امروزه با بالارفتن سن و سبک تغذیه رایج بین مردم با بیماری شایعی به نام کبد چرب رو به رو هستیم. کبد چرب می تواند شما را با مشکلات عدیده ای مواجه کند و کبد شما را از کار بیندازد. نقطه روشن در بیماری کبد چرب این است که شما می توانید با داشتن یک رژیم غذایی و پیروی از یک دستور العمل ساده به راحتی بیماری خود را درست کنترل بگیرید.
اگر خود شما و یا یکی از عزیزانتان به بیماری کبد چرب مبتلا است به شما توصیه می کنیم که نه تنها باید از یک دستور العمل برای تغذیه خود پیروی کنید بلکه باید از خوردن برخی از مواد غذایی نیز به شدت خودداری کنید.
از مصرف فست فودها، غذاهای چرب و غذاهایی که در تهیه آنها از روغنهای صنعتی مضر استفاده شده است تا حدامکان بپرهیزید، چون در دراز مدت ممکن است سبب التهاب کبد و به تبع آن سیروز کبدی شود.
سعی کنید روزتان را با یک صبحانه سالم و سرشار از فیبر بالا و دارای غلات کامل مانند چاودار آغاز کنید، جهت بهبود کارکرد کبد میشود
از نوشیدن الکل و مصرف دخانیات پرهیز کنید زیرا تاثیر منفی بر فعالیت کبد دارد و زمینه ساز بروز بیماریهای کبد چرب و سیروز کبدی است.
با کاهش مصرف شیرینی، شکر، قند و ترکیبات قندی از سلامت کبد خود محافظت کنید.
اضافه کردن سبزیجات به رژیم غذایی برای کسانی که میخواهند کبد سالم تری داشته باشند ضروری است. از بین سبزیجات اسفناج و کلم بروکلی برای سلامت کبد بسیار مفید است.
از بادام که منبع غنی از ویتامین ای و سایر ترکیبات مفید بوده و قادر به محافظت از بدن در برابر بروز کبد چرب است، استفاده کنید.
از مصرف نادرست و افراطی مکملها و داروهای گیاهی با این تصور که به زعم گیاهی بودن هیچ صدمهای به بدن وارد نمیکنند، بپرهیزید چرا که میتواند منجر به هپاتیت یا نارسایی کبدی شود.
کاهش وزن و جلوگیری از چاقی که منجر به کبد چرب غیر الکلی و تورم کبد میشود، در سلامت کبد مؤثر است.
دوز نامناسب و مصرف بی رویه استامینوفن یکی از عوامل آسیبرسان به کبد است.
از مصرف بیش از حد ویتامین A که در میوه و سبزیجات زرد و نارنجی رنگ بیشتر دیده میشود و سلامت کبد را تهدید میکند، بپرهیزید.
از مصرف بیش از حد چای پر رنگ و معطر، ترشی و چیپس بپرهیزید.
به میزان متعادل و کم قهوه بنوشید، احتمال آسیب کبدی که در اثر مصرف الکل یا غذای ناسالم ایجاد می شود را کاهش میدهد.
به جای چای سیاه، چای سبز که سرشار از آنتی اکسیدان است بنوشید اما نه در حد افراط!
مواد غذایی دارای پلی فنول مانند بلوبری، تمشک، شاه توت، شکلات تلخ، زیتون و انواع آلو، رزماری، پونه کوهی که درصد ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را کاهش میدهند، مصرف کنید.
گریپ فروت، گردو، لیمو، آووکادو، سیر، چغندر، سبزیجات با برگهای سبز پررنگ و زردچوبه مهمترین غذاهایی هستند که کبد را سالم نگه میدارند.