لاغری سریع با رژیم کانادایی/ با این رژیم تا دو سال اضافه وزن پیدا نمی‌کنید

رژیم لاغری کانادایی بیشتر بر پایه پروتئین است و مصرف غلات و میوه را کاملا محدود می‌کند که شامل سه وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام (غذا‌های پروتئینی و کم‌چربی) است.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،شمایی که دغدغه لاغری سریع دارید، حتما اسم رژیم کانادایی به گوشتان خورده. طبق گفته مخترعان رژیم کانادایی، متابولیسم‌تان در طول این مدت کوتاه به کلی تغییر می‌کند و حتی چربیِ جمع‌شده زیر بافت‌ها هم آب خواهد شد! طراحان این رژیم به قدری به خودشان مطمئنند که می‌گویند با رژیم کانادایی تا دو سال اضافه وزن پیدا نمی‌کنید.

براساس دستور‌هایی که عموما در سایت‌ها مختلف و فضای مجازی نیز دست به دست می‌شود، فرد باید در طول ۱۲ روز طبق رژیم کانادایی پیش می‌رود و ۳ روز را باید صرف تثبیت وزن خود کند. متاسفانه این نوع رژیم سخت در بین افرادی که دارای اضافه وزن بسیاری هستند به یکی از پرطرفدار‌ترین رژیم‌های غذایی تبدیل شده است. اگر شما هم در حال اجرای این رژیم هستید و یا قصد دارید در آینده‌ای نچندان دور به پیروی از چنین رژیم سختی بپردازید بد نیست تا پایان این مطلب همراه باشید.

رژیم کانادایی چیست؟

رژیم ۱۳ روزه کانادایی با نام Royal Danish Hospital Diet شناخته شده است. این رژیم یک برنامه کاهش وزن است که ادعا می‌کند با آن می‌توان طی ۱۳ روز بین ۵ ٫ ۵ تا ۱۳ کیلوگرم وزن کم کرد. این رژیم به «رژیم غذایی ۱۳ روزه در راه بهشت» هم معروف است.
این رژیم لاغری بیشتر بر پایه پروتئین است و مصرف غلات و میوه را کاملا محدود می‌کند. برنامه غذایی رژیم لاغری کانادایی شامل سه وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام (غذا‌های پروتئینی و کم‌چربی) است و هرکدام کاملاً با وعده قبلی تفاوت دارد. به‌خاطر سرعتی که در کاهش وزن دارد، افراد را با محدودیت و سختی‌های زیادتری مواجه می‌کند. همچنین هیچ جایگزینی غذایی را قبول ندارد. کاهش وزن در طول این رژیم کاهش وزن تنها در اثر کاهش مقدار چربی‌ها نیست بلکه مقداری از عضله‌ها و همینطور مقدار زیادی از آب بدن هم در طی این رژیم از دست می‌رود.

رژیم کانادایی چگونه لاغر می‌کند؟

رژیم لاغری کانادایی به دلیل ۱۳ روز تغذیه‌ی نامناسب و ناکافی به بدن شوک وحشتناکی وارد می‌شود، به طوری که پس از پایان دوره به علت کمبود منابع اصلی، بدن دچار قحطی می‌شود و تمایل به خوردن انواع و اقسام مواد خوراکی در آن افزایش می‌یابد. هر چند ادعا می‌شود کاهش وزن با رژیم کانادایی از فردی به فرد دیگر متفاوت است، هنگام مقایسه وزن در رژیم کانادایی با قبل از آن فقط چربی‌های بدن آب نمی‌شود، بلکه بدن در این مدت آب بسیار زیادی از دست می‌دهد. وقتی به بدن در مدت زمان کوتاه شوک زیادی وارد شود به جای سوزاندن چربی آن را ذخیره می‌کند تا از انرژی آن در اعمال حیاتی مثل ضربان قلب و تنفس استفاده کند.

قوانین رژیم غذایی کانادایی که باید رعایت کنید

آب کافی بنوشید

اگر رژیم را برهم زدید باید ۶ ماه صبر کنید و بعد دوباره رژیم بگیرید

اگر ۱۳ روز پشت سرهم این رژیم را گرفتید، دیگر تا ۲ سال نباید از این برنامه غذایی استفاده کنید

بعد از پایان ۱۳ روز می‌توانید برنامه غذایی روزانه قبلی‌تان را در پیش بگیرید

در طول مدت رعایت رژیم کانادایی از انجام ورزش‌های سنگین پرهیز کنید؛ زیرا مجموع کالری دریافتی‌تان بی‌نهایت کم است و توان و انرژی برای انجام تمرینات سنگین برایتان نخواد ماند.

باید و نباید‌های خوردنی در رژیم کانادایی

مصرف گروه‌های غذایی میوه ها، قندها، دانه ها، غلات، بیشتر چربی ها، برخی سبزیجات و کربوهیدرات‌ها در این رژیم ممنوع است. همچنین ادویه ها، نمک و غذا‌های سرخ شده نباید استفاده شوند. با این وجود تنها گروهی از مواد غذایی که می‌ماند پروتئین‌ها هستند. این ماده مغذی در موادی مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ و انواع گوشت پرندگان، سویا، تخم مرغ، حبوبات، قارچ، لبنیات و دانه‌های مغذی یافت می‌شود. تنها گروه غذایی که مصرف آن محدود نیست پروتئین است. علاوه براین لبنیات، تخم مرغ، قارچ و حبوبات به خاطر داشتن پروتئین بالا جایگاه ویژه‌ای در این رژیم دارند.

خوردن روزانه ۲ لیتر آب در این رژیم اجباری است. زیرا هیدراته نگه داشتن بدن علاوه بر بهبود متابولیسم به پیشگیری از گرسنگی در طول رژیم نیز کمک خواهد کرد. خوردن مولتی ویتامین‌ها و قرص‌های مکمل توصیه می‌شود که بدون تجویز پزشک نباید رو به مصرف خودسرانه آن‌ها آورد.

ساعت مصرف وعده‌های غذایی نکته مهم دیگری است که باید رعایت شود. صبحانه باید پیش از ساعت ۹ خورده شود. وعده ناهار باید بین ساعت ۱۲ تا ۱۴ میل شود و موقع صرف شام هم بین ساعت ۱۷ تا ۱۸ غروب است.

عوارض رژیم کانادایی

رژیم لاغری ۱۳ روزه به علت گرسنگی زیاد، باعث تغییر خلق و خو و عصبی‌شدن فرد می‌شود.
این رژیم به علت افت شدید قند خون در بدن، منجر به سرگیجه و از بین رفتن تعادل می‌شود.
بعد از اتمام رژیم کانادایی بدن دچار قحطی شده و در کوتاه مدت وزن اولیه و یا حتی بیشتر از آن مقدار بر می‌گردد.
کم بودن مقدار صبحانه از معایب اصلی این رژیم است.
به علت کمبود انرژی، فرد قادر به انجام فعالیت‌های بدنی معمول و یا ورزش نخواهد بود.
کالری رژیم در اکثر روز‌ها حدود ۶۰۰ کالری است که این مورد یکی از بزرگ‌ترین و خطرناک‌ترین عوارض این رژیم است.
در رژیم کانادایی به علت فقدان میان وعده‌هایی مانند میوه و سبزیجات، فرد دچار یبوست می‌شود.
پیروی از رژیم کانادایی به علت کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی موجب ریزش مو خواهد شد.
به دلیل ازدست‌دادن آب زیاد، پوست صورت و بدن شل و افتاده می‌شود.
در روز‌های اولیه این رژیم، کاهش وزن، سریع‌تر است، اما هر چه جلو بروید سرعت کاهش وزن کم‌تر و کم‌تر می‌شود و ممکن است دچار استپ وزنی نیز بشوید. این مشکل به این دلیل است که هر چه کاهش وزن بدن سریع‌تر باشد به جای بافت چربی، حجم بافت عضلانی کاهش می‌یابد و به اصطلاح دچار عضله‌سوزی خواهید شد. پس از قطع رژیم، چربی جایگزین بافت عضلانی می‌شود و به همین خاطر دیگر خبری از کاهش وزن سریع نخواهد بود.

نظر متخصصان تغذیه در مورد رژیم کانادایی

رژیم‌های سختگیرانه کم کالری برای طولانی مدت راه مناسبی برای وزن کم کردن محسوب نمی‌شوند. متخصصان تغذیه عنوان کرده اند که میزان کاهش وزن در دراز مدت در رژیم‌های سختگیرانه و رژیم‌های متعادل تقریبا برابر است. با این تفاوت که رژیم اصولی ماندگار است و آسیبی را برای فرد به همراه ندارد. در رژیم کانادایی هیچ ضمانتی وجود ندارد که بعد از اتمام آن وزن دوباره بالا نرود. این رژیم در لیست غذایی خود تنها بعضی از غذا‌های پروتئینی را در خود جای داده است. بنابراین، با توجه به عوارض جانبی و مشکلاتی که برای فرد پیش می‌آید رژیم کانادایی از انواع بی کیفیت رژیم است.