ارزصندوق دربازار آزاد به ريال تبديل ميشود
قائم مقام صندوق توسعه ملي با تشريح چگونگي سرمايه گذاري صندوق توسعه در بازارهاي بينالمللي گفت: در گام اول 3 ميليارد دلار از منابع صندوق توسعه توسط بانك مركزي در بازار آزاد به ريال تبديل مي شودتا تسهيلات ريالي با سود 16 درصد به بخش خصوصي پرداخت شود.
سید محمد قاسم حسینی اظهار کرد:به استناد قانون بودجه سال 1391 صندوق توسعه ملی موظف است 10 درصد منابع را به بخش کشاورزی و 10 درصد را به بخش صنعت و معدن به صورت ریالی پرداخت کند.
وی با اشاره به اینکه پرداخت و باز پرداخت این تسهیلات به صورت ریالی خواهد بود، گفت:فعلا بانک صنعت و معدن تعیین شده و منابع صندوق با منابع بانکها تلفیق میشود که سود تعیین شده حداکثر 16 درصد است که نسبت به سودهای موجود در بازار قابل قبول است.
قائم مقام صندوق توسعه ملی با اشاره به اینکه برای پرداخت تسهیلات ریالی طرحها باید به بانک ارائه شوند و توجیه فنی و اقتصادی آنها بررسی شود،تصریحکرد:بانک طرحها را به صندوق ارسال میکند و صندوق نیز متناسب با در خواست بانک پرداخت ها را انجام میدهد.
حسینی در ادامه با اشاره به این که منابع صندوق حدود 40 میلیارد دلار است،افزود:از این میزان حدود 14.5 میلیارد دلار مسدود شده است و اکنون به صورت بالفعل 25 میلیارد دلار ظرفیت برای پذیرفتن طرحهای جدید داریم و تا کنون با 12 بانک قرارداد عاملیت منعقد کرده ایم.
وی در ادامه درپاسخ به این سوال که منابع صندوق توسعه تا پایان سال چه میزان خواهد شد؟ اظهار کرد:23 درصد از درآمدهای نفتی به صندوق توسعه اختصاص داده میشود بنابراین منابع صندوق توسعه ارتباط مستقیمی با میزان فروش نفت دارد و اگر قیمت آن یا میزان فروش افزایش یابد سهم صندوق توسعه نیز بیشتر میشود.
قائم مقام صندوق توسعه با بیان اینکه مشکل منابع نداریم، افزود:فعلا به میزان کافی منابع داریم و می توانیم از طرحهای بخش خصوصی حمایت کنیم.
حسینی درباره چگونگی تبدیل منابع ارزی به منابع ریالی تصریح کرد:بنا بود این منابع از طریق بورس ارز به ریال تبدیل شود اما راه اندازی بورس ارز به تعویق افتاد و با توجه به این که حسابهای ما نزد بانک مرکزی است به بانک مرکزی اعلام کردیم که ارز را با قیمت موجود در بازار آزاد بفروشد که به بخش خصوصی اختصاص داده شود.
وی با اشاره به اینکه تا 28 اسفندماه که سال بودجه است باید 20 درصد را به ریال تبدیل کرد و به بخش خصوصی بدهیم،ادامه داد:در این مرحله سه میلیارد را به ریال تبدیل می کنیم و پس از جذب این منابع مابقی تا سقف 20 درصد را به تدریج به ریال تبدیل میکنیم.
قائم مقام صندوق توسعه ملی در باره حضور صندوق توسعه ملی در بازارهای بینالمللی گفت:بنا به اساسنامه اجازه سرمایه گذاری و خرید سهام در بازارهای بینالمللی را داریم و اکنون برای سرمایهگذاری با چند کشور در حال مذاکره هستیم.
حسینی با اشاره به این که هدف خرید سهام کلان در حد مدیریتی و بنگاه داری نیست،اظهار کرد:در سال جاری هدفگذاری صندوق سرمایه گذاری 5 میلیارد تومان است در واقع سهام را می خریم تا بتوانیم پرتفوی صندوق را مدیریت کنیم.