به گزارش موبوایران، بسیاری از جرائم و کلاهبرداریهای اینترنتی و تلفنی با استفاده از سیمکارتهای تلفن همراه سایر افراد انجام میشود، بنابراین کاربران نباید سیم کارت روشن و فعال خود را در اختیار دیگران قرار دهند. همچنین کاربران باید هنگام انتقال سند مالکیت سیمکارتهای خود، حتماً اکانتهای شبکههای اجتماعی که با آن سیمکارت فعال شدهاند را حذف کند، زیرا احتمال سوءاستفاده از اکانتها در شبکههای اجتماعی توسط خریدار سیمکارت وجود دارد.
از سوی دیگر برخی از افراد، بنا به دلایلی مجبور به استفاده از چندین سیمکارت هستند، اما بعد از مدتی ممکن است از سیمکارتی استفاده نکنند یا سیمکارت مفقود شود که در نهایت پس از چندین ماه، سیمکارت توسط اپراتورها به مالکیت فرد دیگری درمیآید. در چنین شرایطی لازم است کاربر نکاتی را مدنظر قرار دهد که پلیس فتا به این موارد اشاره کرده است.
کاربران میتوانند از طریق پیامک ۳۰۰۰۱۵۰ و پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، از تعداد سیمکارتهایی که با شماره ملی آنها ثبتشده است، اطلاع یابند و برای اطلاع از شماره سیمکارت موردنظر از طریق اپراتور مربوطه اقدام کنند.
یکی از چالشهای فعلی کاربران تلفن همراه، وجود سیمکارتهایی است که به علت عدم فعالیت کاربر، توسط شرکت ارائهدهنده خدمات ارتباطی، پس از پایان مهلت قانونی سلب امتیاز شده و مجدداً به چرخه فروش برگردانده میشود و به صورتی قانونی در اختیار کاربری دیگر قرار میگیرد.
از آنجاییکه کاربر جدید به تمام اطلاعات ذخیرهشده این سیمکارت، دسترسی خواهد داشت، اطلاعاتی شامل پیامرسانهای تلفن همراه و همه اطلاعات کاربر قبلی بدون هیچ دردسری در دسترس کاربر جدید خواهد بود که با این اتفاق، همه عواقب سوءاستفاده از اطلاعات شخصی کاربران، متوجه صاحب قانونی سیمکارت است.
مؤثرترین توصیه برای جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی دراینباره میتواند این باشد که فرد، پیش از فروش سیمکارت خود، تمامی اکانتهای فعال در شبکههای اجتماعی و پیامرسانها را غیرفعال کند و حتی لازم است پیش از واگذاری سیمکارت، کانالها و گروههای فعال در شبکههای اجتماعی را نیز غیرفعال و حذف کند و علاوه بر این عکس و فیلمهای بارگذاریشده را هم از شبکههای اجتماعی پاک کند.