ماندگاری ویروس کرونا بر روی سطوح صاف‌ و صیقلی بیشتر است/در شرایط جنگی قرار داریم

کارشناس ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: هر چه سطوح صاف‌تر و صیقلی‌تر باشد میزان ماندگاری ویروس بیشتر است

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا به نقل از ایسنا،کارشناس ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: هر چه سطوح صاف‌تر و صیقلی‌تر باشد میزان ماندگاری ویروس بیشتر است و تجربه نشان داده است که ویروس کرونا روی سطوح زبر کمتر ماندگاری دارد اما در مجموع این ویروس بر روی سطوح استیل تا ۱۰ روز، بر روی سطح آینه ای تا یک هفته، بر روی پارچه تا ۲ روز، بر روی سطوح سکه و ظروف آشپرخانه تا یک روز، بر روی کاغذ، روزنامه، اسکناس، طلا، جواهرات و سرامیک تا ۵ روز، بر روی مقوا تا یک روز و بر روی سطوح پلاستیکی مثل بطری‌ها ۲ تا ۳ روز باقی خواهد ماند.

دکتر "سعید صحبتی" با اشاره به وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان کرمان گفت: متاسفانه کماکان استان کرمان در وضعیت قرمز کرونایی است ضمن آنکه باید به این موضوع نیز توجه داشت که کل کشور هم اکنون در وضعیت قرمز به سر می برند.

وی با اشاره به فصل سرما و همزمانی ویروس آنفلوآنزا و کرونا اظهار کرد: با شروع فصل پاییز و آغاز سرما و همچنین بسته شدن پنجره‌ها، شرایط قطعا بحرانی‌تر خواهد شد و می توان عنوان کرد که تقریبا در شرایط جنگی قرار داریم و متاسفانه روزانه شاهد جان باختن تعدادی از هم استانی‌هایمان در اثر ابتلا به ویروس کرونا هستیم و هم اکنون نیز حدود ۱۸۰ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های شهر کرمان بستری هستند.

کارشناس ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمان به موضوع نحوه انتقال بیماری کووید ۱۹ اشاره و بیان کرد: اصول انتقال بیماری در شرایط کنونی با اصولی که در ابتدای شیوع بیماری اعلام شده بود تغییری پیدا نکرده است. بیماری کووید ۱۹ یک بیماری تنفسی است و از طریق ریز قطرات تنفسی و همچنین در تماس‌های نزدیک و طولانی مدت افراد با یکدیگر در فضاهای کوچک و بسته مانند اتومبیل و از طریق هوا منتقل می‌شود.

وی با بیان اینکه ویروس کرونا قابلیت ماندگاری در هوا به مدت یک ساعت در فضاهای بسته و کوچک را دارد تصریح کرد: در اماکن عمومی و بزرگ از طریق لمس سطوح آلوده و ترشحات مستقیم به داخل مخاط بینی و دهان احتمال انتقال ویروس و بیماری وجود دارد بنابراین علاوه بر استفاده از ماسک باید شست و شوی مرتب دست ها و رعایت فاصله گذاری فیزیکی را باید در نظر گرفت.

این پزشک اظهار کرد: ماسک فقط از دهان و بینی محافظت می‌کند ولی در برخی اوقات ویروس از طریق دست‌هایی که در تماس با سطوح آلوده بوده و فردی ممکن است این دست‌های آلوده را به چشم، دهان و یا بینی بزند، منتقل می‌شود بنابرانی ماسک به تنهای نمی‌تواند ما را از بیماری کووید ۱۹ مصون کند.

صحبتی از میزان ماندگاری ویروس کرونا سخن به میان آورد و ماندگاری ویروس را به دما و مدت زمان در معرض این ویروس وابسته دانست و بیان کرد: هر چه دما پایین‌تر باشد زمان ماندگاری ویروس نیز بیشتر خواهد بود.

وی با بیان این مطلب که به‌صورت عموم باید همه سطوح را آلوده فرض کنیم، اظهار کرد: در صورتی که به سطوحی دست زدیم باید بلافاصله دست ها را با آب و صابون یا محلول‌های ضدعفونی‌کننده تمیز کرده و تا زمان تمیز نکردن دست‌ها به هیچ وجه دست ها را به چشم، بینی و دهانمان نزنید.

کارشناس ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: هر چه سطوح صاف‌تر و صیقلی‌تر باشد میزان ماندگاری ویروس بیشتر است و تجربه نشان داده است که ویروس کرونا روی سطوح زبر کمتر ماندگاری دارد به ‌طوری‌ که در سطوح استیل تا ۱۰ روز، روی سطح آینه تا یک هفته، پارچه تا ۲ روز، روی سطوح سکه و ظروف آشپرخانه تا یک روز، کاغذ، روزنامه، اسکناس، طلا، جواهرات و سرامیک تا ۵ روز، بر روی مقواها یک روز و روی سطوح پلاستیکی مثل بطری‌ها این ویروس ۲ تا ۳ روز باقی خواهد ماند.

وی با تاکید برآنکه یکسری سطوح را به‌عنوان سطوح آلود همواره در نظر بگیرید، تصریح کرد: دستگیره درب‌های مشترک، دکمه‌های آسانسور، گوشی تلفن، عابربانک‌ها، کیبورد کامپیوتر و ... سطوح بالقوه آلوده به ویروس کرونا هستند که باید همواره پس از تماس با این سطوح دست ها را ضدعفونی کرد.

صحبتی ضد عفونی کردن را با گندزدایی کردن متفاوت دانست و اظهار کرد: محلول‌های ضدعفونی‌کننده پایه الکلی دارند و برای سطوح جاندار استفاده می‌شوند اما محلول‌های گندزدایی پایه کلر داشته و برای پاک کردن ویروس از سطوح بی‌جان استفاده می‌شوند.

کارشناس ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: توصیه اکید می شود حتی‌الامکان در خریدها از سکه، اسکناس و پول نقد استفاده نکرده و پرداخت‌ها را از روش‌های الکترونیکی انجام دهید ضمن آنکه تاکید می شود در موراد استثنایی مانند زمان پرداخت کرایه تاکسی‌، هم رانندگان و هم مسافرین بعد از دریافت پول بلافاصله دست های خود را ضدعفونی کنند.

وی با بیان اینکه قرار دادن پول در زیر نور خورشید به‌صورت مستقیم به مدت حداقل نیم ساعت ویروس را تا حد زیادی از بین خواهد برد خاطر نشان کرد: متاسفانه در شرایط قرمز کرونایی قرار داریم و موارد بیماری رو به افزایش است بنابراین رعایت اصول ساده بهداشتی مانند استفاده از ماسک، شستشوی مکرر دست ها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی سه اصل مهم کنترل بیماری است ضمن آنکه باید به این نکته نیز توجه داشت که باید حداقل ۷۵ درصد افراد جامعه از ماسک استفاده کنند تا بتوانیم تاثیر آن را در جامعه ببینیم.