به گزارش سایت طلا ،بازار طلا و سکه در روزهای اخیر دچار تلاطم های قیمتی زیادی شده به طوری که قیمت سکه تمام بهار آزادی از مرز ۱۲ میلیون تومان گذشته است.
«ابراهیم محمدولی»، رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر این افزایش قیمت را امری مشکوک توصیف کرد و اظهار داشت: روز گذشته (جمعه) تمام بخشهای صنعت طلا و جواهر در سراسر کشور تعطیل بوده است. مگر در ساعات ابتدایی امروز (شنبه) چه اتفاقی در بازار می تواند رخ داده باشد که با این نوسان و افزایش شدید قیمت در مورد سکه و طلای آبشده مواجه هستیم؟
وی افزود: به اعتقاد ما این فضای مشکوک از سوی اتاقهای معاملاتی در فضای مجازی کنترل میشود. اتاقهایی که برای ما دقیقا مشخص نیست گردانندگان آنها چه کسانی هستند، فقط میدانیم بسیاری از گردانندگان آنها در صنعت طلا حضور نداشته و برخی در کشورهای اطراف مانند ترکیه و امارات ساکن هستند.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر با اشاره به استفاده غیرقانونی برخی از این کانال هایمجازی از آرم و نشان اتحادیه طلا و جواهر، توضیح داد: ما سوءاستفاده از آرم اتحادیه را طی نامهنگاریهایی به مراجع مربوطه اعلام کردهایم که در حال پیگیری است. اما به نظر میرسد باید دستگاههایی که از لحاظ فنی صلاحیت ردیابی در فضای مجازی را دارند، وقت و همت بیشتری بگذارند تا گردانندگان این اتاقهای مجازی شناسایی شوند. در این راه ما هم اطلاعات خودمان را در اختیار مراجع مربوطه میگذاریم.
محمدولی در ادامه با تاکید بر غیر قابل حذف بودن تاثیرگذاری فضای مجازی در بازار طلا، تاکید کرد: ما خواهان حذف اتاقهای معاملاتی در فضای مجازی نیستیم، اما خواستار وضع قانون و قاعدهمند شدن این فعالیتها در بازار طلا هستیم. امروز با شرایطی مواجه شدهایم که تعداد زیادی از هموطنان ما به اتحادیه طلا و جواهر مراجعه میکنند و از بر باد رفتن داراییهایشان به خاطر معامله در این فضاهای ناایمن شکایت دارند. این درحالی است که اتحادیه طلا و جواهر از اساس آگاهی از نحوه فعالیت این اتاق های مجازی ندارد و هیچ ابزار و اهرمی برای دخالت و نظارتی بر معاملات انجام شده از سوی قانونگذار طراحی نشده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: قیمتگذاری در بازار طلای ایران همواره تحت تاثیر سه عامل بازار ارز، ارزش انس جهانی و میزان تقاضای داخلی صورت میگیرد. متاسفانه طی روزهای اخیر به دلیل فضای ایجاد شده در برخی بازارهای مالی دیگر مانند بازار بورس، صاحبان سرمایه به هر دلیلی به این نتیجه رسیدهاند که امکان تداوم سرمایهگذاری در آن بازارها را ندارند و میتوانند از نوسانات بازار طلا کسب سود بیشتری داشته باشند. به همین دلیل بازار طلا با افزایش شدید تقاضا برای سکه و طلای آبشده مواجه شده است.
محمدولی افزود: متاسفانه این افزایش تقاضا در حوزه مصنوعات طلا و جواهر نیست و در هفتههای اخیر این رسته از بازار طلا در مجموع زیر ۲۰ درصد از معاملات بازار طلا را به خود اختصاص داده که این موضوع مشکلات فراوانی را برای کارگاههای تولیدی و نیروهای فعال در آن ایجاد کرده است.