بازارهای مالی در هفته‌ای که گذشت/ابتلای ترامپ به کرونا چه تاثیری بر بازار داخلی دارد؟

رئیس جمهور آمریکا در پیامی توئیتری از مثبت شدن تست کرونای خود و همسرش و سی ان ان از احتمال خطرساز بودن کرونا برای دونالد ترامپ خبر داده است. اما این خبر چه تاثیری بر بازارهای داخلی ایران دارد؟

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا،رئیس جمهور آمریکا در پیامی توئیتری از مثبت شدن تست کرونای خود و همسرش و سی ان ان از احتمال خطرساز بودن کرونا برای دونالد ترامپ خبر داده است. اما این خبر چه تاثیری بر بازارهای داخلی ایران دارد؟

در بازارهای جهانی هرچند نفت و بورس واکنش منفی نشان دادند و ارزان شدند اما طلا به دلیل افزایش نااطمینانی ناشی از خبر کرونا ترامپ گران شده است.قیمت هر اونس طلا امروز به 1910دلار رسید.

با این روند در بازار داخلی نیز انتظار می‌رود دلار بیشتر از هر بازار دیگری متاثر شود. در شبکه‌های اجتماعی نیز احتمال متاثر شدن دلار از این اتفاق بیشتر به چشم می‌خورد. با این حال در بازار طلا به دلیل روند بازار جهانی به نظر نمی‌رسد طلا داخلی به اندازه دلار از خبر کرونا گرفتن ترامپ متاثر شود. با این حال بازار سهام نیز به نظر می‌رسد این سیگنال را سیگنال مثبتی ارزیابی کند. تجربه چهارشنبه اخیر بورس نشان داد که برد احتمالی بایدن از ترامپ احتمالا می‌تواند سیگنال مثبتی برای بازار سهام باشد.

در هفته‌ای که گذشت همه بازارها رکوردهای جدیدی را ثبت کردند و مرزهای مقاومتی جدیدی را پشت سر گذاشتند. در این میان دلار به کانال قیمتی جدید نزدیک شد، سکه بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرد و حتی بورس هم تا مرز ورود به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی رفت و برگشت.

در هفته‌ای که گذشت، سکه سود‌ده‌ترین و بورس زیان‌ده‌ترین بازار مالی بود.
بر این اساس طی این مدت، بازدهی دلار به ۵.۷ و یورو به ۴.۷درصد رسید.
در بازار طلا هم طی این هفته شاهد رشد ۷.۴درصدی قیمت طلا و ۹.۴درصدی سکه بودیم.
اما در این میان شاخص بورس ۶.۷درصد منفی شد و به این ترتیب بازار سرمایه، تنها بازار مالی زیان‌ده هفته گذشته شد.

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه (۹ مهر) به عدد یک میلیون و ۵۰۳ هزار واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته گذشته حدود هفت درصد افت را تجربه کرد؛ رشد ۱۰ هزار واحدی روز چهارشنبه امیدواری‌ها را برای بازگشت بورس به مدار صعود را افزایش داد.

شاخص بورس در معاملات هفته جاری ۱۰۳ هزار واحد کاهش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه (۲ مهر ماه) با عدد یک میلیون و ۶۱۱ هزار واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه (۹ مهر ماه) به عدد یک میلیون و ۵۰۳ هزار واحد رسید.

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) در پایان هفته گذشته ۴۱۳ هزار و ۴۳۰ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۳۹۷ هزار و ۵۷۴ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) از ۲۷۰ هزار و ۹۵۳ واحد به عدد ۲۶۰ هزار و ۵۲۴ واحد رسید.

در پنج روز معاملاتی این هفته بورس نمادهای بانک ملت، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، سرمایه‌گذاری غدیر، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان و سرمایه‌گذاری ایران خودرو و گروه پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

در هفته‌ای که گذشت، سایر واسطه‌گری‌های مالی، عمده فروشی، کاشی و سرامیک، اطلاعات و ارتباطات، خرده فروشی و حمل و نقل انبارداری و ارتباطات با بالاترین درصد بازدهی همراه بودند.

پیش بینی بورس در معاملات هفته پیش‌رو

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: معاملات بورس در آخرین روز معاملاتی هفته‌ای که گذشت امیدوارکننده‌تر از روزهای گذشته دنبال شد و تا حدودی نگاه سهامداران حاضر در بازار که نسبت به سرمایه‌گذاری در این بازار تردید داشتند را تغییر داد.

«هومن عمیدی» امروز با بیان اینکه براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، به نظر می‌رسد روند مثبتی را در معاملات هفته پیش‌رو شاهد باشیم، اظهار داشت: اصلاح عمیق قیمت‌ها و افزایش نرخ دلار جریان نقدینگی را دوباره به سمت بازار سرمایه سوق داد.

وی به روند معاملات بورس در چند روز گذشته اشاره کرد و افزود: معاملات بورس در آخرین روز هفته‌ای که گذشت امیدوارکننده‌تر از روزهای گذشته دنبال شد و تا حدودی نگاه سهامداران حاضر در بازار که نسبت به سرمایه‌گذاری در این بازار تردید داشتند را تغییر داد.

عمیدی گفت: نوسان‌های اخیر در معاملات بورس چنان هیجانی را در بین فعالان بازار ایجاد کرده است که با وجود بازگشت رشد به معاملات در آخرین روز معاملاتی هفته، همچنان سایه‌های ترس از ریزش مجدد و احتمال بازگشت موقت در بازار حاکم است و عده‌ای از فعالان بازار را در حالت انتظار قرار داده است.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اقبال گروه بانکی‌ها در بازار تصریح کرد: در بازار معاملات، برخی از سهام گروه بانکی‌ها از روند بهتری برخوردار است و در کنار آن شاهد تشکیل صف خرید در برخی از نمادهای گروه خودرویی بودیم.

وی افزود: همچنین در گروه پالایشی و فلزات اساسی مسیر معاملات در برخی نماد تغییر کرد و وضعیت بهتری را نسبت به گذشته تجربه کردند که به نظر می‌رسد در هفته جاری شاهد تداوم روند صعودی در برخی از سهام این دو گروه باشیم.

عمیدی با بیان اینکه در سایر گروه‌های بازار نیز به مرور تحرکاتی برای جمع‌آوری صف‌های فروش به چشم می‌خورد، خاطرنشان کرد: بازگشایی نمادهایی که از مجمع باز می‌گردند باید در دستور کار سهامداران عمده قرار گیرد، زیرا در برخی گروه‌ها شاهد هستیم که هیچگونه تحرکی از سمت این سهامداران انجام نمی‌شود و بهتر است مسوولین و متولیان بازار سرمایه هرچه سریعتر نسبت به اقدامات عملی توسط سهامداران عمده تصمیماتی را اتخاذ کنند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: از عوامل مثبت و تاثیرگزار بر روند معاملات بازار در چند روز گذشته، الزام برای بازگشت اعلام eps به گزارش‌های کدال بود که بارها نسبت به فقدان آن توسط تحلیل‌گران بازار سرمایه هشدار داده شده بود.

وی معتقد است: هر چه نسبت به شفافیت اطلاعات در بورس تلاش شود معاملات روان‌تر و از جوهای کاذب فشار خرید و فروش کاسته خواهد شد.

عمیدی گفت: در حالت کلی به نظر می‌رسد با روشن شدن مفروضات بودجه سال آینده و اعلام گزارش‌های ۶ ماهه شرکت‌ها که پیش‌بینی می‌شود گزارش‌های مثبت و شگفت‌انگیزی باشند، فضای عمومی بازار سرمایه مثبت‌تر خواهد شد.