به گزارش سایت طلا به نقل از تسنیم، ماندانا زنگنه در نشست با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان ایمیدرو که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: سیستان و بلوچستان را میتوان رنگین کمان معادن کشور معرفی کرد؛ چراکه این منطقه از معادن آنتیموان، تیتانیوم، مس و حتی طلا که اقتصادیترین معادن کشور بهشمار میآیند، بهرهمند است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: معدن طلای کشفشده سیستان و بلوچستان یکی از معادن اقتصادی کشور است که چندی پیش شناسایی شد و پس از مدتها مراحل اکتشاف و مطالعات آن به پایان رسید و گواهی اکتشاف این معدن با ذخیره قطعی هشت تن طلا صادر شد. برای انجام اکتشاف فراخوان جذب سرمایهگذار تا پایان مهرماه بهطور عمومی منتشر میشود تا بتوان از ظرفیتهای این پهنه برای رونق اقتصادی منطقه و ایجاد اشتغال بهره گرفت.
وی افزود: در کنار این معدن، معدن مس سیستان و بلوچستان هم از جمله ظرفیتهای نابی است که در منطقه شناسایی شده و در مرحله مطالعات اکتشافی قرار گرفته است و مطالعات این معدن هم حداکثر تا پایان امسال به اتمام میرسد. پیشبینی میشود ذخایر مس شناسایی شده در این معدن به 400میلیون تن برسد؛ اما این میزان میتواند پس از تکمیل اکتشاف افزایش ملموسی داشته باشد.
زنگنه با اشاره به اینکه در راستای شناسایی ظرفیتهای معدنی سیستان و بلوچستان در سالهای اخیر تنها نزدیک به 60درصد این استان مورد مطالعات اکتشافی معدنی قرار گرفت و بالغ بر 200 ظرفیت معدنی شناسایی شد، گفت: مطالعات پروژههای بزرگ معدنی آنتیموان، تیتانیوم، مس و طلا که جزو معادن اقتصادی کشور بهشمار میروند به اتمام رسیده یا در حال انجام است که تا پایان سال تکمیل خواهند شد.
وی افزود: در بخش فرآوری مواد معدنی هم سیستان و بلوچستان به مرحله ایجاد صنایع فرآوری رسیده است و با توجه به این پتانسیل شرکتهای بزرگ فعال در این حوزه برای ورود به این استان و انجام سرمایهگذاری و ایجاد صنایع معدنی اعلام آمادگی کردهاند.