشته شدن دوباره شروع به فعالیت کند و یائسگی را به تاخیر بیندازد. این روش قدیمی است تا زنان جوان مبتلا به سرطان بتوانند بارور شوند اما امروزه برای تاخیر در یائسگی به کاربرده می شود.
کارشناسان این مسئله را تاکید می کنند که تاخیر در یائسگی می تواند مسائل خاص خودش را داشته باشد از جمله ابتلا به سرطان پستان. نکته مهم این است که این روش در آن دسته از بانوان که دچار یائسگی زودرس می شوند و باعث عمر طولانی تر بانوان پس از باروری می شود.
از جمله علائم و مشکلات پس از یائسگی مانند موارد بهداشتی یائسگی، بیماری های قلبی عروقی، کاهش تراکم استخوان و پوکی استخوان، گرگرفتگی، افسردگی و اختلالات خواب در زنان با انجام این عمل کاهش می یابد.
به مسئله را به خاطر داشته باشید که یائسگی به طور بالقوه می تواند خطر ابتلا به سرطان تخمدان و سرطان پستان را افزایش دهد و باید خاطر نشان کرد که این عمل جراحی در کلینیکی در انگلستان و تنها بر روی 10 خانم انجام شده است و هنوز نتیجه کامل این تحقیقات مشخص نشده است و جنبه های مثبت و منفی آن به طور دقیق روشن نشده است اما پزشکان امید زیادی به این روش دارند.