جزئیات سازوکار اتاق معاملات ارز

یک مقام مسئول با تشریح جزئیات ساز و کار اتاق معاملات ارز، گفت: بانک مرکزی مسئول ایجاد این اتاق است و در آن ارز صرفاً توسط صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی عرضه خواهد شد.

خبر را برای من بخوان

یک مقام مسئول اظهار داشت: فعلاً قرار نیست بورس ارز با شکل و شمایل پیش‌بینی شده قبلی عملیاتی شود ولی با توجه به تأکید بر اختصاص ارز مرجع به اولویت‌های اول و دوم و اختصاص ارز با قیمت 2 درصد ارزان‌تر از نرخ بازار به اولویت‌های سوم تا پنجم و همچنین واردات کالاهای در اولویت‌های 5 تا 10 با استفاده از ارز آزاد، قرار شد مرکزی با مدیریت بانک مرکزی و با حضور سازمان توسعه تجارت به نمایندگی از وزارت صنعت و گمرک به نمایندگی از وزارت اقتصاد برای مدیریت فرآیند ارز ایجاد شود.

وی توضیح داد: به این ترتیب کل فرآیند ثبت سفارش کالا، تخصیص ارز و فرآیند گمرکی توسط این مرکز مدیریت می‌شود تا فرآیند تأمین ارز برای فعالان اقتصادی تسهیل شود.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی قرار است این مرکز را ایجاد کند، افزود: تا آخرین لحظات روز پنج‌شنبه بحث‌ها در مورد ایجاد مرکز معامله بورس توسط وزارت صنعت مطرح بود ولی امروز صبح قرار شد این مرکز توسط مسئولان بانک مرکزی ایجاد شود.

به گفته این مقام مسئول، قیمت ارز در اتاق معاملات ارزی به صورت روزانه تعیین می‌شود به طوری که بانک مرکزی قیمت روز بازار را مشخص کرده و نرخ ارز در اتاق معاملات ارزی، دو درصد کمتر از قیمت بازار خواهد بود.

وی تصریح کرد: در اتاق معاملات ارزی تنها بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی ارز عرضه خواهند کرد و حداقل ارزی که در طی سال جاری در این اتاق معامله می‌شود حدود 10 تا 15 میلیارد دلار بپیش‌بینی می‌شود.

وی در مورد تفاوت‌های اتاق معاملات ارزی با بورس ارز نیز به فارس گفت: در بورس ارز قیمت براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود ولی در اتاق معاملات ارزی، قیمت توسط بانک مرکزی مشخص خواهد شد.

وی تأکید کرد: همچنین در بورس ارز، صادرکنندگان موظف بودند ارز حاصل از صادرات را در این بازار عرضه کنند ولی در اتاق معاملات ارزی، عرضه ارز صادرکنندگان موضوعیتی ندارد.