آیت الله محمد یزدی درگذشت

آیت الله محمد یزدی عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دار فانی را وداع گفت.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا،آیت الله محمد یزدی عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، امروز دار فانی را وداع گفت.

آیت الله محمد یزدى در سال ۱۳۱۰ هجرى شمسى در اصفهان به دنیا آمد.

محمد یزدی پس از گذراندن دروس سطح به قم آمد و از محضر اساتیدی، چون شیخ مرتضی حائری، مرعشی نجفی، سلطانی و علامه طباطبایی بهره برد و در درس خارج حضرات آیات بروجردی، اراکی، آملی، شاهرودی و امام خمینی شرکت نمود. وی توانست پس از مدتی با تلاش علمی به درجه اجتهاد دست یافته و از امام خمینی اجازه اجتهاد دریافت کند.

آیت‌الله یزدی یکی از چهره‌های شناخته شده جمهوری اسلامی ایران است که فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی گسترده‌ای قبل و بعد از انقلاب اسلامی داشته است.

شیخ محمد یزدی قبل از انقلاب اسلامی به عنوان یکی از مبارزان و فعالان سیاسی با حکومت پهلوی شناخته می‌شود که به دلیل سخنرانی‌ها و افشاگری‌های فراوان، بار‌ها تبعید و زندانی شده است. جو حاکم بر حوزه علمیه قم و نقش مراجع و جریان‌های سیاسی از جمله فدائیان اسلام و نهضت ملی شدن صنعت نفت و کودتای ۲۸ مرداد، سبب علاقه‌مندی وی به مسائل سیاسی شد

شروع آشنایی او با امام خمینی، به شرکت در درس خارج امام در مسجد سلماسی باز می‌گردد که با پیروی از خط و مشی امام به مبارزه علیه حکومت پهلوی پرداخت و با جلسات و سخنرانی‌های فراوان در شهر‌های مختلف، بار‌ها توسط ساواک دستگیر و زندانی گردید و در چندین مرحله به شهر‌های گوناگون از جمله کنگان، بندرلنگه، بوشهر و رودبار تبعید شد.

آیت‌الله یزدی یکی از فعالان ارشد و شناخته شده بعد از انقلاب اسلامی بود و مسئولیت‌های فراوانی را در عرصه‌های مختلف به عهده داشته که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:
ریاست دادگاه انقلاب اسلامی قم و باختران (کرمانشاه).
ریاست دفتر امام خمینی:

دفتر امام خمینی متشکل از سید احمد خمینی، اشراقی، رسولی محلاتی، محمد غرضی به ریاست آیت‌الله محمد یزدی به صورت شورایی اداره می‌شد.

نمایندگی مجلس خبرگان قانون اساسی.
ریاست آیت‌الله یزدی در دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری.
نمایندگی مجلس شورای اسلامی:

وی در سال ۱۳۵۸ش از سوی مردم قم به مجلس راه یافت و در دوره دوم از سال ۱۳۶۳ش تا ۱۳۶۷ش نماینده مردم تهران گردید.

عضویت در شورای نگهبان پس از استعفای آیت‌الله صافی گلپایگانی:

پس از پایان نمایندگی وی در دوره دوم مجلس شورای اسلامی، از سوی امام خمینی به‌عنوان یکی از فق‌های شورای نگهبان منصوب گردید. او چهارم، پنجم و ششم عضو این شورا بوده و بعد از ریاست قوه قضائیه نیز به عضویت شورای نگهبان درآمد. در آبان ماه ۱۳۹۹ش اعلام شد که او از عضویت در شورای نگهبان استعفا داده است.

عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی در سال ۱۳۶۸ش با حکم امام خمینی.
ریاست قوه قضائیه پس از رحلت امام خمینی در دو دوره پنج ساله.

دیدار آیت الله محمد یزدی با رهبر انقلاب
نمایندگی مجلس خبرگان:

وی در دوره دوم از حوزه تهران انتخاب شد و عضو کمیسیون ۱۱۰ و ۱۱۱ و نائب رئیس کمیسیون تحقیق بود. آیت‌الله یزدی در دوره چهارم با درگذشت آیت‌الله مهدوی کنی به عنوان ریاست خبرگان انتخاب شد. او در دوره پنجم نتوانست به مجلس خبرگان راه یابد. وی با شرکت در انتخابات میاندوره خبرگان از حوزه استان قم توانست مجددا رای لازم را بدست آورده و به عضویت در مجلس خبرگان درآید.

از دیگر فعالیت‌های وی می‌توان به امام جمعه موقت تهران، عضو و دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عضو جامعه روحانیت مبارز تهران، عضو دوره چهارم و پنجم شورای عالی حوزه‌های علمیه، عضو هیأت امنای حوزه علمیه شهید شاه‌آبادی و عضو هیأت امنای دانشگاه فاطمیه قم اشاره کرد.