۷ راهکار برای تقویت روحیه در کمتر از ۵ دقیقه
حفظ و تقویت روحیه در روزهایی که مردم با کم شدن رفتوآمدهای خانوادگی، درگیری با بیماری کرونا و شنیدن اخبار ناخوشایند مواجه شدهاند، اهمیتی بیش از پیش یافته است. آشنایی با راهکارهای تقویت روحیه در کوتاهترین زمان میتواند در این زمان مفید باشد.
به گزارش سایت طلا به نقل از فرارو، بعضی روزها در زندگی هست که شاد بودن، کار بسیار سخت و مشکلی میباشد. شاید این روز یک روز پر استرس کاری، درگیری با اطرافیان یا موقعیتهای دیگر باشد که فرد را دچار تنش کرده و عصبی است. این روزها که متاسفانه به دلیل اخبار ناراحت کنندهای که از بیماری کووید ۱۹ به گوشمان میخورد، قطعا بر روحیه تک تک انسانها اثر گذاشته و حتی میتواند منجر به افسردگی شود، اما همیشه روشهای نوینی وجود خواهد داشت که میتوان با انجام آنها روحیه خود را بهبود بخشید.
اگر هر کدام از ما گاهی اوقات بدخلق میشویم، کاملا طبیعی است و تعجب برانگیز نیست. این احساس بد میتواند ناشی از اتفاقات گوناکونی باشد که قطعا همه ما در طول زندگی بارها با آن مواجه شدهایم، اما چیزی که حائز اهمیت است، نحوه برخورد با آن اتفاق ناگوار است. یک مطالعه نشان داد که فقط بخشی از احساس خوشبختی و شادمانی درونی ما، وابسته به ژنتیک و محیط اطراف ما میباشد، در حالی که ۴۰ درصد حال خوب ما بستگی به افکار و ذهنیت ما دارد.
این بدان معنی است که با انجام اقداماتی میتوانیم به سرعت از ایجاد احساس بد جلوگیری کنیم. در ادامه ۷ روش برای بهبود خلق و خوی در کمتر از ۵ دقیقه آورده شده است.
۱. به موسیقی خوب گوش دهید
بر اساس تحقیقی در سال ۲۰۱۳، گوش دادن به موسیقی خوب تا حد زیادی منجر به تقویت روحیه شما میشود. در بین انواع موسیقی، موسیقی کلاسیک بهترین نوع آن است که باعث تقویت سلامت فکر و ذهن میشود. همچین با کاهش استرس، حس و حال روانی شما را نیز بهبود خواهد بخشید.
۲. بخندید!
مطالعهای توسط دانشگاه استنفورد انجام شد، نشان داد که خنده باعث افزایش تولید دوپامین در مغز ما میشود، این ماده شیمیایی باعث تقویت خلق و خو میشود. همچنین خنده، میزان اکسیژن بدن ما را بالا میبرد و در نتیجه استرس نیز کاهش مییابد. پس در شرایطی که متوجه شدید حال روحیتان مساعد نیست، سعی کنید بخندید.
۳. پیادهروی کنید
مطالعات حاکی از آن است که افرادی که بیشتر در معرض نور خورشید قرار میگیرند، از اختلالات خواب رنج نمیبرند و کمتر از سایرین هم دچار افسردگی میشوند. همچنین انجام فعالیتهای ورزشی مانند پیادهروی نقش به سزایی در عوض کردن حال بد شما دارد.
۴. منظم باشید
افراد حساس به نظم و قاعده از شلوغی و به هم ریختگی کلافه میشوند. سعی کنید تا جایی که میتوانید نظم را در اتاق، خانه و هر جایی که متعلق به شماست و شما آن قسمت شلوغ را در طول روز میبینید، رعایت کنید تا به وضوح تغییرات حالتان را مشاهده کنید.
۵. خانواده و دوستانتان را در آغوش بگیرید.
طبق مقالهای، وقتی گیرندههای فشار در پوست تحریک میشوند، تولید هورمونهای استرس کاهش مییابد و همچین سبب افزایش اکسیتوسین میشود، که در نتیجه باعث تقویت روحیه میشود. همچنین ماساژ دادن پیشانی، دستها و گردن، احساس آرامش را به دنبال خواهد داشت و باعث کاهش ضربان قلب و پایین آمدن سطح هورمون استرس یعنی کورتیزول میشود.
۶. به لحظههای مثبت زندگیتان فکر کنید
این لحظههای مثبت میتواند چیزهایی باشد که شما آنها را کاملا نادیده گرفتهاید، به عنوان مثال اگر امروز صبح طعم چایی یا قهوه برای شما لذتبخش بود یا حتی اگر به کودکی در خیابان که نمیشناختید، لبخند زدید، شکرگزاری کنید؛ بنابراین زمانی که احساس کلافگی کردید، لحظات مثبتی که در طول روز تجربه کردید را به خاطر آورید تا حالتان عوض شود.
۷. احساسات درونیتان را تخلیه کنید
ما انسانها گاهی شرایط نامطلوبی را در زندگی تجربه میکنیم. از آنجایی که انسان، موجود حساسی آفریده شده است، در موقعیتهای خاص زندگی غرق در احساس میشود، پس چه بهتر است که به جای سرکوب این احساسات منفی، آنها را به راحتی تخلیه کنیم. نگه داشتن این حالات و خالی نکردن خود، فقط به روح آدم آسیب میزند.
هیچ دلیلی وجود ندارد که یک لحظه حال بد، انرژی کل روز شما را نابود کند و انگیزهای برای ادامه روز برای شما باقی نگذارد. در حالی که با انجام این اقدامات ساده میتوان به احساسات منفی خود رسیدگی کنید و روحیهتان را بهبود بخشید. در صورتی که متوجه شدید که حال بد شما تقریبا مداوم است و نمیتوانید آن را تغییر دهید، با یک روانشناس مشورت کنید تا راهکار بهتری در اختیارتان قرار دهد.