آیا می توانیم تخمه آفتابگردان را با پوست بخوریم؟
یکی از بحث های دوران کودکی همه ما این بوده است که نباید تخمه آفتابگردان را با پوست بخوریم و ما نیز در دوران قدرت شکستن آن را نداشتیم. اما واقعا تخمه آفتاگردان را با پوست خوردن می تواند به سلامت ما آسیب بزند؟
آیا می توانیم تخمه آفتابگردان را با پوست بخوریم؟
یکی از بحث های دوران کودکی همه ما این بوده است که نباید تخمه آفتابگردان را با پوست بخوریم و ما نیز در دوران قدرت شکستن آن را نداشتیم. اما واقعا تخمه آفتاگردان را با پوست خوردن می تواند به سلامت ما آسیب بزند؟
دانه های آفتابگردان که از مرکز خشک شده گیاه آفتابگردان می آیند دارای چربی های سالم، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. آن ها به عنوان میان وعده در غذاهای پخته شده، یا سالاد پاشیده یا ماست بسیار خوشمزه هستند.
با این حال از آنجا که می توانید آن ها را به صورت کامل یا پوسته ای خریداری کنید ممکن است فکر کنید خوردن پوسته ها بی خطر است یا مغذی هستند.
دانه های آفتابگردان یک پوسته بیرونی راه راه سفید و مایل به خاکستری دارند که یک هسته را در خود نگه می دارند. هسته یا گوشت یک دانه آفتابگردان قسمت خوراکی است. قهوهای مایل به زرد ، جویدن آن نرم و دارای طعم و بافت کمی کره است. پوسته هایی که بدنه نیز نامیده می شوند ، سخت ، الیافی و جویدن آن دشوار است. آنها فیبرهای زیادی به نام لیگنین و سلولز دارند که بدن نمی تواند هضم کند.
اگر تکه های کوچک پوسته را قورت دهید ضرری ندارد. با این وجود اگر مقدار زیادی بخورید پوسته ممکن است باعث انسداد دستگاه روده شود که می تواند خطرناک باشد. پوسته های بذر از هر نوع گیاه خوراکی می توانند در روده کوچک یا بزرگ شما جمع شده و توده ای تشکیل دهند که به آن بزوآر نیز گفته می شود. این می تواند باعث یبوست، درد روده و در بعضی موارد روده نهفته شود.
روده نهفته به این معنی است که مقدار زیادی مدفوع در روده بزرگ یا راست روده شما گیر کرده است. ممکن است دردناک باشد و در بعضی موارد باعث بواسیر یا آسیب جدی تر مانند پارگی در روده بزرگ شما شود. پوسته های دانه آفتابگردان ممکن است دارای لبه های تیز باشند که در صورت بلعیدن می تواند گلو شما را خراش دهد.