به گزارش موبوایران، با توجه به اینکه تحمل همه نسبت به خوراکی های تند، یکسان نیست، خوب است که یک وسیله ساده و قابل حمل برای ارزیابی میزان دقیق تندی آنها وجود داشته باشد. اکنون دانشمندان دقیقا چنین ابزاری را تولید کرده اند که به گوشی های هوشمند متصل می شود.
نمونه اولیه این دستگاه که "Chilica-Pod" نامیده شده، توسط تیمی به سرپرستی پروفسور "واراکورن لیمبوت" از دانشگاه "شاهزاده سونکلا" در تایلند ساخته شده است. این دستگاه از نوارهای حسگر الکتروشیمیایی کاغذی یک بار مصرف استفاده می کند.
بعد از افزودن نمونه ای از فلفل خشک شده به یک محلول حاوی اتانول و تکان دادن و مخلوط کردن آن، قطره ای از آن مایع روی یکی از نوارها ریخته می شود. سپس "کپسایسین"(capsaicin) موجود در نمونه که ترکیبی است که باعث تند شدن فلفل می شود، وقتی با گرافن و نیتروژن موجود در نوار مخلوط می شود، اکسید می شود و جریان الکتریکی تولید می کند. بدین ترتیب هرچه غلظت "کپسایسین" بیشتر باشد، جریان بیشتری تولید می شود.
بنابراین "Chilica-Pod" با اندازه گیری قدرت جریان قادر به تعیین سطح "کپسایسین" فلفل یا خوراکی مورد نظر است. این اطلاعات سپس توسط برنامه اختصاصی این دستگاه در نمایشگر گوشی هوشمند نمایش داده می شود.
این فناوری تاکنون بر روی شش نوع فلفل آزمایش شده است که قرائت "کپسایسین" را مطابق با آنچه تجهیزات بزرگتر و گرانتر و آزمایشگاهی بدست می دهند، ارائه داده است.
این دستگاه در کنار استفاده توسط افرادی مانند مصرف کنندگان خوراکی های تند، عطاری ها و میوه فروشی ها و رستوران داران، ممکن است در تولید داروهای حاوی "کپسایسین" نیز مورد استفاده قرار گیرد، چرا که ادعا می شود که این ترکیب باعث چربی سوزی، تسکین درد و افزایش سن ابتلا به دیابت می شود.
این تحقیق در مجله ACS Applied Nano Materials منتشر شده است.