به گزارش موبوایران به نقل از تجارت نیوز،آنگونه که رسانهها گزارش دادهاند، شرکت سونی، محصول جدید خود یعنی کنسول پلیاستیشن ۵ را در کشورهای آمریکا، کانادا، کره جنوبی، نیوزیلند، مکزیک، و استرالیا، روز ۱۲ نوامبر ۲۰۲۰ مصادف با ۲۲ آبان سال جاری، عرضه میکند. این محصول یک هفته بعد به دست علاقهمندان در کشورهای دیگری که البته احتمالا تحریم نیستند، میرسد.
سونی قیمت نسخه معمولی یا به عبارتی دیسکدار محصول جدید خود را ۴۹۹ دلار و نسخه دیجیتال آن را ۳۹۹ دلار قیمت اعلام کرده است. این قیمتها با احتساب نرخ امروز دلار در صرافی ملی، تا ساعت ۱۴:۳۰ (۲۶ هزار و ۷۰۰) تومان، به ترتیب معادل حدود ۱۳ میلیون ۳۰۰ هزار و ۱۰ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان است.
به نظر میرسد برخی فروشگاهها و سایتها در ایران اقدام به پیشفروش این محصول در کشور کردهاند. برای مثال فروشگاهی، مدل دیجیتال ادیشن این محصول را به قیمت ۱۵ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان و مدل استاندارد ادیشن آن را سه میلیون تومان بیشتر، عرضه میکند. البته این قیمت برای تحویل یک تا سه ماه بعد از تاریخ عرضه جهانی آن است.
فروشنده یکی از فروشگاهها گفت که احتمالا این محصول، مدتی بعد از عرضه جهانی آن، وارد بازار ایران میشود و به قیمت ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان به فروش میرسد.
فروشنده دیگری، اما گفت این محصول در همان روزهای نخستهای عرضه جهانی وارد بازار ایران هم میشود؛ البته با قیمت کاذب که احتمالا بین ۳۵ تا ۴۲ میلیون تومان خواهد بود. شواهد نشان میدهد که اتفاق مشابهی در مورد آیفون ۱۲ نیز رخ داده است و اکنون قیمت آن در بازار ایران، تفاوت فاحشی با ارزش دلاری آن دارد.
وابستگی قیمتها به نرخ دلار
ابراهیم درستی، رئیس اتحادیه کشوری صنف فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری، گوشی تلفن همراه و لوازم جانبی، در مورد شرایط بازار پلیاستیشن گفت: قیمت همه کالاهایی که وارداتی هستند و تولید داخل ندارند، به قیمت ارز وابسته است و به همین دلیل، امکان دارد به صورت لحظهای تغییر کند.
او گفت: پایین آمدن قیمت محصولات با توجه به روند کاهشی نرخ ارز و در کل، تعیین ارزش اینگونه کالاها، بستگی به قیمتی دارد که شرکتهای واردکننده و توزیعکننده، مشخص میکنند؛ به عبارت دیگر فروشگاهها در این زمینه نقش چندانی ندارند.
این فعال صنفی بیان کرد: اکنون در بازار پلیاستیشن، هم به دلیل پایین آمدن قدرت خرید مردم و هم به دلیل شروع فصل مدارس و امتحانات، رکود حاکم است؛ مصرف اینگونه کالاها در تابستان یا عید نوروز بیشتر میشود. از سوی دیگر، چنین محصولاتی با توجه به شرایط اقتصادی در اولویت خرید مردم نیست.
به گفته درستی، اگر قیمت محصولات اصلی که در سبد خرید خانوارها قرار دارد، متعادل شود، میتوان به رونق بیشتر بازار محصولات سرگرمی امیدوار بود.
قیمتهای متنوع انواع پلس استیشن در فروش آنلاین
با جستجو در سایتها هم میتوان پلیاستیشنهایی با قیمتهای متنوع را پیدا کرد. برای مثال در سایتی پلیاستیشن ۴ سفید ریجن ۲ با هارد ۵۰۰ گیگ، ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد. در همین سایت، کاربر باید برای خرید پلی استیشن پرو باندل لیمیتد ادیشن دو، ۱۱ میلیون و پانصد هزار و برای پلی استیشن ۴ SLIM، هارد ۱ ترابایت، سفارش آسیا، ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بپردازد.
همچنین پلی استیشن ۴ SLIM، طلایی با هارد ۵۰۰ گیگ و سفارش اروپا نیز ۱۳ میلیون تومان عرضه میشود که البته دو دسته بازی دارد. این فروشگاه تاکید کرده است به دلیل نوسانات قیمت دلار، کاربر قبل از اقدام به خرید، باید با آنها تماس بگیرد.
در فروشگاه اینترنتی ترب نیز، شرایط از نظر قیمتی همینگونه؛ برای مثال پلیاستیشن ۴ باندل با حافظه پانصد گیگابایتی، ۷ میلیون و پانصد هزار تومان یا پلی استیشن ۴ پرو، با هارد یک ترابایتی بین حدود ۱۱ میلیون تا ۱۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان عرضه میشود.
در دیجیکالا هم قیمتها متفاوت است؛ مثلا مجموعه کنسول بازی سونی مدل ۴ پرو با ظرفیت ۱ ترابایت، ۱۹ میلیون تومان عرضه میشود. فروشندهای ورژن ۲ پلی استیشن مدل ۴ پرو، با ظرفیت ۱ ترابایت را ۱۴ میلیون و ۱۸۰ هزار تومان، به فروش میرساند.
البته در این فروشگاه اینترنتی نیز قیمتهای پایینتر وجود دارد. برای مثال کاربران میتوانند کنسول بازی سونی مدل PlayStation Classic را با قیمت یک میلیون و ۶۶۰ هزار تومان خریداری کنند.
به همین ترتیب، قیمتهای لوازم جانبی پلیاستیشن نیز متفاوت است. برای مثال در مورد دسته بازی، هم مدل ۵۰۰ هزار تومانی آن پیدا میشود، هم بیش از ۸ میلیون تومانی. نرخهای متعددی میان این دو هم در بازار وجود دارد.
همچنین بازیها انواع متفاوتی دارند؛ مثلا از ۲۰۰ هزار تا بیش از یک میلیون تومان. البته در دیوار و شیپور، بازیهای در اصطلاح کپیخورده، با قیمتهای بسیار پایینتر یافت میشوند.
مشخصات پلیاستیشن ۵
پلیاستیشن ۵ ( PlayStation ۵) پنجمین کنسول بازی از پلیاستیشن است که سونی اینتراکتیو انترتینمنت آن را توسعه دادهاست.
نخستین گزارشها از این کنسول بازی، از سوی مارک سرنی در گفتگو با وایرد بود که در آوریل ۲۰۱۹ منتشر شد.
پلیاستیشن ۵، در میانههای نوامبر ۲۰۲۰ برای فروش جهانی، آماده شد. این کنسول، بازیهای گزینششدهٔ پلیاستیشن ۴ را نیز اجرا میکند.
کنسول پلیاستیشن ۵ از معماری رایزن ایامدی، بر پایهٔ نسخهٔ ۷ نانومتری معماری ذن ۲ با ۸ هسته و ۱۶ رشتهٔ پردازشی بهره میبرد. پردازش گرافیکی این کنسول، از خانوادهٔ رادئون و بر پایهٔ ریز معماری تازهٔ همین شرکت، با نام ریزمعماری آر. دی. ان.ای است که توانایی رهگیری پرتو بیدرنگ را دارد. این کنسول بازی، از درایو حالت جامد (SSD) سود میبرد که به بارگذاری تندتر و چالاکی بیشتر محیط بازیها، میانجامد. همچنین، پشتیبانی از ۸کی نیز فراهم شدهاست.
در اوایل سال ۲۰۱۹، گزارش مالی سونی بر اساس سهماههٔ منتهی به ۳۱ مارس ۲۰۱۹ تأیید کرد که سختافزار تازهٔ نسل بعدی در حال توسعه است، اما زودتر از آوریل ۲۰۲۰ ارائه نمیگردد.
سختافزار و ویژگیهای پلیاستیشن ۵
مشخصات تأییدشدهٔ این کنسول در اکتبر ۲۰۱۹ منتشر گردید. کنسول پلیاستیشن ۵ از معماری رایزن ایامدی و بر پایهٔ نسخهٔ ۷ نانومتری معماری ذن ۲ با ۸ هسته و ۱۶ رشتهٔ پردازشی است. پردازش گرافیکی این کنسول نیز از خانوادهٔ رادئون و بر پایهٔ ریز معماری جدید همین شرکت موسوم به ریزمعماری آر. دی. ان.ای است که توانایی رهگیری پرتو بیدرنگ را نیز شامل میگردد. کنسول جدید مجهز به یک درایو حالت جامد (SSD) است که نشانگر زمان بارگذاری سریع به همراه پهنای باند بیشتر برای بازیهای دارای جهان باز وسیع است. همچنین امکان پشتیبانی از وضوح ۸کی نیز فراهم گردیده است.
دوالسنس نام دستهٔ معرفی شده برای پلی استیشن ۵ است که در تاریخ ۷ آوریل سال ۲۰۲۰ معرفی شد. دوالسنس برگرفته از دسته دوالشاک است با تفاوتهایی که از نظرخواهی از طراحانبازی و کاربران صورت گرفتهاست.
این دسته دارای محرکهای متغیر است که سطح مقاومت آنها قابل تغییر برای کابران میباشد. درحالی که دوالسنس اکثر دکمههای دوالشاک را دارا میباشد. نام دکمهٔ Share به Create تغییر یافتهاست که به این دکمه قابلیتهای بیشتری برای اشتراک گذاری و ساخت محتوا در داخل کنسول را با دیگر کاربران میدهد.
تجهیزات جانبی پلیاستیشن ۵
همراه با معرفی خود کنسول، تجهیزات جانبی نظیر ایستگاه شارژ برای دستهٔ دوالسنس، دوربین HD جدید، و یک کنترل از راه دور برای رسانههای کنسول نیز معرفی شد. همچنین هدفون جدیدی تحت عنوان Pulse ۳D نیز معرفی شد که برای بهره بردن از تکنولوژی صدای سه بعدی کنسول ساخته شدهاست.
پلیاستیشن ۵ رابط کاربری کاملاً بازسازی شدهای نسبت به پلیاستیشن ۴ دارد که با هدف دسترسی آسان به اطلاعات طراحی شده. یکی از ویژگیهای این رابط کاربری گرفتن آپدیتهای زنده است که کاربران مجبور به جستجو و صبر کردن برای مشاهده فعالیتهای دوستان خود و مشاهده فعالیتهای در دسترس در بازیها نباشند. مارک سرنی دربارهٔ این موضوع گفتهاست " ما نمیخواهیم یک کاربر بازی را باز کند، ببیند که چهخبراست، و دوباره بازی را باز کند که ببیند چه خبر است! "
بازیها
همانند کنسولهای نسل پیش، مجله وایرد گزارش دادهاست که سازندگان بازیهای ویدئویی، به ساخت بازیها برای هردو کنسول پلیاستیشن ۴ و پلیاستیشن ۵ ادامه خواهند داد. الکترونیک آرتس اعلام داشتهاست که بازیهایی که در سال ۲۰۲۰ میلادی برای پلیاستیشن ۴ آمدهاند، بهروزرسانیهای رایگانی برای قابل بازی بودن در پلیاستیشن ۵ دریافت خواهند کرد.
همچنین بانجی نیز گفتهاست که بازیکنان بازی "سرنوشت ۲" میتوانند بازیشان را با بهروزرسانی رایگان به ورژن پلیاستیشن ۵، بدون هیچ هزینهای بهروز کنند. همچنین کنسول پلیاستیشن ۵ از قابلیت «چندنسلی» برای چندسکویی استفاده میکند که به کاربران این قابلیت را میدهد که در یک کنسول بازیشان را پیش ببرند، و در کنسول دیگر پیشرویشان را ادامه دهند. بازیکنان از کنسولهای دیگر نیز میتوانند هنگام بازی آنلاین به بازیکنان پلیاستیشن ۵ بپیوندند.
سونی همچنین اعلام کردهاست که پلیاستیشن ۵ از سازگاری عقبرو پشتیبانی میکند.