سایت خبری طلا

امنیت گوشی هوشمند خود را با رعایت چند نکته بالا ببرید

منبع: سایت طلا


برای قفل صفحه خود از پین کد استفاده نکنید. زیرا ساده‌ترین روش ممکن برای نفوذ است، فقط کافی است هنگامی که کد را وارد می‌کنید فردی مخفیانه شما را نگاه کند.


به گزارش موبوایران، با توجه به اینکه امروزه تلفن همراه نقش بسزایی در تعاملات اجتماعی و بطور کلی در زندگی فردی انسان‌ها دارد، نقش امنیت بیش‌تر از هر زمان دیگری خود را نمایان می‌کند. پرداختن به بحث امنیت ارتباطات در درجه اول از وظایف شرکت‌های متولی امر و در درجه دوم وظیفه فردی کاربران است. در ادامه سعی داریم نکاتی را که می‌تواند موجب ارتقاء سطح امنیت دستگاه‌های تلفن همراه شود را آموزش دهیم.

۱. نکته اول: فعالسازی قفل صفحه

در تلفن‌های همراه در صورتی که مدت کوتاهی از گوشی هوشمند خود استفاده نکنیم (به عنوان مثال ۳۰ ثانیه)، گوشی هوشمند شما باید به صورت خودکار قفل شود. این امر نه تنها برای گوشی‌های هوشمند بلکه برای تبلت یا لپ‌تاپ شما نیز ضروری میباشد. این سادهترین روش برای جلوگیری از نفوذ و تامین امنیت دستگاههای مورد استفاده میباشد.

برای قفل صفحه خود از پین کد استفاده نکنید. زیرا ساده‌ترین روش ممکن برای نفوذ است، فقط کافی است هنگامی که کد را وارد می‌کنید فردی مخفیانه شما را نگاه کند. به جای آن، پسورد اختصاصی انتخاب کنید، این پسورد باید به اندازه کافی طولانی بوده و ترکیبی از حروف، اعداد و نمادها باشد.

گزینهی دیگر قفل صفحه استفاده از الگو‌های قفل صفحه است، الگوی دشواری انتخاب کرده و سپس گزینهنمایش الگو هنگام وارد کردن آن را غیر فعال کنید.

همچنین اگر اثر انگشت به عنوان گزینهای در گوشی هوشمندتان موجود می‌باشد شما می‌توانید علاوه بر الگو، از اثر انگشت خود به منظور فعال کردن تلفن همراه خود استفاده کنید.

۲. نکته دوم: برنامه‌های خود را بررسی کنید

با توجه به سیاست‌های مالی موجود درروند شکل گیری دستگاه‌ها، امنیت قادر به پیشروی همزمان با پیشرفت بازار‌های تلفن‌‏های همراه نمی‌باشد. در واقع شرکتها تمرکز خود را بیشتر بر روی بازاریابی محصولات خود گذاشته‌اند تا پروژهی حفاظت از اطلاعات کاربرانشان؛ و این یکی از دلایلی است که گاهی اوقات منجر به بروز مشکل در برخی از محصولات تولید شده در شرکت‌ها می‌شود.

در این قسمت به برخی از نکاتی که رعایت کردن آن‌ها شانس آلوده شدن گوشی هوشمند شما توسط برنامه‌های مخرب را کاهش می‌دهد، ارائه نموده‌ایم:

همیشه از فروشگاه‌های نرم‌افزاری رسمی به منظور دانلود و نصب اپلیکیشن استفاده کنید. هم‌چنین گزینه امکان نصب برنامهتوسط مارکت‌های دیگر را غیر فعال کنید. مارکت‌های دیگر معمولا حاوی بدافزار‌هایی هستند که به گوشی‌های هوشمند شما آسیب وارد میکنند.

فقط اپلیکیشنهایی را که در اپ‌استورهای رسمی وجود دارند، نصب کنید. این بدان معناست که هیچ برنامهای از طرف سایر افراد، بدون توجه به اینکه آیا آن نرم‌افزار از دوستان شما، تبلیغات، وبلاگ‌هاست، در هر صورت نصب نکنید.

اگر سیستم عامل شما اندروید میباشد، میتوانید گزینهی نصب برنامه از منابعی غیر از Play Store را (از طریق Settings -> Security) غیر فعال کنید.

۳. نکته سوم: مراقب استفاده از مرورگر وب خود باشید.

یک برنامهبلاک‌کنندهپیام‌های تبلیغاتی نصب کنید. نه به این خاطر که تبلیغات ممکن است برای شما ایجاد مزاحمت کنند، بلکه به این دلیل که آن‌ها میتوانند توسط مجرمان اینترنتی مورد سوءاستفاده قرار بگیرند، بد‌افزار‌ها میتوانند از طریق سرور‌های تبلیغاتی در تلفن هوشمندتان نفوذ کنند و حتی بدون کلیک بر یک لینک، امکان آلوده شدن گوشی شما وجود دارد!

مسدود کردن پاپ‌آپ‌ها نیز به شما کمک خواهد کرد، شما میتوانید این کار را از تنظیمات مرورگر انجام دهید. برای مثال در مرورگر کروم، فقط باید به تنظیمات Settings > Site Settings > Pop-ups> رفته و از مسدود کردن آن اطمینان حاصل نمایید.

۴. نکته چهارم: مراقب حملات فیشینگ باشید

فیشینگ (phishing) در واقع تلاش به منظور بدست آوردن اطلاعاتی مانند نام کاربری، گذر‌واژه، اطلاعات حساب بانکی و… از طریق جعل یک وب‌سایت، آدرس ایمیل وغیره گفته می‌شود. قرار دادن یک صفحه فیشینگ بر روی گوشی هوشمند شما به مراتب از قرار دادن آن بر روی کامپیوتر شخصیتان و یا لپتاپتان سخت‌تر است.

امنیت خود را در مقابل حملات فیشینگ در تمامی دستگاههای خود چه دسک‌تاپ، لپ‌تاپ، تبلت و یا گوشیهای هوشمند حفظ کنید. بر لینکهای مشکوک که خودتان درخواست نکردهاید، کلیک نکنید. هم‌چنین مراقب فایلهای ضمیمهای که از طریق ایمیل یا سرویسهای پیامرسانی سریع، دانلود میکنید باشید.

۵. نکته پنجم: مکانیابی از راه دور دستگاه خود را فعال کنید

در صورتی که گوشی هوشمند شما به سرقت رفته باشد، سادهترین راه برای کنترل از راه دور آن، نصب یک برنامه اختصاصی است و اطمینان از فعال سازی گزینهردیابی مکان است.

در سیستم عامل IOS برنامه "آیفون من را پیدا کن " (Find my iPhone) "، در مایکروسافت برنامه " (Find my phone) " و در سیستم عامل اندروید برنامهمدیریت دستگاه اندروید " (Android Device Manager) "جهت ردیابی تلفن هوشمند وجود دارد.

۶. نکته ششم: فعال سازی بک‌‏آپ خودکار

در cloud بکآپ گیری خودکار داشته باشید. این انتخاب برای همه‏ سیستم‌‏های عملیاتی ممکن میباشد، شما فقط باید آن را فعال کنید.

در صورتی‌که تلفن همراه شما مفقود شود یا به سرقت رود، نگران نداشتن بک‌‏آپ از همه اطلاعات روی آن نباشید. همه داده‌ها و برنامه‌ها به صورت خودکار روی کلود cloud بار‌گذاری می‌شوند.