به گزارش سایت طلا به نقل از فرارو،دو روز مانده به انتخابات آمریکا، رقابت دونالد ترامپ و جو بایدن به اوج خود رسیده است، نظرسنجیها همچنان نشان میدهد بایدن پیشتاز روند کلی انتخابات است، با این حال وضعیت آرای الکترال مبهم است و نمیتوان بایدن را پیروز قطعی انتخابات دانست. تجربه انتخابات چهار سال پیش نشان داده که براساس نظرسنجیها نمیتوان درباره شش ایالت کلیدی فلوریدا، ویسکانسین، کارولینای شمالی، آیوا، میشیگان و پنسیلوانیا اظهار نظر کرد. با این وجود براساس گزارشها اوضاع بایدن در میشیگان و ویسکانسین بهتر است، اما درباره چهار ایالت دیگر شرایط کمی متفاوت است. نظر سنجیها نشان میدهند برتری او در فلوریدا بسیار شکننده است. بایدن تصور میکند اگر در فلوریدا پیروز شود انتخابات را برده است.
به این ترتیب بعید نیست که باز هم در اتفاقی غیرمنتظره و برخلاف تصور غالب و آن چیزی که نظرسنجیها میگویند، دونالد ترامپ پیروز انتخابات شود. شاید در ساعات باقیمانده به انتخابات ورق برای ترامپ برگردد و او دوباره بتواند آرای الکترال ایالتهای نبرد را به دست بیاورد.
علی بیگدلی استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل آمریکا گفت: "در انتخابات آمریکا هیچ چیز قابل پیش بینی نیست. این نوع انتخابات منحصر به آمریکاست، هیچ کشور دیگری این پیچ و خمها و ابهامات را در انتخابات خود ندارند، رییس جمهور به طور مستقیم با رای اکثریت مردم انتخاب نمیشود. مسئله دوم این است که در انتخابات آمریکا زدو بندهای پنهانی خیلی زیاد است و لابیها نقش موثری دارند و خلاف قانون هم نیست. مسئله سوم این است که هر لحظه ممکن است حادثهای رخ دهد مانند آنچه برای هیلاری کلیونتون در سال ۲۰۱۶ رخ داد، بنابراین ما نمیتوانیم پیشبینی کنیم که چه اتفاقی رخ خواهد داد. تا روز آخر یعنی سوم نوامبر ممکن است شرایط تغییر کند."
او تاکید کرد با این حال به نظر میرسد نظر سنجیهای امسال نسبت به نظرسنجیها چهار سال پیش اعتبار بیشتری دارد.
او افزود: "در طرف دیگر قضیه در یک قرن گذشته این حد از تمایل به مشارکت در انتخابات آمریکا بیسابقه بوده است. این انتخابات برای آمریکاییها بسیار مهم است که نشان میدهد دوره ترامپ برای اکثریت مردم کشور غیرقابل قبول بوده است. تا الان بیش از ۸۰ میلیون نفر رای غیرحضوری یا پستی داده اند که باز هم بیسابقه است.»
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: "به نظرم تکلیف انتخابات تا بیش از ۶۰ درصد روشن شده و آقای بایدن امکان پیروزی بالاتری دارد. اما باید این را در نظر گرفت که ممکن است شرایط به یک حادثه کاملا تغییر کند."
بیگدلی درباره اینکه آیا ممکن است که کار به اعتراض و تشکیک در شمارش آرا بکشد؟، گفت: "هر نامزدی ۲۷۰ رای الکترال کسب کند برنده است، اگر رقابت خیلی نزدیک باشد و فاصله آرای الکترال کم باشد ممکن است این اتفاق رخ دهد. باید به این نکته توجه کرد که آقای ترامپ در اظهارات مختلف روشن نکرده که در صورت شکست کاخ سفید را مسالمت آمیز ترک میکند یا نه؟، از سوی دیگر او درباره آرای پستی و احتمال تقلب در این سیستم بارها حرف زده است. این در حالی است که رای گیری پستی مسئلهای سابقهدار در تاریخ آمریکاست و حتی در زمان جرج واشنگتن هم رایگیری پستی وجود داشته است. اگر خلاف قانون بود دیوان عالی این کشور مانع از آن میشد."
او افزود: «اگر ترامپ یا بایدن نتیجه انتخابات را نپذیرند میتوانند شکایت کنند، پس از آن شکایت در مجلس نمایندگان و سپس مجلس سنا بررسی میشود و در مجلس سنا رییس سنا و رییس دیوان عالی کشور قضاوت نهایی را انجام میدهند. برخی میگویند از ۹ عضو دیوان عالی ۶ عضو آن از قضات محافظهکار و مخالف دموکراتها هستند و ممکن است به نفع ترامپ اعمال نفوذ کنند که البته این موضوع بسیار بعید به نظر میرسد. ترامپ میتواند روند اعلام نتایج را به تاخیر بیاندازد، اما روشن است که باید ۲۰ ژانویه رییس جمهور جدید در کاخ سفید مستقر باشد.»
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با اشاره به وضعیت ایالاتهای کلیدی همچون میشیگان و فلوریدا گفت: "بایدن اهل میشیگان است و محبوبیت بالایی دارد، چهار سال پیش هیلاری کلینتون به اشتباه از وضعیت میشیگان اطمینان داشت و به این ایالت سفر نکرد که نهایتا مشخص شد اشتباه کرده و آرای میشیگان به سبد ترامپ ریخته شد حالا بایدن چند مرتبه به میشیگان سفر کرده و احتمال زیاد رای این ایالت را کسب خواهد کرد. در مورد فلوریدا که اهمیت بسیار بالایی و کارت الکترال زیادی دارد، کار جو بایدن سخت است. او با نسبت بسیار کمی جلوتر از ترامپ است، به این ترتیب وضعیت او در فلوریدا شکننده است و ممکن است در دو سه روز اخیر تغییراتی در آرای این ایالت صورت گیرد."
بیگدلی تاکید کرد: «آرای انتخاباتی در آمریکا بسیار مواج و سیال است و ممکن است مردم موضع خود را به سرعت و به خاطر مسائل بزرگ و کوچک تغییر دهند. تاکنون بیش از ۸۰ میلیون نفر رای داده اند و دهها میلیون نفر دیگر هم رای خواهند داد که میتواند تاثیر مهم و معناداری در انتخابات بگذارد.»
به گفته این استاد دانشگاه "آنچه که در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بسیار جلب توجه میکند مشارکت گسترده مردم در آن است مشارکت بیش از ۷۰ درصد است. این انتخابات برای جوانان و اقلیتها اهمیت بالایی پیدا کرده است. گروههایی که عموما به رای دادن بی اعتنا بودند. این انتخابات با این خصوصیات در یک قرن گذشته آمریکا بیسابقه بوده است. این نشان دهنده دو قطبی عمیق در این کشور است و البته نشان دهنده نارضایتی از وضع موجود هم میتواند باشد."
بیگدلی درباره این ادعای ترامپ که میگوید در هوادارانش در روز انتخابات موج قرمز به راه میاندازند و هواداران بایدن رای خود را دادهاند، گفت: «این ادعا خیلی درست نیست و بیشتر تبلیغاتی است. البته ترامپ در این مدت اخیر در ایجاد موج تبلیغاتی هم چندان موفق نبوده است، حتی عدهای میگویند بیماری کرونای او و به بیمارستان رفتنش هم حقه بازی بوده است. ترامپ و تیم او ادعاهای تبلیغاتی زیادی مطرح کرده اند از جمله اینکه ایران در انتخابات آمریکا دخالت میکند یا اینکه گفته اند از صندوق انتخاباتی آمریکا ۲.۵ میلیارد دلار دزدی شده است، اینها مظلوم نمایی کمپین ترامپ است.»