به گزارش سایت طلا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،کامران ندری کارشناس مسائل اقتصادی، اظهار کرد: سود سپرده های بانکی با توجه به تورم بالای اقتصاد پایین بوده و این مسئله به صرفه نیست. در حال حاضر نرخ واقعی سود سپرده های بانکی به شدت منفی شده است و این منفی شدن موجب عدم تمایل مردم برای نگهداری ریال شده است.
وی ادامه داد: نگهداری ریال به این معناست که مردم منابع ریالی خود را به صورت بلند مدت در بانک ها نگهداری کنند. افزایش نرخ رشد پول و سپرده های پولی نشان دهنده این مسئله است که ریال دارایی مطمئنی برای پس انداز نبوده و مردم به دنبال دارایی های با ارزش تری نسبت به ریال هستند.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: همواره مثالی را برای ارزش ریال می زنم و معتقدم؛ ریال به سیب زمینی داغی تبدیل شده که کسی تمایلی به نگه داشتن آن ندارد و افراد سعی می کنند این سیب زمینی را از دست خود به دست افراد دیگری انتقال دهند.
ندری تصریح کرد: پایین بودن نرخ سود سپرده موجب افزایش تورم و تلاطمات در سایر بازارها باشد. تورم موجود در کشور و پایین بودن نرخ سود سپرده های بانکی موجب می شود تا افراد به سمت سوداگری پیش روند و سفته بازی در بازار به وجود آید.
وی با اشاره به اینکه نرخ سود سپرده نباید به اندازه نرخ تورم بالا رود بیان کرد: باید از منفی بودن نرخ سود واقعی کم شود. همه مسائل تورمی در کشور با افزایش سود سپرده برطرف نمی شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: البته نرخ سود سپرده های بانکی موجب ضرر مردم در بازار سرمایه می شود. سود سپرده نوسانی مانند بورس ندارد. همچنین اگر سود سپردههای بانکی افزایش پیدا کند مردم تمایلی به نگهداری پولهای خود در بازار بورس نخواهند داشت و سرمایه افراد از بازار سرمایه به سمت بانک ها روانه می شود.
ندری در پایان اظهار کرد: گر سود سپردههای بانکی افزایش پبدا کند, مردم از سود در بازار های طلا و ارز روی برمی گردانند. به طور معمول اغلب مردمی ریسک گریز ترجیح می دهند پس اندازهای خود را به صورت ریالی در بانک ها انجام دهند. البته این پس انداز ریالی در بانک ها باید در مردم رغبت ایجاد کند.