معده درد هایی که می توانند به علت ترشح بالای اسید معده باشند. درد، سوزش، تهوع و نفخ می تواند در ادامه ترشح اسید معده برای شما ایجاد شود و شما را به دردسر بیندازد. بهترین راه پیشگیری از آن کنترل رژیم غذایی شما و نخوردن برخی مواد غذایی است.
با افزایش رژیم های غذایی قلیایی و شیوع ریفلاکس اسید بسیار از افراد به اجتناب از خوردن غذاهای اسیدی روی آورده اند.
غذاهای اسیدی آن هایی هستند که باعث ترشح اسید در بدن می شوند. اما برخی دیگر از غذاها دارای PH کم(یا اسیدی) هستند ولی همه این غذاها نمی توانند باعث یک محیط اسیدی در بدن شما تولید کنند.
غذاهای اسید ساز: بخشی از غذاها دارا بارهای اسیدی زیادی هستند مانند گوشت، پنیر، نوشابه و دانه های فرآوری شده که در نهایت اسید معده را بالا می برند. در جهت دیگر برخیدیگر از غذاها دارای بار اسیدی کمی هستند مانند میوه و سبزیجات که خاصیت قلیایی دارند.
رژیم های غذایی با بار اسیدی کم مانند میوه و سبزیجات به سلامت کلیه و قلب کمک می کنند و برعکس رژیم های با بار اسیدی بالا سلامت بدن و قلب کلیه را هدف قرار داده و آسیب می زنند و باعث افزایش فشار خون و میزان چاقی می شوند.
مضرترین و محبوب ترین غذاها با بار اسیدی زیر عبارتند از:
نوشابه های غیر الکلی و گازدار
گوشت قرمز و سایر پروتئین های حیوانی
دانه های فرآوری شده برای فست فود و نان
پنیر و محصولات لبنی
غذاهایی با PHاسیدی به عنوان مثال مرکبات و گوجه فرنگی دارای PH اسیدی پایینی هستند اما برای افرادی که دارای رفلاکس معده هستند و یا دارای سوزش معده و نارسایی داخلی هستند باید از خوردن این خوراکی ها اجتناب کنند.
مرکبات مانند لیمو، لیمو شیرین، گریپ فروت و پرتقال از جمله معروف ترین مرکبات با خاصیت اسیدی هستند.
در نوبت بعدی گوجه فرنگی و سایر محصولات بدست آمده از آن نیز می توانند همان اثر اسیدی را داشته باشند.