قیمتها در بازار موبایل کله کرد/شمارش معکوس برای کاهش بیشتر
تاثیر کاهش قیمت ارز در بازار موبایل حالا به وضوح دیده میشود،کاهش قابل توجه قیمت کوشی تلفن همراه در سه روز اخیر بر اساس اعلام فعالان این بازار به کاهش قیمت دلار باز میگردد.
به گزارش موبوایران به نقل از خبرآنلاین، در حالی که در هفته گذشته بسیاری از سایتهای عرضه گوشی تلفن همراه و سایل الکترونیکی با اعلام عدم موجودی تلاش داشتند بر آتش افزایش قیمتها بدمند و کالای خود را در موقعیتی مناسبتر راهی بازار کنند، از اولین روز هفته با کاهش نرخ ارز، وضعیت بازار دستخوش تغییری جدی شده است.
بر اساس این گزارش بررسیها نشان میدهد قیمت گوشی تلفن همراه از میانه روز شنبه روندی کاهشی خود را آغاز کرده است اما مقاومت بازار در برابر این ریزش امروز، در سومین روز هفته شکسته شد و بازگشایی بازارهای عرضه تلفن همراه با کاهش محسوس قیمت همراه بود.
ماندگاری دلار در کانال ۲۷ هزار تومان در زمان بازگشایی بازار ارز از یک سو و انتظار برای نوسان محدود در این محدوده در کنار قویتر شدن احتمال کاهش نرخها از سوی دیگر بسیاری از عرضهکنندگان موبایل را به این نتیجه رسانده است که قیمت ارز میتواند در روزهای آتی باز هم دستخوش کاهش شود.
موبایل بازار تمام وارداتی ایرانی است که وابستگی بالایی به نرخ ارز دارد به طوری که در دوره نوسان ارزی همواره فروشندگان پس از استعلام نرخ ارز، قیمت موبایل را برای خریدار اعلام میکردند از این رو بسیاری از سایتهای عرضه کالایی موبایل نیز آنلاین قیمت عرضه اقلام خود را تغییر میدهند تا دچار زیان نشوند.
از نیمه شهریور ماه، با مشخص شدن وضعیت مدارس و اعلام آموزش آنلاین به دلیل شیوع کرونا، فشاری تازه متوجه بازار گوشی تلفن همراه شد. در این دوره زمانی البته قیمتها روندی افزایشی را تجربه کرد و رشد تقاضا در کنار بالا رفتن قیمت ارز، بهای برخی گوشیها را حتی دو برابر افزایش داد.
فعالان بازار پرفروش ترین گوشیهای بازار را گوشیهایی با رنج قیمتی ۳ تا ۵ میلیون تومان اعلام میکنند و میگویند این گوشیها در سه روز اخیر بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کردهاند اما رسیدن به نیمه مهر ماه فشار تقاضا برای خرید گوشی جهت استفاده در آموزش آنلاین دانش آموزان را کاهش داده و از سوی دیگر عمده فروشانی که اعلام عدم موجودی میکردند، حالا کالاهایشان را راهی بازار می کنند.
یک فعال این بازار در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره میزان تقاضا در سه روز اخیر گفت: همواره در دورههایی که قیمت کاهش مییابد مشتری چندانی در بازار نیست، همین حالا نیز خریداران انتظار کاهش بیشتر قیمت گوشی تلفن همراه را دارند از این رو خرید خود را به تعویق میاندازند. وی تاکید کرد: به محض ورود بازار به ثباتی نسبی، تقاضای خریداران وارد بازار میشود هر چند در شرایط کنونی بازار چندان رونقی ر ا دارا نیست.
آخرین قیمتها در بازار
بررسی قیمت ها نشان می دهد موبایل های گروه سامسونگ بیشترین کاهش قیمت را در میان سایر گوشیها تجربه کردهاند. گوشی های این برند در رده ۳ تا ۵ میلیون خریدارانی زیادی دارند گوشی سامسونگ A۱۱ از ۴ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بخ ۴ یملیون و ۲۵۰ هزار تومان رسیده است. بهای گوشی A۱۰S از ۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان به ۴ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان کاهش یافت.
فعالان بازار قیمت گوشی A۵۰S را در حالی ۸ میلیون و ۴۰۰هزار تومان اعلام میکنند که این گوشی تا هفته قبل ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش میرسید. بهای گوشی سامسونگ A۷۱ نیز از ۱۱ میلیون تومان به ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است.
گوشیهایی که قیمتی بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان دارند اما در این پروسه با ریزش قیمتی در محدوده ۳ تا ۴ میلیون تومان روبرو هستند. گوشی آیفون یازده پرومکس که در هفته گذشته ۴۷ میلیون تومان قیمت داشت، امروز بین ۴۴ تا ۴۵ میلیون تومان قیمت خورد. آیفون ۱۰ ایکس نیز از محدوده قیمتی ۳۲ میلیون تومان به محدوده قیمتی ۲۹ میلیون تومان ورود کرده است.
به گفته فعالان بازار قیمت گوشی های تلفن همراه در محدوده ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان نیز کاهشی بین یک تا یک و نیم میلیون تومان را شاهد بوده است.
لوازم جانبی همچنان بدون تغییر قیمت
در حالی که قیمت گوشی تلفن همراه در این سه روز با کاهشی محسوس روبروست، بهای لوازم جانبی از قبیل گلس، قاب، کیف تبلت و ... کاهشی را تجربه نکرده و در برخی موارد نیز با افزایش روبرو شدهاند. فروشندگان تلفن همراه میگویند این اقلام غالبا قیمت ثابتی دارند و طبیعی است که گلسی با ارزش ۶۰ هزار تومان قرار نیست با تغییر نرخ دلار، تغییر قیمت دهد. به گفته آنها کیف محافظ و قابل و ... نیز اقلامی هستند که فروش آنها در کنار موبایل هزینه چندانی را به خریدار تحمیل نمیکند اما بازاری پررونق و داغ را در تمامی دورهها دارا هستند.