سایت خبری طلا

جزئيات تخصيص ارز به اولويت‌هاي دهگانه

معاون كل سازمان توسعه تجارت اعلام كرد كه در تخصيص ارز مرجع به اولويت‌هاي اول و دوم هيچ تغييري ايجاد نمي‌شود و حتي كالاهاي موجود در اين اولويت‌ها نيز تغييري نخواهند داشت.



کیومرث فتح‌الله کرمانشاهی با اشاره به این‌که تغییرات جدید در تخصیص ارز برای واردات به زودی اعمال می‌شود، گفت: البته زمان اجرای روش جدید از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام خواهد شد.

وی افزود: بر این اساس اولویت‌های اول و دوم طبق روال سابق ارز مرجع دریافت خواهند کرد و بنابراین در واردات کالاهای اساسی و دارو تغییری ایجاد نخواهد شد.

معاون کل سازمان توسعه تجارت با تاکید بر این‌که کالاهای اولویت‌های سوم تا پنجم ارز با دو درصد زیر قیمت بازار دریافت خواهند کرد، گفت: این ردیف کالاها بیشتر کالاهای کشاورزی هستند و با هدف حمایت از تولید داخل ارز وارداتی دریافت خواهند کرد.

کرمانشاهی افزود: اولویت‌های ششم تا دهم نیز طبق روال سابق با ارز آزاد وارد خواهند شد و تغییری دراین زمینه ایجاد نمی‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با تخصیص ارز با دو درصد زیر قیمت بازار کالاهای اولویت سوم تا پنجم با کاهش قیمت مواجه خواهند بود؟ گفت: طبیعتا باید این اتفاق رخ دهد.

به گفته معاون سازمان توسعه تجارت، در روش جدید تخصیص ارز قرار است از تولید داخل حمایت شود؛ به گونه‌ای که واردات کالاهای دارای مشابه داخلی در عمل با محدودیت‌هایی مواجه خواهد شد.

پیش از این اعلام شده بود که ارز مرجع تنها براساس اولویت‌بندی انجام شده توسط سازمان توسعه تجارت تخصیص می‌یابد؛ به این صورت که اولویت‌های بالاتر ابتدا ارز مرجع دریافت خواهند کرد و در صورت باقی ماندن ارز، اولویت‌های پایین‌تر نیز از آن بهره‌مند خواهند شد. با این وجود پس از بروز مشکلاتی در تخصیص ارز به کالاها برای واردات و تایید کم شدن عرضه آن از سوی بانک مرکزی، تخصیص ارز مرجع برای واردات باز هم محدودتر شد؛ به طوری که ابتدا به پنج گروه اول وسپس فقط به دو گروه اول تخصیص یافت.

براین اساس قرار است تخصیص ارز مرجع به اولویت‌های یک و دو با نرخ 1226 تومان، به اولویت‌های سه تا پنج با نرخ دو درصد زیر قیمت بازار و به اولویت‌های شش تا 10 با نرخ آزاد انجام شود.

به گفته یحیی آل اسحاق - رئیس اتاق بازرگانی تهران، رقم 1600 تا 1700 دلار مناسب‌ترین قیمت برای ارز دو درصد زیر قیمت بازار است.