به گزارش سایت طلا به نقل از فرارو، بازار ارز و طلا هفته دوم آذر را با نوسانات زیادی پشت سر گذاشت. نواساناتی که تمامی آنها بهاصطلاح هیجانی بودند. بیشترین قیمت دلار در بازار آزاد طی هفته گذشته مربوط به آخرین معاملات روز سهشنبه میشود که این اسکناس آمریکایی با نرخ ۲۶ هزار و ۴۰۰ تومان فروخته شد. همچنین دلار صبح روز یکشنبه و پیش از ماجرای تصویب طرج ضدبرجامی مجلس رقم ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان را بهعنوان کمترین قیمت خود در این هفته تجربه کرد. در بازار طلا همین موضوع دیده میشود. بیشترین رقم برای سکه امامی در هفته دوم آذر صبح یکشنبه ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود و این رقم در بیشینه خود طی این هفته، عصر سهشنبه به ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید.
یک | ماجرای ترور شهید محسن فخریزاده، موجب شد نیمه دوم روز جمعه ششم آذر در بازار ارز، دلار قیمت ۲۵ هزار و ۴۰۰ را هم بهخود ببیند. اما بانک مرکزی که روز پنجشنبه ۶ آذر قیمت دلار را ۲۴ هزار و ۸۵۰ تومان تعیین کرده بود، با کاهش ۱۰۰ تومانی ارزش این ارز در روز شنبه اجازه افزایش قیمت اسکناس آمریکایی را نداد. همین موضوع دلیلی شد تا قیمت دلار در بازار آزاد روند نزولی بگیرد و تا انتهای معاملات روز شنبه، باز هم به سمت کف کانال ۲۴ هزار تومان عقبنشینی کند.
در بازار سکه و طلا همین روند طی شد. سکه امامی که صبح شنبه هفتم آذر قیمت ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی را تجربه کرده بود، رفتهرفته ارزانتر شد و در پایان معاملات همان روز با رقم ۱۰ میلیون و ۸۳۰ هزار تومان معامله شد. همه این اتفاقها باعث شد تا این تصور بهوجود بیاید که تا پایان هفته دوم آذر، دلار بیشتر از همیشه به کف کانال ۲۴ هزار تومانی نزدیک میشود، اما اتفاقات روز یکشنبه و مباحث مطرح شده در صحن علنی مجلس باعث شد این پیشبینیها غلط از کار درآید.
دو | صبح یکشنبه هشتم آذر، روند نزولی قیمتها در بازار ادامه داشت تا اینکه ظهر همان روز نمایندگان مجلس با بررسی دو فوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها موافقت کردند. حالا دلاری که صبح یکشنبه حول و حوش ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان معامله میشد، تا پایان همان روز وارد کانال ۲۵ هزارتومان شد.
این موضوع، نسبت به ماجرای ترور شهید فخریزاده که ابتدایی هفته دوم آذر رخ داده بود، یک تفاوت عمده داشت. اینبار، بانکمرکزی هم نسبت به افزایش قیمت ارز بیمیل بهنظر نمیرسید. روز دوشنبه، دقیقا بعد ۱۴ روز صرافی ملی قیمت فروش دلار را ۳۰۰ تومان افزایش داد. هر چند که برخی تحلیلگران این اقدام بانکمرکزی را در جهت نزدیک نگه داشتن قیمت رسمی به بازار آزاد تلقی کردند.
افزایش قیمت ارز و طلا در بازار، روز سهشنبه و با تصویت این طرح در مجلس به اوج خود رسید. تنها در عرض چند ساعت دلار از ۲۵ هزار و ۶۵۰ تومان به ۲۶ هزار و ۴۰۰ تومان و سکه امامی هم از ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید.
سه | صبح چهارشنبه دوازدهم آذر، بازار تا حدودی آرام گرفت. نرخ ارز در صرافی ملی نسبت به آخرین قیمت اعلام شده در روز سهشنبه تفاوتی نداشت و در نهایت یک عامل خارجی و بهاصطلاح مثبت، این بار باعث کاهش قیمتها در بازار ارز و طلا شد. جو بایدن که کمتر از ۵۰ روز دیگر بهصورت رسمی رئیس جمهور ایالات متحده میشود، در مصاحبه با نیویورک تایمز بازگشت به برجام را امری شدنی دانست. انتشار این مصاحبه بازهم تاثیر خود را در بازار ارز نشان داد.
دلار کانال ۲۶ هزار تومانی را برای چندمین بار در هفتههای اخیر ترک کرد و در پایان معاملات روز چهارشنبه با قیمت ۲۵ هزار و ۷۵۰ تومان در بازار فروخته شد. سکه امامی نیز که صبح چهارشنبه با قیمت ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان فروخته میشد، عدد ۱۱ میلیون و ۸۵۰ هزارتومان را مقابل خود میدید.
بازار در هفته آینده چگونه خواهد بود؟
نرخ دلار نسبت به آخرین روزهای ماه مهر که رقم بیسابقه ۳۱ هزار و ۸۵۰ را تجربه کرده بود، فاصله گرفته و حالا تا ۱۹ درصد نیز ریزش داشته است. اما هر بار که طی هفتههای اخیر نرخ دلار وارد کانال ۲۴ هزار تومانی شده، با اولین اتفاق هیجانی منفی، این کانال را ترک کرده و به سمت کانال ۲۵ هزار تومان رفته است. برخی کارشناسان عقبنشینی دلار از کانال ۲۴ هزار تومان را نیازمند اتفاقهای مثبت بیشتری میدانند.
ادامه روند کاهش قیمتها در بازار ارز و طلا تا حدودی قابل پیشبینی است. شاید تا روز اول بهمن که رئیس جمهور جدید آمریکا رسما سکان هدایت کاخ سفید را بهدست میگیرد، ریزش قیمتها ادامه داشته باشد و شاید باز هم تا آن زمان اتفاقهای هیجانی، عاملی باشند برای معکوس شدن قیمتها در بازار ارز و طلا.