گوشت چرخ کرده یکی از پر استفاده ترین انواع گوشت می باشد که در غذا های مختلفی مانند انواع برگر ها و... استفاده می شود. اگر گوشت چرخ کرده را به صورت آماده از بازار خریداری می کنید می توانید از طریق این چهار روش از کیفیت آن مطلع شوید.
به طور معمول از آنجا که گوشت چرخ کرده در معرض هوای بیشتری قرار دارد زودتر فاسد می شود. همچنین تشخیص کیفیت گوشت چرخ کرده بسیار سخت تر از دیگر انواع گوشت ها می باشد.
هرچند باکتری های فاسد کننده گوشت عموما برای بدن انسان مضر نیستند اما باعث از بین رفتن کیفیت گوشت و بو و طعم بد آن می شوند. اما در کنار این باکتری ها، باکتری های بیماری زا نیز وجود دارند که می توانند باعث مسمومیت و دیگر مشکلات سلامتی شوند.
در ادامه چهار روش بسیار ساده تشخیص کیفیت گوشت چرخ کرده را به شما خواهیم گفت.
1. اولین قدم برای تشخیص کیفیت گوشت رنگ آن است. رنگ گوشت تاز، سالم و با کیفیت قرمز است. اگر رنگ گوشت قهوه ای یا مایل به خاکستری باشد که گوشت شروع به فاسد شدن کرده است و نباید آن را خریداری یا مصرف کنید.
2. گوشت تازه و سالم یک بافت باقوام و نسبت سفت دارد که بر اثر لمس شدن از یکدیگر جدا می شود اما گوشت فاسد بافتی چسبناک و لزج دارد.
3. بو کردن گوشت نیز یکی دیگر از راه های تشخیص کیفیت گوشت است. گوشت باید بوی ملایم و خوبی داشته باشد اما اگر یک بوی تند و عجیب از خود ساتع می کند این گوشت فاسد است. توجه داشته باشید که روش چندان دقیقی نیست چرا که باکتری های بیماری زا از خود بویی ایجاد نکرده و تنها باکتری های فساد بو تولید می کنند در نتیجه اگر گوشت بافت یا رنگ نا مناسبی داشت و بوی بدی هم نمی داد بازهم باید از خرید و مصرف آن اجتناب کنید.
4. تاریخ تولید و انقضا را چک کنید. به طور معمول تاریخ انقضا زمانی را مشخص می کند که گوشت شروع به فاسد شدن می کند. هرچند باید شرایط نگه داری آن را نیز در نظر بگیرید. اگر گوشت در یخچال نگه داری شده، پس از اتمام تاریخ انقضا دیگر نباید مصرف شود اما اگر منجمد شده است ممکن است حتی تا چهار ماه پس از تاریخ انقضا نیز دوام بیاورد.