تمامی غذاها دارای طبع در طب سنتی هستند که باید با توجه به فصلی که در آن قرار داریم از خوردن برخی پرهیز و به خرودن برخی دیگر روی بیاوریم. آن دسته از غذاهایی که باید از آن ها در فصل سرد پاییز و زمستان پرهیز کنیم دارای طبع سرد و خشک هستند. این غذاها باعث تشدید سرما در بدن می شوند در نتیجه باید از آن ها دوری کنید.
سرکه، آبغوره و هر نوع ترشیجات و میوه های ترش می توانند باعث تشدید سردی و خشکی در بدن شوند در نتیجه باید در خوردن آن ها احتیاط کرد. حبوبات را می توان گفت مناسب این فصول سرد هستند مانند نخود و لوبیا اما درباره عدس دارای طبع سرد نیست اما میتواند باعث خشکی شود در نتیجه خوراک آن را کنترل کنید.
مصرف دمنوش های دارچین، آویشن و بابونه را جدی بگیرید و آن ها را مصرف کنید. اما لبنیات، به طور کامل لازم به حذف کردن آن ها نیست اما برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند مصرف لبنیاتی مانند شیر اگر همراه با موادی درای طبع گرم مانند دارچین و عسل باشد هیچ خطری ندارند بلکه می تواند تقویت کننده نیز باشد.