سایت خبری طلا

قحطی رنگ سبز در شاخص بورس تهران/پیش‌بینی بورس فردا 19 شهریور 99

منبع: سایت طلا


حرکت نزولی شاخص کل بورس همچنان ادامه دارد و این شاخص امروز با بیش از ۳۷ هزار واحد کاهش به کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد عقب‌گرد کرد.


به گزارش سایت طلا ، شاخص بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز سه شنبه 37 هزار و 145 واحد دیگر ریزش کرده و به رقم یک میلیون و 570 هزار و 49 واحد رسید.

شاخص کل بورس با معیار هم‌وزن 4 هزار و 588 واحد افت کرده و به رقم 432 هزار و 254 واحد رسید.

ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار به بیش از 5 میلیون و 881 هزار میلیارد تومان رسید. در حالی که در هفته‌های قبل این رقم به نزدیک 8 میلیون میلیارد تومان رسیده بود.

امروز معامله‌گران در بورس بیش از 1.2 میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب 222 هزار نوبت معامله و به ارزش 1905 میلیارد تومان دادوستد کردند. این رقم از معاملات به رقم واقعی یعنی فعالان سنتی بورس رسیده است، در حالی که در روزهای هیجانی بازار ارزش معاملات یک روز بورس به 25 هزار میلیارد تومان هم می‌رسید.

اگر ارزش معاملات امروز فرابورس را هم در نظر بگیریم که به بیش از 5519 میلیارد تومان رسیده است، امروز معامله‌گران در بورس اوراق بهادار و فرابورس ایران بیش از 7400 میلیارد تومان داد و ستد کردند، در حالی که این رقم در روزهای اوج بورس به حدود 32 هزار میلیارد تومان هم یعنی 4 برابر این رقم رسیده بود.

قحطی رنگ سبز در نقشه بازار

 از مجموع ۲۷۳ نماد بورسی معامله شده در ابتدای ساعات کاری امروز، ۲۶۳ نماد در محدوده منفی قرار دارند و تنها ۱۰ نماد با افزایش قیمت روبرو هستند. از بین ۲۲۵ نماد فرابورسی هم در ابتدای معاملات امروز ۱۹۰ نماد دچار کاهش قیمت شده و ۳۵ نماد افزایش قیمت دارند. با این حساب از مجموع ۴۹۸ نماد باز امروز، ۴۵۳ نماد روزگار خوشی ندارند. گفته می‌شود از این تعداد، ۴۴۱ نماد به صف فروش رفته‌اند و با حداکثر کاهش قیمت یعنی پنج درصد روبرو هستند. 

 بررسی نقشه بازار نشان می‌دهد با کاهش حجم معاملات، گروه‌هایی مثل صندوق‌های سرمایه‌گذاری که در شرایط عادی معاملات چندانی را شاهد نیستند، به صدر برترین گروه‌های صنعت آمده‌اند. منفی‌ترین نماد امروز دارا یکم است که ۱۰ درصد ارزش خود را از دست داده و دوباره به قیمت ۱۸ هزار تومان رسیده. صندوق ETF ونچر، غاذر و مفاخر تنها نماد‌های سبزرنگ نقشه بازار در ابتدای معاملات امروز هستند.

ریزش تنها صف خرید بازار در نماد پتایر

امروز پیش از آغاز معاملات و در دوره پیشگشایش، صرفا نماد‌های عرضه اولیه مثل بپیوند، ولپارس، شاروم، گدنا و رافزا و ... شاهد صف خرید بودند و در کنار آن‌ها چند نماد محدود پتایر، کدما و کهرما به چشم می‌خوردند. بزرگترین صف خرید در نماد بپیوند با ارزش ۳۳۰ میلیارد تومان تشکیل شده بود و بعد از آن صف خرید پتایر با ارزش ۷۰ میلیارد تومانی در رتبه دوم قرار داشت، اما بعد از پایان دوره پیشگشایش و انجام معاملات، صف خرید پتایر هم ریخت و شاهد کاهش قیمت آن تا محدوده منفی بودیم. کسانی که ابتدای امروز پتایر را در صف خریده‌اند، تا اینجای کار حدود  هشت درصد ضرر کرده‌اند. نکته جالب اینجاست قیمت آخرین معامله پتایر در لحظه نگارش این متن، منفی سه درصد و قیمت پایانی آن مثبت چهار درصد است!

۱۸ هزار میلیارد تومان، ارزش صف‌های فروش ابتدای معاملات

نماد فملی که تا همین دو روز پیش با صف خریدش بیشترین تاثیر مثبت را روی شاخص بورس داشت، امروز در فهرست بزرگ‌ترین صف‌های فروش مشاهده می‌شود و بعد از نماد بانک دی در رتبه دوم قرار گرفته است. دی در ابتدای معاملات امروز حدود ۷۸۰ میلیارد تومان صف فروش داشت. صف فروش فملی حدود ۷۰۰ میلیارد تومان، خگستر ۶۰۰ میلیارد تومان، آریان ۵۸۰ میلیارد تومان، خبهمن ۵۶۰ میلیلار تومان و وملی حدود ۵۴۰ میلیارد تومان ارزش دارند. در حال حاضر بودجه لازم برای جمع‌آوری تمام صف‌های فروش بازار حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان است و این موضوع به کلی بازگشت بورس امروز به روند صعودی را منتفی می‌کند. مگر اینکه در ادامه ساعات معاملات معجزه‌ای رخ بدهد.

ادامه توقف شستا و خودرو

آخر وقت دیروز عی صحرایی، مدیرعامل بورس تهران گفت نماد‌های ایران خودرو و شستا امروز بازگشایی نمی‌شوند. به گفته او بازگشایی این نماد‌ها شفافیت بیشتری لازم دارد. با این وجود امروز نماد خودرو با افشای دوباره اطلاعات با اهمیت برای یک روز کاری دیگر متوقف ماند. این شرکت از راه‌اندازی خط تولید محصولاتی مثل دنا پلاس اتوماتیک توربوشارژ خبر داده که پیش از این در رسانه‌ها منتشر شده بود. از طرف دیگر توقف نماد شستا با پیغام ناظر برای دو روز کاری یعنی تا پایان هفته متوقف شد. در این پیغام آمده نماد معاملات شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، شستا، با توجه به عدم رعایت ضوابط افشای اطلاعات با اهمیت حداکثر برای دو روز کاری ادامه پیدا می‌کند.

شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی 2.3 درصد افت کرد، شاخص کل بورس با معیار هموزن یک درصد و شاخص قیمت با معیار هموزن یک درصد کاهش یافت. شاخص آزاد شناور 2.2 درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس 2.7 درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس 1.6 درصد کاهش یافت.

امروز نمادهای مهم بورس که قبلا شاخص‌ساز بودند همگی در افت شاخص مؤثر بودند، به گونه‌ای که نمادهای پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه، ملی مس، گل گهر، سرمایه گذاری غدیر، سرمایه گذاری امید و گسترش نفت و گاز پارسیان به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته‌اند.

نمادهای پربیننده در بورس شامل ملی مس، فولاد مبارکه، بانک تجارت، سایپا، بانک صادرات، گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو و سرمایه گذاری شاهد بودند.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز بیش از ۳۰۵ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۶ هزار و ۶۶۷ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار ۶۲۵ میلیون و ۵۷۱ هزار برگه سهم به ارزش ۵۵ هزار و ۱۹۳ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نمادهای برق و انرژی پیوند گستر پارس (بپیوند)، ‌ صنعتی دوده فام (شصدف) و توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی (مفاخر) و پتروشیمی ارومیه (شاروم) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار را داشتند.

همچنین نماد پتروشیمی مارون (مارون)، پلیمر آریاساسول (آریا)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، مدیریت انرژی تابان هور (وهور)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، گروه توسعه مالی مهر آندگان (ومهان)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، توسعه مسیر برق گیلان (بگیلان)، ‌ سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، بانک دی (دی)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، گروه سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا) و شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع) ‌ با تاثیر منفی بر شاخص این بازار همراه بودند.

پیش‌بینی بورس فردا 19 شهریور 99 

گلناز میرسلیمانی، کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر همین ریزش‌ها از اول بدون دخالت اتفاق می‌افتاد و سعی نمی‌کردند شاخص کل را با حمایت بی‌فایده از نمادهای شاخص‌ساز مثبت نگه دارند قطعا بازار زودتر به روند تعادلی و بعد صعودی خود بازمی‌گشت.

او در ادامه اضافه کرد: چیزی که در بازار مشهود است بی‌اعتماد و جو هیجانی در بازار است که باعث صف‌های فروش طویل شده است، اخبار حمایتی دروغ و بی‌اعتماد کردن مردم باعث از سوی مسئولان به شدت روی روند منفی بازار تاثیر گذاشت ولی اگر از همان روز اول بازار دستوری حمایت نمی‌شد و حقوقی‌ وارد بازار نمی‌شدند شاید بازار زودتر به روند تعادلی خود بازمی‌گشت.

او در رابطه با بازار فردا و حمایت از بازار گفت: فردا صف‌های فروش ادامه دارد و بازار فعلا روی روند منفی حرکت می‌کند، اما فکر می‌کنم اگر قرار است از بازار حمایت شود باید اول از سهم‌های غذایی، دارویی و یا سیمانی حمایت شود زیرا سهم‌های بنیادین و شاخص‌ساز قدرت نقدشوندگی زیادی دارند و خرید و فروش بیشتری دارند ولی این سهم‌ها بیشتر از دو ماه رشدی نداشته و توجهی به آنها نشده است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: تنها چیزی که می‌تواند کمک کند این است که بازار دیگر دستوری نباشد و اگر حمایتی قرار است انجام شود از طریق صندوق توسعه انجام شود. مردم فکر می‌کنند دولت کارش با بازار سرمایه تمام شده اما اینگونه نیست و بازار در بلند مدت بهتر می‌شود.