پیشنهاد ممنوعیت تردد شبانه در شهرهای نارنجی /کدام مشاغل در شهرهای نارنجی مجاز به فعالیت هستند؟
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ۶۴ شهر در وضعیت قرمز و ۲۷۸ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۰۶ شهر در وضعیت زرد کرونا قرار دارند.
به گزارش سایت طلا، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: امروز آخرین وضعیت روند بیماری کرونا در سطح کشور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا توضیح داده شد و باید از مردم برای رعایت دستورالعملها تقدیر و تشکر کرد و رئیس جمهور هم در این جلسه ضمن تقدیر از مردم ابراز امیدواری کردند که این روند ادامه پیدا کند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: از یکم آذرماه ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز کرونا اعلام شدند و امروز فقط ۶۴ شهر قرمز داریم و ۲۷۸ شهر نارنجی هستند و ۱۰۶ شهر در وضعیت زرد قرار دارند و شهرهایی که تغییر وضعیت داده اند، از شنبه محدودیتها با توجه به وضعیت جدیدشان اعمال خواهد شد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: رشت، شیراز، زاهدان، اردبیل، مشهد، قزوین، ساری و گرگان از شهرهای مهمی هستند که همچنان اوضاع قرمز دارند.
رئیسی با اشاره به فهرست شهرستانهای با وضعیت قرمز کرونا گفت: شهرستانهای تکاب، چایپاره و شوت در آذربایجانغربی شهرستان؛ آبدانان و چرداول در ایلام، پیشوا در استان تهران؛ اردبیل، پارس آباد، مشکین شهر در استان اردبیل؛ اردستان، تیران، نائین و نظنز در استان اصفهان؛ سامان و کیار در استان چهارمحال و بختیاری؛ اسفراین، بجنورد و مانه در خراسان شمالی؛ جهرم، خرامه، داراب، سپیدان، شیراز، قیر و کارزین، کازرون، گراش، نیریز و خفر و ممسنی در استان فارس، آبیک، البرز، بوئین زهرا، بویینزهرا و تاکستان و قزوین در استان قزوین؛ آق قلا، بندرگز، علیآباد، گمیشان، ترکمن، کلاله، گنبدکاووس و مرواهتپه در استان گلستان؛ آستارا، رشت، رودبار و تالش در استان گیلان؛ آمل، ساری، نور، گلوگاه و محمودآباد در استان مازندران؛ زابل و زاهدان در استان سیستان و بلوچستان؛ خلیل آباد، سبزوار، قوچان و مشهد در استان خراسان رضوی؛ یاسوج در استان کهگیلویه و بویر احمد و سنقر در استان کرمانشاه شهرهایی هستند که در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند و گروههای ۲، سه و چهار شغلی در آنها تعطیل خواهند بود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره استانهایی که بیشترین شهرستان با وضعیت قرمز را دارند، بیان کرد: استان فارس با ۱۱ شهر قرمز، استان گلستان ۹ شهر قرمز، استان مازندارن ۶ شهر قرمز، قزوین ۵ شهر قرمز، اصفهان ۴ شهر، گیلان ۴شهر، آذربایجانغربی ۳ شهر، اردبیل ۳ شهر، خراسانهای رضوی و شمالی ۳ شهر، استان کرمان ۳شهر، ایلام ۲ شهر، چهارمحال و بختیاری ۲ شهر و سیستانبلوچستان ۲شهر قرمز دارند. در خراسان جنوبی، تهران، کرمانشاه و کهگیلویه و بویراحمد هم هر کدام یک شهر قرمز وجود دارد.
رئیسی گفت: ۱۰ مرکز شامل اردبیل، مشهد، گرگان، بجنورد، زاهدان، شیراز، یاسوج، قزوین، رشت و ساری استان در وضعیت قرمز قرار دارند و تهران از وضعیت قرمز خارج شده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: در شهرهای نارنجی گروههای شغلی سه و چهار ممنوعیت فعالیت دارند و مراکز تجمعی و مشاغل شامل پاساژهای سرپوشیده، تالارهای پذیرایی و برخی اماکن فرهنگی و مذهبی تعطیل هستند و بقیه مشاغل باز هستند همچنین حداکثر تا یک دوم کارکنان در شهرهای نارنجی در محل کار حاضر خواهند شد.
رئیسی گفت:در شهرهای قرمز و نارنجی محدودیت تردد بین شهری وجود دارد و پیشنهاد شده است که ممنوعیت تردد شبانه که پیش از این در شهرهای قرمز اعمال میشد در شهرهای نارنجی هم اعمال شود و این پشنهاد در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا بررسی خواهد شد.
کدام مشاغل در شهرهای نارنجی مجاز به فعالیت هستند؟
کمیتههای تخصصی ستاد مقابله با کرونا عصر امروز جلسه ای با حضور رئیس جمهور در خصوص وضعیت اجرای محدودیتها در شهرهای مختلف کشور و تغییر وضعیت برخی شهرها از قرمز به نارنجی داشتند که در آن تصمیماتی درباره نحوه اعمال محدودیت ها در شهرها گرفته شد.
بر این اساس از مجموع ۱۶۰ شهری که از یکم آذر ماه جزو شهرهای قرمز قرار داشت، هنوز ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین ۲۷۸ شهرستان در سطح کشور در وضعیت نارنجی و ۱۰۶ شهر نیز در وضعیت زرد هستند.
در شهرهای دارای وضعیت قرمز، به مدت یک هفته دیگر همان محدودیتهای سطح هشدار ۳ مجددا ادامه خواهد یافت. اما تهران از روز شنبه در وضعیت نارنجی خواهد بود بنابراین نحوه فعالیت مشاغل در پایتخت از شنبه تغییر می کند.
بر اساس این گزارش در شهرهای نارنجی فقط گروههای شغلی سه و چهار ممنوعیت فعالیت دارند که شامل مراکز تجمعی همچون پاساژهای سرپوشیده، تالارهای پذیرایی ، سینما و برخی اماکن فرهنگی و مذهبی می شود.
بر این اساس اکثر کسب و کارها می توانند با رعایت دستورالعمل های بهداشتی به فعالیت خود ادامه دهند.
همچنین از شنبه ادارات دولتی و بانکها در شهرهای نارنجی باز هستند اما حداکثر تا یک دوم کارکنان در محل کار حاضر خواهند شد.
در کل از شنبه ۱۵ آذر در شهرهای زرد فقط فعالیت مشاغل گروه ۴ ممنوع است؛ در شهرهای نارنجی فعالیت گروههای ۳ و ۴ ممنوع است و در شهرهای قرمز گروه های ۴،۳،۲ مجاز به فعالیت نیستند و فقط مشاغل ضروری فعالیت خواهند داشت.
فهرست گروههای مشاغل:
مشاغل گروه شغلی سطح یک (۱) |
فهرست مشاغل گروه یک و مشاغل ضروری که در هیچیک از وضعیتهای سهگانه تعطیل نمیشوند: (بر اساس اطلاعیه شماره ۱ قرارگاه عملیاتی مبارزه کرونا) - کارخانههای تولیدی، مراکز صنعتی و معدنی، کشاورزی، شیلات و خدمات وابسته؛ - مراکز زیرساختی و حیاتی، مراکز تأمین و توزیع آب، برق، گاز، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیتهای تصفیه تهویه هوا، پالایشگاهها و جایگاههای عرضه سوخت؛ - حمل و نقل عمومی کالا و مسافر برون شهری شامل ریلی، هوایی، جادهای و دریایی؛ - حمل و نقل عمومی درون شهری؛ - ادارات و مراکز نظامی، انتظامی و امنیتی، امدادی و ستادی؛ - فروشگاههای زنجیرهای، سوپرمارکتها، میوهفروشیها و سبزی فروشیها، میادین میوه و ترهبار؛ - مراکز تولید، نگهداری، توزیع و فروش محصولات غذایی و خدمات وابسته؛ - مراکز تولید و عرضه فرآوردههای لبنی نانوایی (تولید فراوردههای نانوایی)؛ - مراکز بهداشتی، درمانی، امدادی، اورژانس و تأمین آمبولانس دولتی و خصوصی؛ - داروخانهها، مراکز و فروشگاههای دامپزشکی، پخش دارو، عطاری و داروهای سنتی؛ - مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی آماده و بیرونبر؛ - خدمات اچراتورهای ارتباطی، خدمات الکترونیک و فعالیتهای پستی؛ - شرکتهای خدمات اینترنتی (اعم از تأمین کنندگاناینترنت، فروشگاههای اینترنتی و شرکتهای خدماتی مبتنی بر اینترنت)؛ - رسانههای مکتوب و برخط و مشاغل مشابه؛ - مراکز نگهداری و خدماتی سالمندان، معلولین، جانبازان، مراکز توانبخشی، و مراقبتی، آسایشگاهها؛ - تعمیرگاههای انواع قطعات و لوازم یدکی؛ - فروشگاههای انواع مصالح ساختمانی و آهنآلات؛ - کارگاههای صنعتی (مانند جوشکاری و تراشکاری و مشابه آن)؛ - چاپخانهها؛ - خشکشوییها؛ - آرامستانها. |
مشاغل گروه شغلی سطح دو (۲) |
فهرست مشاغل گروه دوم: (بر اساس اطلاعیه شماره ۲ قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا) - بوستانها و مراکز تفریحی. - پاساژهای سربسته و سرباز، بازارهای سرپوشیده، مراکز خرید و فروش بزرگ غیرمواد غذایی و بازارهای موقت. - بازارها و نمایشگاههای فروش انواع خودرو، مراکز شمارهگذاری اتومبیل. - باشگاههای ورزشی، سالنهای بدنسازی - آرایشگاههای مردانه. - مراکز فروش لوازم آرایشی و بهداشتی. - مراکز فروش فرش و موکتف لوازم خانگی، پارچه، پرده، مبلمان، تزیینات داخلی. - مراکز فروش کادویی، اسباب بازی، لوازمالتحریر. - مراکز فروش انواع پوشاک، کیف و کفش، خرازی، خیاطی. - آتلیه و عکاسی. - آژانس مشاور املاک. - خدمات چاپ دیجیتال. - مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، قهوهخانهها با عرضه مواد دخانی. - قنادی و شیرینی پزی تر و خشک، آب میوه و بستنی فروشی و مشاغل مشابه. |
مشاغل گروه شغلی سطح سه (۳) |
مدارس، دانشگاهها، حوزههای علمیه، آموزشگاههای فنی و حرفهای، زبانسراها، آموزشگاهها و کتابخانهها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر، موزهها و باغ موزهها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی و کاهش فعالیت مترو و حمل و نقل عمومی درون شهری |
مشاغل گروه شغلی سطح چهار (۴) |
همایشها، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی، مدارس شبانهروزی، باشگاههای ورزشی مربوط به ورزشهای پربرخورد، از جمله کشتی، کاراته و جودو، کافهها، چایخانهها و قهوهخانهها با عرضه مواد دخانی، باغ وحشها، شهربازیها و مراکز تفریحی آبی |