صعود بورس با رشد ۲۶ هزار واحدی شاخص/عوامل تاثیرگذار در اصلاح اخیر شاخص بورس

شاخص بورس امروز هم مانند روز گذشته صعودی بود و بیش از ۲۶ هزار واحد افزایش یافت.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ،با شروع معاملات امروز بازار سهام، افزایش تقاضا در نمادهای شاخص‌ساز باعث شد تا شاخص کل متاثر از معاملات مثبت و صف خرید در این نمادها رشد کرده و شاخص هم‌وزن نیز بیش از یک درصد افزایش یافت. این اتفاقات نشان از کلیت مثبت بازار سهام دارد.

همچنین از طرفی برخی از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند فعلا بازار سهام وضعیت نوسانی دارد و روند صعودی این دو روز موقتی است اما از طرفی برخی از کارشناسان نیز عقیده دارند بازار سهام از هفته بعد روند صعودی خود را پیش می‌گیرد.

نوسانی بودن قیمت دلار و نزدیک بودن انتخابات امریکا دلایلی است که برخی از کارشناسان به آن برای نوسانی بودن بازار سهام استناد می‌کنند و همچنین ارزش مجموع معاملات امروز به 15 هزار میلیارد تومان رسید.

همچنین شاخص کل با معیار هموزن با افزایش 5 هزار و 72 واحد به رقم 407 هزار و 197 واحد رسید.

ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از 5 میلیون و 805 هزار میلیارد تومان رسید.

امروز معامله‌گران در بورس تهران بیش از 8.1 میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب 1.3 میلیون نوبت معامله و به ارزش 9 هزار و 304 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

اگر ارزش امروز معاملات فرابورس که به بیش از 5 هزار و 731 میلیارد تومان رسید را در نظر بگیریم، معامله‌گران امروز بیش از 14 هزار میلیارد تومان در بورس و فرابورس معامله کردند.

به نظر می‌رسد با ریزش هفته‌های قبل بورس کسانی که قصد داشتند از بازار خارج شوند، خارج شده و روند معاملات بورس قدری منطقی شده است که البته سهام‌داران باید صبوری کنند که روزهای خوب بورس هم در پیش است.

امروز همه شاخص‌های بورس سبزپوش بودند به گونه‌ای که شاخص کل بورس و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی نسبت به روز قبل 1.7 درصد رشد کردند.

امروز همچنین شاخص کل بورس با معیار هم‌وزن و شاخص قیمت با معیار هموزن هر یک 1.2 درصد رشد کردند.

شاخص آزاد شناور امروز 1.7 درصد افزایش یافت، شاخص بازار اول بورس 2.1 درصد رشد و شاخص بازار دوم بورس با معاملات بلوکی و عمده 1.1 درصد رشد کرد.

نمادهای شاخص ساز امروز شامل گروه مپنا، پتروشیمی خلیج فارس، بانک ملت، پالایش نفت بندرعباس، مخابرات ایران، ایران خودرو و ملی مس بودند که بیشترین اثر افزایشی در شاخص کل بازار را داشتند.

نمادهای معاملاتی که امروز بیشتر مورد اقبال معامله‌گران قرار گرفت شامل ایران خودرو، فولاد مبارکه، ملی مس، پتروشیمی سرمایه ایرانیان، بانک ملت، بانک تجارت و سایپا بودند.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز ۲۶۸ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۱۸ هزار و ۱۵۴ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار دو میلیارد و ۸۲۷ میلیون برگه سهم به ارزش ۵۷ هزار و ۳۰۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نمادهای پلیمر آریا ساسول (آریا)، شرکت سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)، شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین (صبا)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، بانک دی (دی)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، فرابورس ایران (فرابورس)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، پالایش نفت شیراز (شراز)، بیمه کوثر (کوثر)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا) و توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم) با تاثیر مثبت بر شاخص این بازار همراه بودند.

همچنین نماد سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، ویتانا (غویتا)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، سرمایه گذاری پویا (وپویا)، تولید برق عسلویه مپنا (بمپنا)، بیمه پاسارگاد (بپاس)، کشت و صنعت دشت خرم دره (زدشت)، فولاد مرمزگان جنوب (هرمز)، کشاورزی و دامپروری بینالود (زبینا)، صنایع بهداشتی ساینا (ساینا) و جنرال مکانیک (رنیک) تاثیر منفی بر شاخص این بازار را داشتند.

عوامل تاثیرگذار در اصلاح اخیر شاخص بورس

«محمدمهدی زارع‌پور» امروز (چهارشنبه)به عوامل تاثیرگذار در روند اصلاحی اخیر شاخص بورس اشاره کرد و گفت: نخستین عامل موثر در روند اصلاحی بازار سرمایه در چند وقت اخیر، سبقت بازده بازار سرمایه از سایر بازارها در طول یک سال گذشته است که این موضوع منجر به افزایش انگیزه برای خروج پول از بازار سرمایه توسط سهامداران تازه وارد شد.

وی ادامه داد: در این زمینه باید این موضوع را مورد توجه قرار داد که ورود بخش زیادی از پول‌های وارد شده به بازار سرمایه از پول‌های سپرده پس‌انداز افراد و بخشی دیگر، سرمایه در گردش صنایعی بود که به دلیل بیماری کرونا فعالیتشان متوقف شد و از همان ابتدا مشخص بود که هدف این سرمایه‌گذاری‌ها در بورس، کوتاه‌مدت خواهد بود.

زارع‌پور اظهار داشت: دومین عامل تاثیرگذار در روند اصلاحی اخیر شاخص بورس، افزایش بیش از اندازه p/e شرکت‌ها است که به هیچ عنوان قابل توجیه با سود شرکت‌های حاضر در بورس و نرخ دلار نبود.

این کارشناس بازار سرمایه عرضه سنگین سهام عدالت و عدم توانایی نقدینگی در جواب دادن به این عرضه‌ها را دیگر عامل موثر در ایجاد روند نزولی شاخص بورس اعلام کرد.

وی با بیان اینکه دو زمانه کردن معاملات بورس در هفته‌های پایانی صعود بازار را می‌توان به عنوان آخرین دلیل اصلاح اخیر شاخص بورس اشاره کرد، گفت: تقسیم معاملات بورس باعث افزایش ریسک معاملات در نیمه دوم معاملات شد، بازار از چند وقت گذشته در روند صعودی و نزولی دچار یک هم‌حرکتی شدند و همه آنها با یکدیگر در صف فروش یا صف خرید قرار می‌گیرند.

ادامه اصلاح شاخص بورس تا کجا؟

زارع‌پور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روند اصلاحی بازار تا کجا ادامه دارد، گفت: این موضوع وابسته به متغیرهایی مانند انتظارات تورمی و نرخ دلار است که تعیین‌کننده این متغیرها، انتخابات آمریکا و تحریم‌ها است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: پس از انتخابات آمریکا با التهاب‌های ناشی از انتخابات داخلی روبرو خواهیم شد که در این زمینه ابهامات زیادی در زمینه شکل و نحوه حمایت از بازار وجود دارد.

وی با بیان اینکه نکته مورد توجه این است که اصلاح بازار علاوه بر اصلاح قیمتی شامل اصلاح زمانی نیز می‌شود، گفت: ارزش سهام نتیجه انتظارها از عایدات آتی شرکت‌ها است، با گذشت زمان و مشخص شدن برخی عوامل در سطح کلان اقتصادی و همچنین عوامل خاص صنایع، تصمیم‌گیری در زمینه ارزش سهام و بازار ساده‌تر می‌شود.

زارع‌پور افزود: با در نظر گرفتن مفروضات جاری درخصوص نرخ دلار، نرخ بهای کالاها، وضعیت فروش شرکت‌ها، سودآوری برخی شرکت‌ها در مقایسه با قیمت آنها جذاب به نظر می‌رسید.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: بازار نیازمند مفروضات واقعی است و این امر مستلزم گذشت زمان و انتشار گزارش های شرکت ها است تا خرد جمعی بازار به دست آید که چه میزان پیش بینی های انجام شده محقق شده است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در مجموع به نظر می‌رسد وضعیت نوسانی بازار تا تعیین نتیجه انتخابات آمریکا، وضعیت دلار، گزارش‌های حسابرسی شده شرکت ها و برخی دیگر از عوامل کلان اقتصادی ادامه داشته باشد.

عواملی که معاملات بورس را صعودی می‌کند

وی به اقداماتی که زمینه بهبود روند معاملات بازار را فراهم می‌کند اشاره کرد و افزود: در ابتدا باید زمینه شفافیت اطلاعات و سودآوری شرکت‌ها را افزایش داد، شرکت‌ها تا چند وقت گذشته گزارشی را به نام بودجه شرکت‌ها ارائه می‌دادند در حالی که اکنون ارائه چنین گزارش‌هایی حذف شده است.

زارع پور گفت: تعیین قانون ثابت و مدون، دیگر عاملی است که می‌تواند در بهبود وضعیت بازار تاثیرگذار باشد تا سرمایه‌گذاران از مشکلات تغییرات ناگهانی و لحظه ای قانون‌های پایه‌ای بازار رهایی پیدا کنند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: به منظور پیش‌گیری از رفتارهای هیجانی در بازار سرمایه باید سرمایه‌گذاران جدید و کم تجربه را به سمت نهادهای واسط از جمله شرکت‌های سبدگردانی و سرمایه‌گذاری سوق داد.

وی گفت: تعیین حجم مبنا و دامنه نوسان متحرک برای سهم‌های که در گیر صف فروش می‌شوند و قیمت پایانی برای آنها نمی‌خورد از دیگر مسایلی است که می‌تواند روند فعلی معاملات بازار را بهبود ببخشد.