بورس ارز نبايد صادركنندگان را محدود كند
رئيس اتاق بازرگاني ايران با بيان اينكه بورس ارز نبايد هيچ گونه محدوديت و اجباري براي صادركننده ايجاد كند،گفت:نبايد فشار گران شدن ارز به مصرف كنندگان وارد شود.
تاریخ: ۲۶/شهريور/۹۱ ساعت ۱۷:۲۵ | اخبار صنفی شناسه خبر: ۷۳۷۵
او افزود:هر طرحی باید شرایط ملتهب را به شرایط آرام تبدیل کند. امکانات ارزی، موجودی و درآمدی ارزی ما به خوبی امکان مدیریت بازار ارز را میدهد.
محمد نهاوندیان، امروز (یکشنبه) با تاکید بر اینکه قیمت ارز به دلیل عدم اجرای قانون به این شکل افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: قانون مقرر کرده بود که تفاوت تورم داخلی و خارجی نشان داده شود که این اتفاق رخ نداد و فشار افزایش قیمت ارز روی بخش تولید وارد شد.
رییس اتاق ایران درباره راه اندازی بورس ارز در کشور با تاکید بر اینکه وضعیت ارزی در 9 ماه گذشته وارد فاز جدید شده و با التهاباتی مواجه شده است، تصریح کرد: تمیز دادن بین مسوولیت خرد و کلان باید در نظر گرفته شود. بخش خصوصی درباره مدیریت بازار ارز وظیفه خود را به خوبی انجام داده و به عرضه ارز به بازار کمک کرده است.
او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برگزاری اجلاس غیر متعدها در ایران گفت: برگزاری این اجلاس باعث حضور پررنگ ایران در عرصه سیاسی بوده و فرصت میزبانی اجلاس و ریاست این جنبش برای مدت سه سال موقعیت مناسبی برای دستگاه دیپلماسی کشور فراهم کرده است.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم بخش خصوصی این کشورها را به هم نزدیکتر و نهادهای اقتصادی مشترک ایجاد کنیم، بسیاری از اهداف ما تحقق مییابد.
او با بیان اینکه اتاق ایران پیشنهاد برگزاری اجلاس اتاقهای غیرمتعهدها را ارائه کرده است، اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی، همه ما در بخش خصوصی میدانیم یک وظیفه بیش از پیش برای حضور در عرصه بین المللی داریم. این درحالی است که اتاق توانسته از فرصتهایی که در اختیار دارد حداکثر استفاده را به عمل آورد.
وی با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر تاکید مجدد بر موضوع توانمندسازی بخش خصوصی، تصریح کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با هیات دولت مجددا جایگاه بخش خصوصی در اقتصاد مقاومتی را تبیین کردند.
رییس اتاق ایران افزود: راه پیشرفت و ایستادگی برای دستیابی به اهداف این است که بخش خصوصی توانمند شود و این توقع را داریم که ارکان نظام بحث توانمندسازی بخش خصوصی را در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی مدنظر قرار دهند.
نهاوندیان با تاکید بر اینکه پررنگترین محل برای تجلی بخش خصوصی حضور در بخش تولید است، گفت: بخش خصوصی در بحث تولید نیازمند توجه ویژه است. گزارشها حاکی از آن است که بعضی از بخشهای تولیدی به دلیل محدودیتهای شرایط بوجود آمده و تلاطم در بازار ارز نیازمند توجه ویژه و فوری هستند.
وی با بیان اینکه توجه به مسئله نقدینگی در کشور نیز بسیار مورد توجه مقام معظم رهبری است، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش تورم در کشور مازاد نقدینگی در اقتصاد کلان و کمبود نقدینگی در بخش تولید است. این موضوع دلایل بسیاری دارد، اما قطعا چندین هزار میلیارد تومان اضافه برداشت بانک مسکن به دلیل پروژه مسکن مهر موجب کاهش تخصیص تسهیلات در بخش به طور مثال صنعت کشور میشود.
او در چهاردهمین جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران با تاکید بر اینکه اگر در حمایت از بخش تولید کشور جدی هستیم، باید یک فرصت تنفسی برای بخش تولید کشور فراهم شود، گفت: همه دولتها در بحرانها کمک ویژه به بخش خصوصی را در دستور کار قرار میدهند. در ایران نیز سیستم واکنش سریع باید در دستور کار دولت برای کمک به واحدهای تولیدی قرار گیرد. موضوع فشارهای بیرونی است که باعث ناتوانی بخش تولید شده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: وقتی هدفمندی یارانهها در فاز اول انجام میشود، پرداخت نقدینگی به بخش مصرف تعلق میگیرد، اما پرداخت 30 درصد به تولید هزاران اما و اگر دارد.
وی ادامه داد: بخش خصوصی راههای مقابله با تحریم را پیدا کرده و توانسته کالای مورد نیاز را وارد کشور کند. از این رو هر طرحی در مدیریت بازار ارز مستلزم باز بودن دست بخش خصوصی است.
نهاوندیان درباره وضعیت مودیان مالیاتی که ممنوع الخروج شدهاند، گفت: سازمان مالیاتی در بحث ممنوع الخروج کردن مودیان مالیاتی با مراجعه و تقسیط این مشکل را برای فعالان بخش خصوصی برطرف کرده است.
رییس اتاق ایران در پایان گفت: از سه قوه قضاییه، مجریه و مقننه خواستاریم با استراتژی مشخص تحریمها را به فرصتها تبدیل کرده و اقتصاد مقاومتی را به کامیابی برسانند.