به گزارش سایت طلا به نقلاز فرارو،فِرد هایات" ستون نویس و تحلیلگر "واشنگتن پست"، در مقاله ای، به سه سناریو احتمالیِ اقدامات و رفتارهای ترامپ پس از شکست در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا پرداخته است. وی در این رابطه مینویسد:
«دونالد ترامپ در برهه کنونی، بحرانی بیسابقه را در ایالات متحده آمریکا ایجاد کرده است. رویکردهای جنجالی ترامپ پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، این کشور را با چالشی عمیق رو به رو کرده و عملا آن را در وضعیت هشدار قرار داده است. در این راستا، بسیاری از افکار عمومی در آمریکا و دیگر کشورهای جهان از خود میپرسند که اقدامات احتمالی ترامپ در برهه کنونی چه خواهند بود؟ در این راستا، به نظر میرسد که میتوان سه سناریو عمده را در این رابطه ارائه کرد.»
سناریوی اول: ترامپ سعی میکند که نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا را نامشروع جلوه داده و لغو کند
دونالد ترامپ قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، بارها و بارها گفت که اگر نتیجه انتخابات را ببازد، قطعا این مساله، نتیجه وقوع تقلب بوده است. وی حتی با منصوب کردن فردی در دیوان عالی آمریکا که کاملا به وی وفادار بود، زمینه را برای پیروزی خود در صورت ارجاع مساله انتخابات آمریکا به دیوان عالی این کشور نیز فراهم کرد. وی بلافاصله پس از اینکه مشخص شد بازنده انتخابات است، نقشه خود را (جنجال افکنی) عملی کرد.
ترامپ در ابتدا گفت: "جو بایدن نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا را به سرقت برده است". وی مدعی شد که نتیجه انتخابات بسیار نزدیک بوده و متحدان بایدن، با استفاده از ابزار رسانه، وی را در نهایت پیروز انتخابات کرده اند. در واقع، ترامپ، جوبایدن و متحدانش را به دروغگویی و فریبکاری در روند انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ این کشور متهم کرد.
وی (ترامپ) حتی وکلای خود را وادار کرد تا دعاوی مبنی بر وقوع تقلب در انتخابات آمریکا را به محاکم قضایی این کشور ارجاع دهند. آنها در این اقدام خود، به منطقی بودن ماهیت عملشان هیچ توجهی نداشتند و صرفا به دنبال تنش آفرینی بودند. "ویلیام بار" دادستان کل آمریکا از سوی ترامپ مامور شده که هرگونه ادعای وقوع تقلب در انتخابات آمریکا را دنبال کند. ترامپ حتی "مارک اسپر" وزیر دفاع خود را نیز که او را فردی غیرقابل اعتماد برای اهداف و منافعش میدانست، فورا اخراج کرد. امری که نگرانیها در جامعه آمریکا را به اوج خود رسانده است.
اگر ترامپ بخواهد همچنان در قالب سناریویِ تلاش جهت لغو نتیجه انتخابات آمریکا قدم بردارد، باید از ظرفیت تمامی نهادها و دستگاههای قانونی و اجرایی آمریکا، در راستای دستورکار و منافع شخصی خود بهره ببرد که این مساله قطعا هزینههای سنگینی را برای آمریکا به دنبال خواهد داشت و باید انتظار داشت که جامعه آمریکا نیز درگیر آشوبها و اعتراضات گسترده شود.
سناریو دوم: ترامپ میداند که در انتخابات شکست خورده و سعی دارد کار را برای بایدن سخت و خود را آماده حضور مجدد در قدرت کند
در چهارچوب این سناریو، دونالد ترامپ با دروغهای خود سعی میکند تا قریب به ۷۳ میلیون نفری را که به وی رای داده اند، تا جای ممکن بر علیه جو بایدن تحریک کند و به دولت وی، برچسب نامشروع بزند. بدون تردید در قالب این سناریو، ترامپ تا جای ممکن مظلوم نمایی خواهد کرد و سعی میکند تا کمکهای مالی گستردهای را برای خود جذب کند و با تاکید بر وقوع تقلب گسترده در انتخابات ۲۰۲۰ و پایمال شدن حق و حقوقش، بار دیگر خود را جهت رقابت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا آماده خواهد کرد. در واقع، در چهارچوب این سناریو، ترامپ سعی میکند تا جای ممکن بایدن را تضعیف و شانس برگشت خود به قدرت را افزایش دهد.
ترامپ برنامه خاصی ندارد و با عصبانیت و ناباوری، به شکست خود در انتخابات ۲۰۲۰ اعتراف میکند
در چهارچوب این سناریو، دونالد ترامپ با خشم و عصبانیت، اقدام به انجام تسویه حسابهای شخصی در وزارت دفاع آمریکا و همچنین نهادهای اطلاعاتی این کشور خواهد کرد. در واقع، وی سعی میکند تا آن دسته از مقامات دولت خود را که به نوعی آنها را در شکستش در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا مقصر میداند، از کار برکنار کرده و از این طریق، از آنها انتقام بگیرد. بدون تردید در این چهارچوب، نزدیکان ترامپ تمام سعی خود را خواهند کرد تا بتوانند تا جای ممکن، خشونت و پرخاشهای سیاسی او را کنترل کنند. در این چهارچوب، به نظر میرسد که ترامپ همچنان شکایتهای حقوقی خود علیه انتخابت ۲۰۲۰ آمریکا در ایالتهای مختلف و پیروزی بایدن را حفظ کند و از این طریق، فشارها بر بایدن و دولت آتی او را حفظ کرده و حتی افزایش دهد.
آنچه انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا به وضوح نشان داد این بود که اقدام ترامپ در عدم پذیرش شکست در انتخابات، خسارتی جبران ناپذیر برای دموکراسی آمریکایی است. ترامپ به راستی، اعتماد عموم جامعه آمریکا به نظام انتخاباتی این کشور را زیر سوال برده است و از بین بردن سرمایه اجتماعی در این زمینه، خود خسارتی وحشتناک به ساختار سیاسی آمریکا است. بدون تردید این خسارات، به سرعتِ ناپدید شدنِ ترامپ از عرصه قدرت سیاسی آمریکا، ناپدید نخواهند شد و تاثیرات بلندمدتی را از خود به جا میگذارند.